Kožené capačky. Máte s nimi skúsenosti?

aleela
3. aug 2011

Ahojte. Celkom ma zaujali takéto topánočky, chcela by som ich pre syna. Ma rok a pol, nie je to už neskoro? Aké sú to vlastne topánočky? Máte s nimi skúsenosti? Malého nechávam často behať na boso, teda v ponožkách a práve preto ma zaujali. V ponožkách sa mu dosť šmýka. Chodí sa v tom deťom dobre? ďakujem.

tea333
3. aug 2011

ak su celokozene s kozenou podrazkou, tak sa skoro nesmyka.kludne mu ich mozes kupit, este v nich pobeha.mozem len odporucit liliputi.

kaja73
3. aug 2011

Suhlas s teou aj moj ich použival,ale on ma velke nohy a už pre neho jeho velkost zohnat neviem.Teraz použivam protišmykove ponožky.Tiež som mala znacku liliputy.

abbey1
3. aug 2011

Ja osobne kupujem kožené "capačky" od Next.maximálne spokojnosť a malá behá iba v nich.Máme pokúpenú kopu topánok od rôznych značiek(pediped,liliputi,Ruji),ale Nextky sú naj.Ešte sa nám osvedčili Ruji.Topánočky s pevnejšou podrážkou nosí iba ak je daždivo.

aleela
autor
4. aug 2011

Dakujem, a to su topanocky len na doma, ak to spravne chapem?

anjelicek26
4. aug 2011

@aleela - no na 1.5 roka je dost neskoro, a ak ano tak urcite kvalitne, inak sa poti nozka ci pustaju farbu. Je to alternativa k papuckam ci protismykovym ponozkam. U nas ich mali deti, ked lozili, zacinali sa stavat a obchadzali nabytok. Potom uz ponozky alebo topanky, alebo naboso. Kozene capacky si spajam s babatkom..

aleela
autor
4. aug 2011

@anjelicek26 no ale vyrabaju sa aj pre vacsie deti, teraz som nasla, ze dokonca aj pre dospelych 🙂 Asi teda budu aj pre vacsie deti, velkost by nam podla dlzky nozicky este sedela 18-24 mesiacov.

anjelicek26
4. aug 2011

@aleela - vyrabaju sa väcsie cisla, to nemusi znamenat, ze je to starsie dieta, ale len dieta s väcsou nozickou.. Ja osobne nepoznam dietatko, co by v tom veku este behalo v capackach, ked sa rozchodia, ani parkety ci laminat im nerobi problem, ustoja to...

kejtty
4. aug 2011

ja som kupila malemu teraz kozene capacky - velkost 2-3roky (dlzka 16cm), znacky Twinkle Toes, su aj pre starsie deticky. Pouzivame ich doma ako papucky...

aleela
autor
5. aug 2011

Dakujem Vam, asi skusim tieto
http://www.capacky.sk/sk/capacky-vt4/17-capacky...
pacia sa mi velmi 🙂

kejtty
5. aug 2011

@aleela mrkni si na mimibazare capacky, taketo podobne tam maju ale lacnejsie - aj za 8eur... a vyber nekonecnyyyy...

matysek412
5. aug 2011

@kejtty
@aleela
ja by som si na tie 8 eurove dala pozor, su made in china... ktovie z coho ich vyrabaju... ja uz som sa viacerkrat poucila, ze vsetko, co je lacne - ma dovod byt lacnym.. a nie je to v tom, ze obchodnici maju dobre srdce a radi zarobia menej 🙂

kejtty
5. aug 2011

@matysek412 ja som na mmb kupila znackove capacky vyrobene v Anglicku zn. Twinkle Toes, a stali 8 eur. Kvalitna original koza...
Len preto ze nemaju znacku Liliputi, alebo Pediped, tak nemusia byt nekvalitne ...

matysek412
5. aug 2011

@kejtty twinkle toes nie su vyrobene v anglicku, su len kupene z anglicka. Pozrela som si ich stranku , ak vies trochu po anglicky, tak si pusti to video
http://www.mytwinkletoeshoes.co.uk/
ta pani co ich predava, tam hovori, ze ich dovaza z ciny. Ja netvrdim, ze su nekvalitne, akurat by som sa ich bala dat dietatku na nohy. Moj syn beha v capackach cele dni, od rana do vecera, tak raz za cca pol roka zaplatit 20euro je z mojho pohladu lepsie, ako usetrit 12euro s moznostou, ze ma moje dieta cele dni na nohach nie bezpecny vyrobok, ako to s cinckymi vyrobkami byva... Ak by ich pouzival vynimocne, ako napr. gumaky - tak by mi nevadilo ze su cinske, pri veci kazdodennej spotreby mam ale uz blby pocit 🙂

kejtty
5. aug 2011

@matysek412 ....ale co sa budem hadat.... aj znackove veci dnes vyrabaju v Cine...

sisaha
5. aug 2011

ja som skor za ponozky s protismykovou upravou, detom sa v tom tak nepotia nohy ako v capackach.. a vyrobene su z bavlny. Semisova podrazka neviem ci je az taka bezpecna. Ak mate doma parkety, alebo laminaty, tak ta podrazka sa zvykne zodrat a smykaju sa rovnako, ako ponozky bez pogumovanej upravy

stvura
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
aleela
autor
6. aug 2011

Jej, sa to tu trosku rozbehlo 🙂 no 5 eur sa uz aj mne zda za topanocky malo, hlavne ak maju byt z koze. Aka musi byt potom vyrobna cena? a vraj by mali byt site rucne a taka praca by sa mala cenit najviac, ci nie? No ja som si teda uz vybrala, tak dufam, ze budem spokojna a ze sa v nich bude malemu dobre chodit 🙂

aleela
autor
6. aug 2011

@sisaha niekde som citala, vraj staci podrazku prebehnut smirglom a ze sa znovu nesmyka, neviem si to celkom predstavit, este som ich nevidela, ale nejaka mamicka to odporucala 🙂

aleela
autor
11. aug 2011

Tak už ich mám doma 🙂 veľmi sa teším, krpcovi sadli perfektne na nožičky, behá v nich akoby nič na nožičkách ani nemal, veľmi mu sadli. Škoda, že som ich neobjavila skôr 🙂

ewana73
11. aug 2011

@kejtty aj my mame Twinkle Toes a to uz tretie a su uplne super.maly doma ani v inych nechodi . a na leto mame sandalkove 🙂 .

tamocka
2. mar 2012

@abbey1 ahoj, tie capacky z Nextu kupujes v kamenom obchode ci v e-shope priamo od Nextu? Dakujem

matilda2
8. mar 2012

Ahojte baby pozeram, ze aj vy riesite dilemu kupy cinskeho tovaru. Ja mam az husiu kozu ked vidim, co vsetko sa v cine vyraba. Neide len o lacnu pracovnu silu, o deti co vo fabrikach makaju za smiesne peniaze. To je tema na dlhu diskusiu. Ked som vsak riesila kupu capaciek pre moju dceru (teraz ma 10 mesiacov), davala som si sakra bacha kde a ako sa tie capacky vyrabali. Hocikto usije rozkosne male kozene topanocky, otazka je, ako sa ta koza farbila, ako sa osetrovala, cim ju napustili. Nechcela som, aby sa tie chemicke svinstva co sa pri vyrobe pouzivaju dostali cez pokozku do mojho dietatka. Nehovoriac o tom, ze si casto dava nozky do pusy a cucka aj topanocku. Ked hladate kvalitu a neide vam az tak o peniazky, urcite doporucujem nemecku znacku Pololo. Zakladaju si na striknej eko vyrobe, vsetky produkty su kompostovatelne, pouzivaju len rastlinne farbiva a je to hand made. O krasnom dizajne ani nehovorim. Prve polola sme kupovali ked mala 5 mesiacov a vydrzali nam doteraz. Robia totiz dvojcisla, nosenim sa koza roztahuje a tak "rastie" s babatkom. Teraz ideme kupovat druhe. Mala ich miluje nosit naboso, nikdy ju neotlacili, nozky v nich pekne dychaju a ja som spokojna, ze ich ma v teple. Uz sa tesim ked sa pocasie umudri a budem ju v nich moct poslat von na travicku. Myslim, ze pre male nozky nie je nic lepsie ako "naboso" skusat rozne povrchy, behat po travicke, kamienkoch, piesku.....

monika1978
15. mar 2012

Ahojte baby, tiež práve riešim kúpu kožených capačiek pre dcérku. Našla som slovenský výrobok značky Tomar alebo tiež aj Mini Feet, len to neviem kde je vyrobené? Máte s nimi niektorá skúsenosť? A ako sa čistia kožené capačky, ak by sme išli von na trávičku?

netopejrka1
15. mar 2012

My capáme v ručně šitých českých capáčcích. Chlapeček i holčička se v nich naučili chodit.
(Kupujeme na www.ceske-produkty.cz.)

miminkask
4. nov 2016

Ahojte, možno Vám pri rozhodovaní pomôže trošku náš leták 🙂

Ak by ste mali akúkoľvek otázku, kľudne sa na mňa obráťte.

lenuska0222
10. máj 2019

Babice