Zdravím. Chcel by som sa spýtať, či nepoznáte nejaké jednorazové detské plienky - celé alebo vložky použiteľné s nepremokavými nohavičkami k látkovým plienkam, ktoré by boli plne kompostovateľné v domácich podmienkach? Ďakujem.
Alebo ešte doplnková varianta - žeby bolo jadro kompostovateľné a plastová časť sa dá z neho pri vyhadzovaní jednoducho oddeliť.
Zatiaľ na Slovensku o žiadnych neviem. Je to podľa mňa len reklama. Ak by sa aj odstrihli gumky a zapínanie, v domácich podmienkach sa ti nerozložia a do bioodpadu a priemyselnej kompostárne nepatria.
Látkove sú pre vás neprijateľné ?
Doposial neexisuuju plienky, kt by boli kompostovatelne v domacich podmienkach. Su ale take, kt vies odniest do kompostarne.
@rebrambora Ktoré sú také? To teda znamená, že môžu ísť do zvozu bioodpadu organizovaného obcou?
@roman0159 rozlozitelne plienky sú podľa mňa taký "greenwashing". Raz sme mali,inak používam látkové pri deťoch a keď sa chytí rutina,je to jednoduché. Do bioodpadu nemôžete dať, skončia má skládke,kde sa všetko oveľa dlhšie rozkladá aj bioodpad. Pri tom kvante,čo dieťa vyprodukuje si skúšam predstaviť čo i len denný počet na komposte za domom.
Co viem, tak ziadne nie su kompostovatelne, je to Len marketingovy tah.