Kompletný nákup pre prvé letné bábätko - rady

3. nov 2020

Ahojte. Viem že je ešte skoro ale chcem si spraviť zoznam a postupne všetko nakúpiť.
Viete prosím Poradiť čo všetko,aj aké veľkosti,a koľko kusov treba nakúpiť pre bábätko ktoré sa má narodiť cca 1.6? Kľudne aj konkrétne značky či stránky, obchody ktoré odporúčate.
Budeme kupovať úplne všetko od základov keďže to bude naše prvé ❤
Veľmi Ďakujem za každú odpoveď.

zuzana_ilkova
3. nov 2020

Ahoj za mna rada, ked budes kupovat body tak bavlnene a aspon mne boli najpraktickejsie tie ktore sa zapinaju po bokoch (nie take cez hlavu )a obliekala som maleho aj do celych (ruky+nohy)...

zojanka
3. nov 2020

🥕 pripnem sa, aj mňa to zaujíma, mame rovnaky termin a prve babo 🙂

autor
3. nov 2020

@zojanka jej tak snáď nám tu poradia 🙂

autor
3. nov 2020

@zuzana_ilkova ďakujem 🙂

gabikaa96
3. nov 2020

Mojá dcérka sa narodila teraz v júli, z oblečenia sme využili iba body (ale z toho veľa),ponožky, 2leginy a toľko. Zbytočne sme mali kopec dupačiek a podobné. Radšej body,ponožky a tenká deka.

luciannka83
3. nov 2020

Ahojte dievcata. Ja som syna mala apriloveho a najviac sme vynosili take pyzamka ruky, nohy, co sa zapinaju v strede. Potom body s flhym rukavom. Par trplacikov. Body s kratkym rukavom. Body a pyzsmka urcite aspon 7ks. Teplacikov staci menej. Velkost new born je fajn len ked sa narodi vacsie dieta, tak do toho nevojde. Cize potom je fsjn mat kupenu aj velkost 0-3. Nezabudnut na tenku čiapku, alebo celenku, aby boli uska chranene, 1-2 ks hrubšiho svetrika, alebo mikinky, nejaka lahka dečka do kocika, zopar latkovych plienok, 1-2 zavinovacky, plachty aspon 2 do postielky, nejake ochranne hniezdo (postelne pradlo a vankusik, perinku nevyuzijete tak skoro), my sme vyuzivali aj spaci vak miesto perinky. Nejake ponožtičky, podbradniky. Vsade ale na nete su zoznamy potrebnych vevicirk pre babatka. Staci len pogooglit. 😊

marcellka32
3. nov 2020

Mám už síce väčšie deti, čo sa týka oblečenia ti poradia iné ženy (niekde na nete je aj zoznam veci), ale napíšem ti čo som využila pri dvoch deťoch... takže: prebaľovacia podložka s vyvýšenými stranami ( keď bude väčšie moc to ocenis), vanička, spací vak (naši v tom spali obaja do 1 roka ), z oblečenia najviac Tesco a pepco znacky

martinalici
3. nov 2020

Ahojte kočky ak môžem poradiť nekupujte veľa pretože nemáte istotu aké veľké bábätko sa vám narodí. Prvé dieťa dcéra sa mala narodiť v auguste narodila ja v júli predčasne vela vecí som musela dokúpiť lebo bola malinká mala2,500 g takže aj plienky nuborny bolo problém kúpiť lebo väčšina je od 3kg. A druhé dieťa chlapec mal 4,100g takže vela nachystaných vecí som musela odložiť. A ďalšia podstatná vec ked k vám niekto príde teta, babka či kamarátka určite niečo kúpi takže určite nekupujte toho veľa v dnesnej dobe kúpite hoci kde. A ešte odporúčam aj čiapočky nás keď pustili z nemocnice 27.6. tak bola taká zima že malá mala oblečené body nohavičky svetrík a vlnenú čiapku a bola zabalená v perinke, takže moja skúsenosť 🙂

123369
3. nov 2020

Takže ja ti napíšem môj zoznam,v tomto som bola pedant a všetko musela mať na papieri, aby som na nič nezabudla , začínam 😀: kočík ( paplonik,perinka, deka) , vajíčko autosedačka, postieľka ( kolíska) mala som aj aj,hniezdo, mantinel, paplón, vankúšik, baldachýn, obliečky samozrejme,nepremokavá podložka, monitor dychu, kolotoč, vysielačka, vanička+ stojan, prebaľovacia podložka, kozmetika na kúpanie (teplomer do vody, olejček, nožničky, kefka na vlasky, krém na zadoček, sprchove midielko , lieh a gaza na pupočnek)osušky, odsávačka soplikov, látkové plienky aspoň 10 ks, jednorazové plienky, vlhčené obrúsky, zavinovačka, odsávačka mlieka, fľašky 2 ks mlieko-čaj, cumlík, podbradníky, body cca6 ks, dupačky, košieľky, čiapočky, ponožky,pizamko, vajíčko čo som mala vo vnútri, také vybracne, neskôr , mnoho ďalších vecí ako stolička na kŕmenie,plus som mala parný hrniec Avent a mnoho ďalšieho 😀 príjemný nákup.Tiez som mala prvé a chcela som si všetko kúpiť, nechcela som nič požičané aby som to nepokazila,preto som aj dosť vecí brala z druhej ruky,ale zasa som si dala záležať aby naozaj vyzerali ako nové . Takže stranky neporadim.

cookie29
3. nov 2020

Osobne by som sa popýtala kamarátiek či kupovala z bazáru. Take malé detičky to neznosia lebo rýchle rastu. A maminky majú často nakúpené dosť a ešte aj rodina dá/kúpi. Vieš ono to bábätko zase tak veľa nepotrebuje.
Ja som kupovala nejaké oblečenie samozrejme. Teplejšie na začiatok kým ešte nevie regulovať teplotu. Využili sme najmä bodycka (ja osobne som za krížené ale niektoré mamičky preferujú americké). Pyžamká. Čiapočky. Svetríky. Spacie vaky. Úžasná vec u nás do 3 rokov. Osuška na kúpanie. Plienky. Postieľka. Vankúš na kojenie - úžasný už počas tehotenstva pre Teba. Samozrejme kocik. Autosedačka ak budete chodievať autom.
Šatku/nosič ak planujes nosiť.

Akože veľa mamičiek nakúpi veci ktoré nakoniec ani nepotrebujú alebo si časom povedia že boli zbytočne vyhodené peniaze. Niekedy menej je viac a dokúpiť sa vždy dá.

My sme chodili hodne von takze prebaľovacia taška. Ináč mantinel do postieľky je nebezpečný. Paplon podobne. Je lepší spací vak. Ak sa chystáš kojiť, flašku netreba. Pre mna vibračné hojdačky kresielka sú vyhodené peniaze. Ale niekto na ne nedá dopustiť. Hniezdo - za mna radšej kojo vankúš. Využiješ aj Ty ak dieťa.

Záleží aj ako si predstavuješ materstvo a rodičovstvo. A ako si ho predstavuje Tvoje dieťa 😂... ja som napríklad kúpila kocik ale dieťa v nom skoro nikdy nebolo. Proste začalo tak že až prestavalo dýchať. Ono potrebovalo blizskost. Takze nosič ktorý som povodne kúpila ako doplnok fungoval permanentne. Moje dieťa strávili prvého polroka v pyzamkach a dupackach. Ale sú mamičky ktoré deti obliekajú ako mini-dospelých. Už som videla chlapčeka čo šiel z pôrodnice v rifliach a košieľke...