Kombinuje nejaká maminka látkové plienky s klasickými?

janka03
13. okt 2011

Chcela by som radu od maminiek akú majú skúsenosť s látkovaním bábatka a či je vhodné aj kombinovať látkové plienky s klasickými (pamperskami).Ďakujem

jajusa
13. okt 2011

Ahoj janka03. Skús sa pozrieť do sekcie : Výbava - Látkové plienky. Aké máte skúsenosti?, tam ti určite zodpovedajú všetky tvoje otázky, sú tam veľmi milé baby. Ja tiež synčeka látkujem a už by som to nemenila za žiadne pampersky. Pekný deň.

stvura
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
katka888
13. okt 2011

https://www.modrykonik.sk/forum/zakladna-vybavicka/latkove-plienky-ake-mate-skusenosti/

tu najdes baby, co dlho latkuju, a ked si precitas par stran dozadu, najdes aj cenne info 🙂

janka03
autor
13. okt 2011

@stvura ďakujem za radu 🙂

libka1
15. jan 2012

@janka03 nevidim dovod preco by sa nemohli kombinovat, ja to napr. robim, kedze navon mi je jednoduchsie dat jednorazovku, takisto aj na noc...doma cez den sa snazim davat latkovky.... 😉 s tou riedkou stolicou ako pisala stvura je to inac des, nase mimi kaka skoro do kazdej plienky, tak len periem a periem a periem v rukach predtym nez dam do pracky 😉

migely
3. feb 2014

my sme mávali cez deň látkovky a na noc pampersky ale teraz už jednorazovky manželke sa to nechce žehliť 😀

alena0305
3. feb 2014

@migely žehliť stačí prvých 6 týždňov max. 3 mesiace - potom stačí prať na 60tke - trošku povystierať a zavesiť.

alena0305
3. feb 2014

@janka03 Ja používam cez deň doma látkovky a na noc a vonku jednorázovky. Takže minieme 2-3ks denne a perem každý tretí deň - večer zavesím a na druhý deň doobeda pozbieram. Ale väčšinou mám len klasické štvorce (lacnejšie a rýchlo schnú) a častejšie prebaľujem - na doma to úplne stačí + 3ks PULnohavičiek (nepremokavých). Tie ostatné druhy - kapsové,nohavičkové a AIO - všetko v jednom sú vhodné skôr na von alebo noc. A na stolicu existujú separačné vložky - buď prateľné alebo jednorázové - to vyzerá ako tenší toaleťak - pocikané sa dajú cca 3krát oprať (potom sa rozpadajú) a pokakané sa schlachujú aj s obsahom do WC.

mammaroma
3. feb 2014

Ahoj, aj my máme látkovky iba doma cez deň, v noci a von máme jednorázovky a vyhovuje nám to tak .

leishmania
3. feb 2014

@janka03 ja som davala na den latkovky a noc jendorazovky z \DMka tie nechlorovane, lebo v noci vela cikaval a musel by mat moc vypchatu tu nocnu

monhla
3. feb 2014

Ja kombinujem od narodenia druhej. Cez deň látkujeme a v noci jednorázovky. Aj na výlety, návštevy dávam jednorázovky. A aj vtedy keď sa mi nechce 😀
No napr. v lete /okrem noci/ bola takmer 100% v látkovkách /my preferujeme kapsovky/ a bolo to super, žiadne zapareninky. Takže v tom nevidím problém.
Ja inak plánujem zachvíľu dávať látkovky aj na noc. Keď prespíme celú noc, tak ideme na látkovky. No dokiaľ mi stáva každé 2-3 hod, tak nechávam jednorázovky.
Neviem jediný dôvod, prečo by bolo kombinovanie nevhodné. Orkem toho, že z ekonomiského hľadiska je lepšie látkovať stále 🙂
@migely Načo žehlí. Ja som žehlila cca mesiac /klasické štvorce/ a potom u nie. Ak nemáte problémy s kožou, je to zbytočné. A moderné látkovky sa a ni žehliť nemôžu 😀

bzzzz
3. feb 2014

Ja dávam cez deň látkové, cez noc pampersku. Som tehotná a smrdí mi viac pamperska - má taký svoj zvláštny pach. A od pol roka dávam dcérku na nočník - takže minieme na deň tak 3 plienky (1 v noci a 2 cez deň). Tak už nemám ani veľa žehlenia. A keď ideme vonku tiež dávam látkove - tie obyčajné štvorce a nohavičkách ale dávam naraz, aby keď sa popiša nepremočila celú plienku a potom by to mala studené.

matej815
13. mar 2014

áno my striedame v lete pampersky a v zime látkove lebo mala sa nám začala zaparovať v látkových a neviem prečo