Koľko vetroviek majú vaše deti z každej veľkosti?

blunka
20. okt 2020

Asi úplne nadpis nevystihuje čo sa chcem spýtať ...

Ahojte, mám ešte malé deti 6 mes. a 18 mes.
Chcela by som sa vás spýtať, že pri väčších deťoch, čo nosia čísla 98, 104, 110, 116, 122,
tak ste kupovali napr. bundu, alebo bundy vždy v každej veľkosti ???
Neviem odhadnúť ako dlho tá "jedna veĺkosť" trvá, kým sa z nej vyrastie.
Ide mi len o to, že som tu na MK našla peknú prechodnú bundičku, čo som chcela kúpiť dopredu lebo sa mi páči, a je tu samozrejme vo všetkých veĺkostiach.
A tak ma napadlo, že ako to tie deti nosia, či fakt na všetky veľkosti budem potrebovať bundu a mám to tu vykúpiť 😀, alebo či vám to vyšlo aj tak, že napr. 98 ste mali, nosili ju až kým bola už tak trochu malastá a potom ste 104 preskočili 😀 a kúpili až 110 a tá bola zo začiatku trochu väčšia.
Ide to tak 😀 robiť či nie ?
Fakt neviem, prvé deti mám, nemám skúsenosti.

To že potrebujem mať aspoň DVE bundy v obehu, keď sa jedna zašpiní to viem, ale na to budem využívať stariny, čo nám daruje rodina po deťoch.
Skôr myslím tú prezentačnú 😀 jednu peknú bundu, či mi to bude treba v každom čísle kúpiť novú.

Díky za názory skúsenejších 😀.

andrea_82
20. okt 2020

Určite by som nekupovala moc dopredu. Deti rastú niekedy rýchlejšie a inokedy skokom. Môže byť, že nejaké číslo aj preskočíš.

deti95060810
20. okt 2020

ale však máš dve deti - aspoň píšeš. Takže ak nezničí jedno dieťa vetrovku, druhé donosí.... Máme viac detí, a veru že niekedy sú vetrovky schopné ešte aj po treťom dieťati....
Tebe sa oplatí mať pri dvoch deťoch aj každé číslo.... 😉

blunka
autor
20. okt 2020

@deti95060810 opačné pohlavia,
práve preto sa pýtam, či budem potrebovať všetky veľkosti dievčenské a potom všetky aj chlapčenské.
Cestou neurtálnej farby som chcela ísť, to nejde tam neni čo kúpiť, aj keď je bunda "šedá" tak má nejaké prvky ako kvietko, srdiečko, ligotavú časť, že je jasné pre koho je.

ladyvi
20. okt 2020

Samozrejme, ze preskocis velkosti. Ved nemame zimu 12mesiacov v roku.

simsalabim
20. okt 2020

@blunka zalezi od toho, ako tie deti rastu. Pri 2 starsich som mohla preskocit cisla, vyrastli zo vsetkeho rychlo. Mladsia bola vzdy drobec, rastla pomaly, jej neexistovalo kupit nieco o cislo vacsie, lebo do toho 2 roky dorastala. Kupit dvojcislo - napr. 104/110 sa absolutne nedalo, plavala v tom. Musela som hladat znacky s presnym cislom, napr. iba 104 a aj to pre stihlejsie deti. Jedno cislo mi nosila minimalne rok, to iste aj s topankami. Teraz ma 15, velkost 158.

blunka
autor
20. okt 2020

@ladyvi myslím že všetci pochopili, že nemyslím sezónne oblečenie do mrazu.

blunka
autor
20. okt 2020

@simsalabim mh dík za skúsenosť. Vyzerajú zatiaľ byť obaja ten rýchlorastúci druh :D.

ladyvi
20. okt 2020

@blunka juj prepac, ja som zachytila len to, ze vetrovku.

nela6
20. okt 2020

@blunka zalezi od deti a aj od výrobcov... syn ma teraz 110 a jednu bundu aj 116,no on nie je taky vysoky, to len ten vyrobca ma take mensie 116, plus niektori výrobcovia robia tovar v palcoch, ako HM a benetton, tam su zase ine vysky, napr maju 90tku,nie 92, potom 100,nie 104...takze, tazko radiť 😄

blunka
autor
20. okt 2020

@ladyvi veď v pohode, som to tam nešpecifikovala, ale normálnu prechodnú celoročku som myslela, čo oblečieš aj v lete večer aj v teplejšej zime s mikinou.

sense
20. okt 2020

Ja kupujem 2 značky, do "zásoby" len keď je dobra zľava ale nie každé číslo... min rok mala 128 teraz ma 140, čiže ak by som niečo fakt úžasné nasla tak objednám 152... A takú "celoročnú" ma aktuálnu veľkosť max číslo vacsiu

ckatka
20. okt 2020

Naše dieťa nosilo každú veľkosť. Myslela som ze bunda vydrží aj dve sezóny, ale nie, proste rastu...je fakt ze 98/104 bola na dve sezóny ale iné nie.
Ja bundy dávam šiť softshelkove jednej babe...A robí ich dlhšie pod zadok s tým že rukávy sa dajú ďalšiu sezónu predĺžiť. Takže to vyzerá super a mam dvojcislo.

evalin88
20. okt 2020

@blunka moj syn je celkom chudy a cislo 98 nosil od jari a stale nosi, 3 roky ma v marci. Veci od napr. ZARI su mu uz krátke, next este sedia takze zalezi od vyrobcu. Jednu prechodnu bundu tak máme teraz, na jar som mu troska zahla rukavy, teraz je mu akurat, mozno dalsiu jar uz budu rukavy trosku kradsie, ale je to dlhsi strih nie do pasu, cize este by mohla byt buducu jar. Ale to je skor vynimka. Suseda mi napriklad dala veci na 4 roky s tym ze jej syn za cca 2 tyzdne tak narastol, ze co mal nosit teraz na jesen, je mu kratke. A musi kupovat vsetko este raz a vacsie.

simca06022011
20. okt 2020

ja to tak do dnes robim.. ved prakticky ak by som malej kupila na jesen bundu 104 do jari potrebuje dalsie dve, tak rychlo proste v tom obdobi rastla. Dve sezony nevydrzala, ale potom som to robila tak, ze sa nam to posunulo, kupovala som budnu az v januar-februar vacsiu a ta jej bola na zaciatok zimy dobra :D a potom sa zase ako isli vypredaje kupila dalsia. Detto tak sa mi to aj s cizmami podarilo :D Teraz zvladla jednu mat aj dve sezony... aj bezkarksa jej je este dobra, ale to uz je velka baba, cize tak extremne nerastie z roka na rok.

derdia
20. okt 2020

Ahoj no ono je to takto... Moja dcéra a kamoskin syn je rozdiel výškový medzi nimi 8 cm.. Takže on nosí túto zimu 98 to znamená ze je to väčšie o 6 cm a 92 je na doraz.... 3budumat presne v ten istý deň. Takže sú rovnako starí... Takže treba kúpiť vždy trosku väčšie číslo...ale pozor niekedy to nesedí... Moja ma 100 cm a nosí 104 ale to je jej akurát...zimnubundu ma 110....takze a pozor ešte na obdobie... Ak máš rovnake pohlavie... Kúp vždy staršiemu peknú a tu zdedi aj mladší...
Inak celá tá otázka je taka...no naša malá mala minulú zimu 98 teraz ju oblečie ale pod ňu nenapcha už ani svetrík ani nič. Je malá. A teraz ma 110...takze preskočila to číslo... A aj preskočí... Lebo jedno dieťa je v troch rokoch 92 cm a druhema 100 cm... Asi som to napísala ako magor...

marvin1234
20. okt 2020

@blunka no, to závisí od dieťaťa, moj syn napríklad prešiel z veľkosti 86 na 98 za dva týždne, takže čo som mala 92 bolo na nič. A tú 98 mal asi mesiac a rovno 104. Niektoré deti rastú bohužiaľ takými skokmi. Minulú jeseň a zimu každé dva týždne nohy o pol cm napríklad, takže štvoro zimných topánok.

anita1978
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
basska_b
20. okt 2020

Jedna bunda pokryje dve veľkosti. My sme mali 86 a potom 92/98 a 104/110

marcellka32
20. okt 2020

Ja mám veľkých (11,13 rokov chlapec a dievča) a tento rok preskočili 2 čísla, nohy z 37 na 39, a oblečenie o 2 cisla.... kupujem vždy pred sezónou veci a obuv, v septembri teplé oblečenie a obuv, na jar tenisky, na leto sandále a letné veci, vždy tesne pred sezónou, syn mi narástol o 10 CM za rok, dcéra má 13 a 170 CM výšku

nika_m
20. okt 2020

To je podla mna velmi individualne :D a urcite by som nekupovala dopredu...su veci, ktore mi syn nosi uz skoro rok a su take, z ktorych rychlo vyrastol...napr jesenna vetrovka mu je dobra ta z jari, zimnu tiez oblecie ale to este sedel v kociku a je taka, ze ju podfukne, proste pre dieta sediace zapnute vo fusaku...tak sme kupovali trochu kvalitnejsiu, s ktorou aj do snehu moze ist tento rok 🙂 ano viem, financne je to niekedy fakt tazke s tym detskym oblecenim, pretoze niekedy z toho vyrastie ani nevies ako 🙄 topanky ani nehovorim 🙄

basska_b
20. okt 2020

Veru, ja som takéto bundy kúpila tesne pred sezónou a modlila som sa, aby z toho nevyrástla 😁

nikpa
20. okt 2020

@blunka ja moc dopredu nekupujem lebo sa mi to vypomstilo, netrafila som veľkosť na dané ročne obdobie. Malému som napr. kúpila minulú jeseň parku c. 86 a ešte mu je stále dobrá a nie je z nej vyrastnuty, rukávy, všetko mu pekne sedí. Ale teraz sme mu zimnú kupovali 104 a je mu pod zadok. Veľmi záleží aj od strihu, takže je to celkom chaos 😀 treba vyskúšať a asi moc dopredu nekupovať.

blunka
autor
20. okt 2020

Baby diky moc.
Ešte by som mala jednu otázku, viaceré tu píšete, že nakupujete sezónne čo potrebujete.
Dám príklad, je MAJ idete kúpiť letné šaty, alebo OKTOBER idete kúpiť ZIMNU BUNDU.
Vojdete do obchodu a kúpite ??? Vždy máte čo kúpiť ?
Nestane sa vám, že napríklad vojdete do C&A a maju jeden typ (v 3farbach) ale je napr. kratka a chcete dlhšiu. Vojdete teda vedľa do H&M a ani tam vám nevyhovuje (farba čo nepasuje dieťatu, ďalšia má zlý materiál, ďalšia ťažkú kožušinu ...),
tak čo, kúpite niečo z toho, alebo beháte donemoty po iných obchodoch aby ste zohnali čo chcete ?
Lebo mne sa stále stáva, že to čo hľadám sa mi nepáči, alebo nemajú, prípadne majú a nemaju číslo kr. potrebujem ..... prípadne pre mňa neakceptovateľná cena u niektorých značiek.
Ale krásne veci sú v regáli, ktoré budú dobré tak o 7 rokov 😀.

Beriete že aj v "horšej" ten rok vydrží aby ste nemuseli zháňať ďalej, alebo beháte donemoty 😀. Či to som len ja taká náročná ?

simca06022011
20. okt 2020

Nebeham a bezhanam, ja neviem.. Som divná ale vždy kúpim co potrebujem hneď 😂 mam malej jeden obchod na bežné oblecko, druhý na "keď chcem slávnostné", asi 2 športové... A bundu napr tu co ma teraz a z minulého roka ešte ma z tesca...to sa úplne neplánovane kúpilo 😂

engel76
20. okt 2020

Bundu som kupovala 116, prvu zimu bola trochu väcsia, ale teraz ju syn bude mat tretiu zimu. Tricka, kratasy, teplaky vydrzia tak 2 sezony. Topanky zial len jednu sezonu.

derdia
20. okt 2020

@blunka ja som si konečne po 2 rokoch vybrala zimnú bundu a kúpila ju teraz. Konečne sa mi niečo zapáčilo... Kupovala som cez net. Ja nechodím po obchodoch, mladšej kupujem tu cez bazár, a staršej pepco, tesco, a internet... Normálne obchody mame 40 km, takže nechodíme tam...a nič nám nechýba... Čižmy kupujem tiež na 4roky..mam crocsy ktoré budem mat 6 zimu😁ja síce vyberám dlho, kabelku dva tri mesiace ale keď vyberiem mam na stalo... Napr. Mam dve O'bag veľkú a malú... A budem ich mat asi navzdy😂lebo nenávidím vyberať takže keď už vyberiem nesmierne som šťastná... A skorovsetko cez net.

derdia
20. okt 2020

A čo sa týka deti, vždy kupujem napr.ked po cítim chlad, že viem ze ide zima, kliknem tuná bazár a zoženiem za pár korún krásnu bundu... Overal napr. Som kupovala dva x 104...za cenu jeden 9 eura druhý 7eur..takze ja tak.

simsalabim
20. okt 2020

@blunka neviem, ci som reprezentativna vzorka, ale ja vacsinu veci kupujem cez net. Viem, co chcem a podla toho vyberam. Malokedy som v obchode nasla to, co som chcela, maju obmedzeny sortiment. Na strankach vsak maju omnoho vacsi vyber. Prejdem si stranky obchodov a objednam podla mojich poziadaviek - napr na zimnu bundu som vzdy chcela, aby zakryla zadok, rukavy aby boli stiahnute i s manzetou, aby tam nenafucalo a tak. Niektori vyrobcovia ten isty model robia rok co rok, len menia farbu - takto som niekolko sezon dcere kupovala zimnu bundu z Nextu. Vela veci som kupovala vo vypredajoch (koncom zimy na buducu zimu). U mojej najmladsej to bolo vzdy bezproblemove, ako som povedala, rastla pomaly a max o cislo za rok.

basska_b
20. okt 2020

@blunka Ja kupujem cez internet, mne sa po kamenných obchodoch behať nechce 😀 alebo bazár tu na koníkovi, ten nesklame ani tesne pred sezónou