Ahojte, mam otazku o plienakch, kolko tak za den miniete? My niekedy aj 10, zda sa mi to dost vela. Moze byt maly z toho nekludny, ked je len trochu v mokrom? Ked placka, tak skusam hocico a az prebalanie pomoze. Ako ste na tom?
Áno môže, ja nášho prebaľujem tiež po každom pocikaní, koľko mieniem netuším, nerátam to. Ani ja by som nechcela byť v mokrom takže prečo nechávať dieťa že ano. Keď mám svoje dni, tiež si mením vložku čo najčastejšie 😀 Takže podľa mňa robíš dobre 😉
my prebalujeme pri kazdom cvrknuti. malinky je od narodenia citlivy na mokro a nema to rad. preto som rada, ze sme vacsinu casu boli na latkovych plienkach. Jednorazovych by sme minuli tony
kym som krmila kazde 3hod tak som aj prebalovala tak casto t.j 8-9plienok pre jedno dieta cca do 3mesiaca teraz ked su chlapci uz vacsi a vlastne mi prespia celu noc -az 12hod- pouzijem 5 ak sa stane nejaka nehoda tak 6 plienok za den pre kazdeho
Prebalujem každé dve hodiny, má desať mesiacov, dojčím na požiadanie a ktomu pije čaj, ked vypije viac, alebo ide spinkať, tak aj viac. Na noc dávam pampersku, v noci neprebalujem 🙂 ale denne vychádza osem až desať plienk. Plienky preperiem a vysuším, 🙂 kolko, neriešim 🙂
@luciferkax pouzivas latkove?
ja miniem okolo 7-10, kedze niekedy 4x denne len kakame a to uz mame velkeho chlapca 😉
@randrea nenapisali ste, ze ci pouzivate "latkovky", alebo jednorazove plienky. aj jednorazove, tak 10 je naozaj moc. plienka je sava, velmi sava a preto netreba po kazdom cikani prebalovat. aku znacku pouzivate? Pampers plienky su najlepsie a mali by vam stacit menej na den. rano date suchu, potom ked ide spat pred obedom, ked sa vyspi poobede tak zas a vecer tiez. to su 4. samozrejme je niekedy treba aj v noci prebalovat a ked je babatko pokakane, ale stale to neni 10. ak je babo este malilinke, tak prebalovanie je potrebne castejsie. ked je starsie, uz necika tak casto a mne sa stalo nie raz, ze pocas spanku cez den vobec necikal. cize to je cca 6 plienok.
U mojej mami minula mala aj 10 a viac plienok, ta ju kazdu chvilu prebalovala... inak teraz tak 3--4-5, podla stravy, ked bola mensia tak mozno 6-8.. iba na plienky sme robili 🙂))) tiez nenechavam plienku kym je uplne napraskana, predsa to chladi a nepotrebujem aby mi prechladla... cize ked vidim ze plienka je nafucana, ide dole 🙂
@potamota už nie, môj má dva roky, tak už len na obedný spánok, ale používala som :D
zo zaciatku to bolo aj 10-12 denne, teraz asi 8-9 . osobne by som dieta nenechala hoc len v cvrknutej plienke. babo ked piska tak je logicke, ze sa mu znecisti aj pokozka, a ziadna mamina nechce, aby dieta malo znecistenu pokozku dlho, treba ju cim najskor umyt. aj dospely sa predsa po toalete neutiera len raz za cas, ale zakazdym.
nehovoriac o tom, ze ked dieta napiska do jednorazovky, ktora obsahuje chemiu, popripade aj parfemy, tak zlucenie mocu a chemie nie je nieco, co by dieta malo mat na pokozke vacsiu cast dna.
@randrea nepocitam to (nastastie nemusim, kedze mala je v latkovych plienkach :D)
Ale prebalujem casto a pri kazdom prebalovani ma moznost sa vycikat aj mimo plienky a casto to aj robi, takze parkrat za den, ked ju rozbalim, tak ma suchu plienku, vycika sa do nocnika a dam ju znovu do tej suchej. Ja neviem ci neprebalujem aj castejsie ako ked bola mensia, je mi coraz nechutnejsie nechat ju aj len v cvrknutej plienke :D ked sme vonku, tak som otrlejsia, lebo som leniva prebalovat mimo nas domaci komfort, ale po 2,5-3 hodinach prebalujem vzdy aj vonku, lebo som uz nervozna - nie z precikania ale z toho, ze je tak dlho v jednej plienke 🙂
Ale v noci neprebalujem, odkedy nekaka cez noc, tak v noci plienku neriesim pre dobry spanok svoj i jej :D lenze ked spi, tak necika, takze sa mi stava, ze je aj po 11 hodinach sucha, ked ju rano rozbalim a vycika sa az do nocnika.
Ak to mam odhadnut, tak prebalujem denne cca 8-9x plus 1 plienka na noc, cize ako @peluskovo .
Náš má 6týždnov a mienieme aj 12plienok denne,len si trošku cvrkne už plače ale tak nemáme zapareniny kedže často prebaľujeme tak aspoň niečo
@randrea vela zavisi od veku dietatka. novorodenec cika casto. mam 15mes dcerku a denne minieme cca 5 plienok. ak sa ti zda, ze je maly v mokrom, skus inu znacku plienok