Koľko plienok spotrebujete?

randrea
15. jan 2012

Ahojte, mam otazku o plienakch, kolko tak za den miniete? My niekedy aj 10, zda sa mi to dost vela. Moze byt maly z toho nekludny, ked je len trochu v mokrom? Ked placka, tak skusam hocico a az prebalanie pomoze. Ako ste na tom?

happy8051
15. jan 2012

@randrea vela zavisi od veku dietatka. novorodenec cika casto. mam 15mes dcerku a denne minieme cca 5 plienok. ak sa ti zda, ze je maly v mokrom, skus inu znacku plienok

zexi
15. jan 2012

Áno môže, ja nášho prebaľujem tiež po každom pocikaní, koľko mieniem netuším, nerátam to. Ani ja by som nechcela byť v mokrom takže prečo nechávať dieťa že ano. Keď mám svoje dni, tiež si mením vložku čo najčastejšie 😀 Takže podľa mňa robíš dobre 😉

tea333
15. jan 2012

my prebalujeme pri kazdom cvrknuti. malinky je od narodenia citlivy na mokro a nema to rad. preto som rada, ze sme vacsinu casu boli na latkovych plienkach. Jednorazovych by sme minuli tony

randrea
autor
15. jan 2012

@happy8051 maly ma 4 mesiace, prave dnes🙂

cherryl
15. jan 2012

kym som krmila kazde 3hod tak som aj prebalovala tak casto t.j 8-9plienok pre jedno dieta cca do 3mesiaca teraz ked su chlapci uz vacsi a vlastne mi prespia celu noc -az 12hod- pouzijem 5 ak sa stane nejaka nehoda tak 6 plienok za den pre kazdeho

luciferkax
15. jan 2012

Prebalujem každé dve hodiny, má desať mesiacov, dojčím na požiadanie a ktomu pije čaj, ked vypije viac, alebo ide spinkať, tak aj viac. Na noc dávam pampersku, v noci neprebalujem 🙂 ale denne vychádza osem až desať plienk. Plienky preperiem a vysuším, 🙂 kolko, neriešim 🙂

potamota
8. mar 2013

@luciferkax pouzivas latkove?

libka1
8. mar 2013

ja miniem okolo 7-10, kedze niekedy 4x denne len kakame a to uz mame velkeho chlapca 😉

stanislavao
8. mar 2013

@randrea nenapisali ste, ze ci pouzivate "latkovky", alebo jednorazove plienky. aj jednorazove, tak 10 je naozaj moc. plienka je sava, velmi sava a preto netreba po kazdom cikani prebalovat. aku znacku pouzivate? Pampers plienky su najlepsie a mali by vam stacit menej na den. rano date suchu, potom ked ide spat pred obedom, ked sa vyspi poobede tak zas a vecer tiez. to su 4. samozrejme je niekedy treba aj v noci prebalovat a ked je babatko pokakane, ale stale to neni 10. ak je babo este malilinke, tak prebalovanie je potrebne castejsie. ked je starsie, uz necika tak casto a mne sa stalo nie raz, ze pocas spanku cez den vobec necikal. cize to je cca 6 plienok.

simca06022011
8. mar 2013

U mojej mami minula mala aj 10 a viac plienok, ta ju kazdu chvilu prebalovala... inak teraz tak 3--4-5, podla stravy, ked bola mensia tak mozno 6-8.. iba na plienky sme robili 🙂))) tiez nenechavam plienku kym je uplne napraskana, predsa to chladi a nepotrebujem aby mi prechladla... cize ked vidim ze plienka je nafucana, ide dole 🙂

luciferkax
8. mar 2013

@potamota už nie, môj má dva roky, tak už len na obedný spánok, ale používala som :D

peluskovo
11. mar 2013

zo zaciatku to bolo aj 10-12 denne, teraz asi 8-9 . osobne by som dieta nenechala hoc len v cvrknutej plienke. babo ked piska tak je logicke, ze sa mu znecisti aj pokozka, a ziadna mamina nechce, aby dieta malo znecistenu pokozku dlho, treba ju cim najskor umyt. aj dospely sa predsa po toalete neutiera len raz za cas, ale zakazdym.
nehovoriac o tom, ze ked dieta napiska do jednorazovky, ktora obsahuje chemiu, popripade aj parfemy, tak zlucenie mocu a chemie nie je nieco, co by dieta malo mat na pokozke vacsiu cast dna.

ivanka.7
16. mar 2013

@randrea nepocitam to (nastastie nemusim, kedze mala je v latkovych plienkach :D)
Ale prebalujem casto a pri kazdom prebalovani ma moznost sa vycikat aj mimo plienky a casto to aj robi, takze parkrat za den, ked ju rozbalim, tak ma suchu plienku, vycika sa do nocnika a dam ju znovu do tej suchej. Ja neviem ci neprebalujem aj castejsie ako ked bola mensia, je mi coraz nechutnejsie nechat ju aj len v cvrknutej plienke :D ked sme vonku, tak som otrlejsia, lebo som leniva prebalovat mimo nas domaci komfort, ale po 2,5-3 hodinach prebalujem vzdy aj vonku, lebo som uz nervozna - nie z precikania ale z toho, ze je tak dlho v jednej plienke 🙂
Ale v noci neprebalujem, odkedy nekaka cez noc, tak v noci plienku neriesim pre dobry spanok svoj i jej :D lenze ked spi, tak necika, takze sa mi stava, ze je aj po 11 hodinach sucha, ked ju rano rozbalim a vycika sa az do nocnika.

Ak to mam odhadnut, tak prebalujem denne cca 8-9x plus 1 plienka na noc, cize ako @peluskovo .

blackcat8885
19. mar 2013

Náš má 6týždnov a mienieme aj 12plienok denne,len si trošku cvrkne už plače ale tak nemáme zapareniny kedže často prebaľujeme tak aspoň niečo