S manželom stále zvádzame boje o tom, koľko párov topánok deti na zimu naozaj potrebujú. On si myslí, že stačí iba 1 pár na dieťa. Mne sa to zdá málo, pretože aj v zime je počasie rôzne, raz teplejšie, raz chladnejšie, niekedy je sneh, inokedy dážď, inokedy sucho..... Mám 2 dcéry, jedna bude mať 14, druhá 7. Obom som kúpila také prechodné jesenno-zimné mierne zateplené topánky (v zime sa budú dať využiť maximálne do nejakého obchodnéhoc entra, lebo v nich bude podľa mňa chladno), goretexové teplučké vysoké čižmy, vhodné do veľkej zimy aj mrazov a ešte zvažujem, že kúpim niečo medzi týmito dvomi, zateplené čižmičky, ale nie do veľkých mrazov. MYslím, že 2 naozaj zimné topánky sú štandrad, na vystriedanie a tak....Je to moc? Koľko topánok kupujete vy?
ked uznas za vhodne ze ich potrebujete tak ich kup. ja mam chalanov takze ziadne speci cizmicky nepotrebuju. Zatial kazdu zimu zvladli s jednymi topankami.
z vlastnej skúsenosti viem že úplne stačia 2 páry - na striedanie keď by náhodou premokli a pod. Z praktického hľadiska s dvoma vystačíš - viac je už len pre módu.... 🙂
Na zimu vzdy kupujeme 1 par topanok a teda by ma nenapadlo kupit viac parov 😕 Mam 4 rocne dieta a tomu to staci. Sestra ma dve vacsie slecny a tiez maju na zimu len 1 par topanok - cizmy.
Ja kupujem malému kožené čižmičky + snehule,zatiaľ nám to v pohode stačí 🙂
Dcerke som doteraz kupovala po jeden par topanociek, resp. cizmiciek na zimu... tuto zimu ma zatial jedny kozusinove, a cchem jej este kupit jedny kozene... takze urcite 2 pary... to ej podla mna tak akurat... 🙂
@simsalabim zvyknem kupovať dvoje, ale jedny ostanú takmer nenosené, obujeme ich "aby sa nepovedalo" ... kupujem kvalitnú obuv, takže premoknutie jedine žeby sa v nich šla potápať 😀 vyberám spolu s dcérou, takže vždy nájdeme nejakú variantu aby boli kvalitné, funkčné, páčili sa mne aj dcére a aby boli cenovo dostupné... deťom ešte noha rastie, viac ako jednu sezónu topánky nevynosia, tie dva páry vystačia až-až, ale ak má niekto potrebu, môže kúpiť aj viacej, veď jesť to v skrini nepýta 😀
tiez si mm mysli ze staci jeden par.. jeden sme uz kupili.,. nepremokave zimne topanocky.. ked nakyda snehu, tak kupim aj snehule 😉
@simsalabim ja premýšľam podobne ako ty🙂 ... jedny ľahké - do auta a po obchodoch a do miernejšej zimy, jedny topky na "tuhú" zimu (snehule) a jedny medzi ... teda aj do tuhšej zimy, ale nie snehule ... my máme dievčatko a chlapčeka ... u synčeka to riešim vyššími teniskami - teplejšími - to na miernu zimu, na to počasie, ktoré je teraz u nás má zimné topky na suchý zips - nepremokavé (tie má dvoje...) a v skrini má snehule (keby "náhodou" nasnežilo...😀...) a dcérka má jedny ľahšie čižmy (vnútri sú mierne zateplené), jedny z brúsenej kože (vnútri majú kožušinku), snehule a minulý rok som neodolala a kúpila som jej chlpaté holywoodky...(ešte som premýšľala, či tie dvoje čižmy zvládnu aj tú našu "čľapkanicu", ktorá je tu bežná...) .... tak, možno je to dosť, ale vynosia to - dcérka už chodí do školy a synček do škôlky ... počasie je tu fakt rôzne ... úplne súhlasím s tým, že ak deti začnú chodiť do škôl, dva páry zimnej obuvi je naozaj nutnosť ... ale, ak máte doma malú - veľkú kočku, tak aj tri je málo😀
@simsalabim ...prečítala som si iba tvoj úvodný príspevok ...u nás má každy na zimu minimálne 2 páry topánok - aj chalani tak mali odkedy vedeli samostatne chodiť 🙂 mali klasické zateplené vyššie čižmy a snehule 😉
@simsalabim ahoj, tak ja kupujem tolko, kolko má zimných vetroviek, rôzne farebne...proste aby som vždy dopasovala čižmičky k vetrovke a + jedny čierne univerzálne ku každému oblečeniu 🙂 takže momentálne máme 5 vetroviek tak má aj 5 čižmičiek 🙂a uvidíme čo ďalej ,ved zima je ešte pred nami 😀
Ja kupujem snehule ,pogumované do čľapkanice a jedny na bežné nosenie zateplené univerzálne 🙂 aby sa hodili ku všetkému..Vždy sme využili všetky.Aj pri jednej aj pri druhej dcére. 🙂
aj ja 2 páry vždy, jedny snehule a druhé do suchšej zimy, ale 2je potrebuje 🙂
@simsalabim ... ahoj my tiez kupujeme dvoje ... ako uz bolo napisane jedne snehule a jedne take normalne cizmicky ... ale na konci zimy dokupujem stale este jedne nakolko nam stale trosku podrastie nozicka a uz tesne pred koncom zimy musime kupit nove aj ked ich obujeme uz len parkrat lebo uz prezuvame pomaly do jarnych 🙂 ale co uz 😀 😀 😀
minimalne dvoje - do sucha a na dážď/sneh. Ale ak to rozpočet dovoluje v tomto pripade je viac lepšie.
5 vetroviek na zimu??? 😕 A niekokolko parov zimnych topanok? 😕 Asi som vadna, ale zimnu bundu ma iba jednu, zato kvalitu a ma ju uz 2. sezonu. Mozno bude aj tretiu... A zimne topanky tiez iba jedny. Na miernejsiu zimu ma take teplejsie jesenne... A to zas niesme nejaky socialny pripad, ze by sme si nemohli dovolit, ale pride mi to chore kupovat decku, ktore rastie x bund a x topanok 🙄
tak ja tiež kupujem 2páry.no tento rok dostala viac,ale žiadne poriadne do zimy.máme jedny holywoodky zateplené,tenké čižmičky a hrubé čižmičky.no stále mi chýbajú len nejaké hrubšie kontníkové botasky k športovému overalu a budny má 2.jednu športovú a druhý kabátik
@simsalabim jedny kvalitne, drahsie na behanie a k tomu lacnejsie snehule ked tie prve premoknu.
Podľa mňa 2 páry úplne na 100% stačia🙂k tomu jedna bunda + overal do fujavice a snehu...a môže prísť zima😉
Vdaka za odpovede, vidim, ze to je rozne....5 parov topanok sa aj mne zda byt privela, no aj tak si myslim, ze dieta by malo mat aspon jeden par na vystriedanie....takze u nas to budu teda tie 2-3 pary.
My sme mali vždy po jednom páre a stačili 😉 Viac je len pre parádu 😝
@zlatovlaska123
@simsalabim zalezi aj od toho, akym spolocenskym zivotom zijete, ja si napr. neviem predstavit, zeby sme mali len jeden par topanok a v nich by chodili deti aj do skoly/skolky, aj na sankovacku, aj napr. do divadla...
@gabika7706 no myslím, že žijeme ako aj druhí normálni ľudia 🙂 Chodíme aj na sánkovačku aj do spoločnosti.
Kupujeme kvalitné nepremokavé topánky a stačíme si s jedným párom. No tak sme asi výnimoční, čo už 😀
no tak ja patrim k tym nakupovacim extremom 😀 zatail mame 5 bund , 5 ciziem a 2 overaly.
odporuca sa spon 2 pary topanociek aby sa nastriedacku - prevetrali a presusili. Je fajn ak ma obuv vkladaciu stielku a ta sa vyberie a preschne. Najlepsie je nechat obuv preschnut pozvolna pri izbovej teplote, popripade pri vykurovacom telese ale nie v bezprostrednej blizkosti. Viem ze sa budete ohradzat (milovnici goratexu a pod. texov) ze tie topanky nenamoknu !!!! ALE kazdemu dietatku sa poti nozka - opat mozte vraviet ze xyzTEX prepusti von!!! Ale este su v tej topanocke podsivkove materialy, ktore su povacsine sajuce a nasavaju aky taky pot a vlhkost a preto je dobre obuv presusit.
Moj nazor, a nasa skusenost.
Pekny den
my mame 2 na von - vysoke, zateplene goretexove a druhe kozene nefutrovane kotnikove 🙂
Ja kupujem na každé obdobie dvoje hlavne na zimu. Pôjde sa syn sánkovať náhodou premoknu nech ma náhradné do škôlky . Mokré topánky neuschnu vždy do rána keď sa dieťa riadne vyblazi a na druhý deň nemôže ísť predsa vo vlhkých
@simsalabim zatial mam 2, ale kludne sa moze stat, ze si zmyslim a kupim aj tretie...