Koľko kusov oblečenia pre bábo?

9. mar 2021

Zdravím... Keď ste čakali prvé bábo, po koľko ks ste mali 56? Body s krátkym, s dlhým rukávom, overaly na spanie a tak? Ďakujem.. Bábo bude v máji

lenkakravcova
9. mar 2021

Hlavne všetko s otváraním vpredu. Ja som využila z 56: body 1-2ks (bez nohavíc), overaly 3ks a 1 hrubší, plus čiapočky dve a 1 svetrik. To bolo všetko.
Z 62: 2-3 body so zapínaním vpredu, 5 overalov, jeden hrubší, 2 svetríky, 3 čiapky.
Z 68: to isté čo 62 + 2 teplaciky/leginky

K 56: tam treba mať hlavne zásobu látkových plienok (zavijes don nožičky v perinke zavinovačke), a ja som využila 4-5 zavinovaciek (ako deti stále niečo zaspinili).

lenkakravcova
9. mar 2021

Rukáv na body som používala do 74 len dlhý. Cez leto iba overal alebo dlho rukávove body + zavinut nohy do plienky a dat dieťa do zavinovačky. Nič viac som nedávala na doma.

zuvelyn
9. mar 2021

56 mi nosil asi dva mesiace a mal zo 20body určite, 10pyzam, atd. Odmietala spm prať kazdy deň a prezliekala som často. Vyuzili sme všetko
Dokonca aj 50 (a to sa narodil 50cm a skoro 4 kg) nosil asi 3 týždne. Rovnako narodene v maji (zaciatok). Nedokazem si predstaviť pohodlne fungovat s 2kusmi pyzama alebo body. V zavinovacke bol normlane oblečený, ved kolko krat spal na mne, vyberala som ho na gauc, posteľ, do kočíka, nevdiim nic na nohach v plienke praktické. Aj v porodnici som mu davala dupačky. V zavinovacke len spal aj to nie na pevno zviazaný.

S kratkym rukávom potom uvidis v lete, ja som mala 62 a nieco malo este aj 68, ale tiez to bolo isto okolo 15ks

gbgb
9. mar 2021

Ja som nedala dopustit na polodupacky. Ked sa mi narodilo prve, tak tie pyzama boli iba na patenty (večne mal nohy v diere medzi patentami) a kym som to pozapinala, tak bolo kriku.

Pri druhom dlhe bodycka (4x 56, 4x62), kratke rukavy body (4x62), tielkove body (2x62) a polodupacky 3x56, 4x62 a to som striedala aj na noc. Zavinovacky 3x (furt sa prali) a 20ks latkovych plienok, 20ks podbradnikov. Ciapok viac, ale nosili sme asi 2 lebo nemali švíky.

Deti mi rychlo rastli v 4.m uz sme obliekali aj 74 bodycka.

lenkakravcova
9. mar 2021

Dosť záleží ako dlho ti bude bábätko nosiť nejakú veľkosť 🙂 Mne nosili oba 56tku asi 1-2 týždne (vrátane pôrodnice), potom 62 asi mesiac a až 68 bola pár mesiacov. Teraz má dcérka 6mes a nosí 86tku (tj 12-18mes.). Dosť záleží od dieťatka, či budeš mať drobca, alebo bacuľaté, príp. dlhé bábo.
A ešte som zabudla - spací vak. Tie som využila od zrušenia zavinovačky (3.mes cca) do 5mes. (čiže tie menšie spacie vaky). Teraz už má paplónik.

@zuvelyn "nevdiim nic na nohach v plienke praktické. " Niekomu to praktické prísť môže, inej nie. Ja to považujem za praktické riešenie. Kým som mala syna aj dcérku v zavinovačke, tak som im to len ovíjala okolo nožičiek, netrebalo bábätku dvíhať chrbátik pri obliekaní, čo som pri takom drobčiatku nerobila rada často (stačilo mi prebaľovanie 🙂 ).
20 body v 56tke by u nás bola fakt zbytočná investícia 😀 na ten 1 týždeň doma..

ckatka
9. mar 2021

Ja používam len Lindexove zavinovacie rastúce bodycka. 50tku nosil od pôrodnice (3kg) do takmer 5kg a rovnako tak 56tka mu je od 4kg v pohode a ešte ju dlho bude nosiť.
Točila som dookola 4 bodycka a jednu merino súpravu na von. Ostatne stali. S krátkym rukávom vôbec.
Polodupky mne boli nepraktické. Vykopal sa.z toho. Najlepšie ponožky a legíny, alebo pančušky na traky. Tie sme točili dookola troje. A troje pyzamka. Bez noziciek. Zakrývame sa paplonom to neodkope
Ak bude grckave babo, nachystaj si slintaciky, inak veľa vecí nepotrebuješ.

zuvelyn
9. mar 2021

@lenkakravcova to je v poriadku. Ja pisem co ne/vyhovovalo mne.

lenka2710
9. mar 2021

Ja mam babo v strede júna narodené a veru si neviem predstaviť mat dvoje body, malý mi grcal po každom papani, cez deň som ho aj 5-6 krát prezliekala, pri prvej som to nepoznala! 56 nosil asi len 2 týždne, 62 zhruba mesiac, ale mala som body 10 ks krátkych a 10 ks dlhých a zhruba 5 overalov na spanie, nejaké polodupky, kratasky keď bolo teplo, ponožky, 2-3 čiapočky! Takže zalezi dosť na babu, pokiaľ ti po každom kŕmení bude grckat, mať dvoje body, tak periem trikrát denne

angel993
9. mar 2021

Ja som mala po 10 ks a to som musela často prať. Mne prišli praktické body a tepláčky, ja som nedavala do plienky, príde mi to nepraktické, a malý nechcel byť v zavinovačke, aj keď každý mi radil zviazať napevno. Takže veľa závisí aj od toho čo bude tebe aj bábätku vyhovovať.

methexis
9. mar 2021

Baby a 50 vôbec nekupujte? Ja som teda pri 1. mala minimálne mesiac 50 a potom 56 do pol roka. A veru sme toho potrebovali dosť kvôli refluxu. Pri narodení jej ešte boli veľké aj lidlove 50/56 a to sa narodila v termíne s normálnou pôrodnou váhou a dĺžkou.

jankalukasova
9. mar 2021

@lenkakravcova neviem si predstavit balit dieta do plienok.. v maji by som so zavinovackami tiez velmi neratala... predstava, ze pridem k doktorke a vymotavam dieta z handriciek je dost udesna. Ale obdivujem tie pocty, ze 2-3ks... to by som nedala, nemala by som oblecko ani na jeden cely den a to mi decka nejak extra neblinkali...

qetka
9. mar 2021

moc toho nekupuj. druha dcera mi 56 nenostila. Vsetky veci cislo 56 som nechala sestrickam na novorodeneckom, lebo boli male a dalsie deti uz asi neplanujeme. Presla rovno na 62, pripadne 62/68 ;) Po mesiaci a pol uz aj cast 62 bola mala. Je chuda a dlha, takze ako vidis, jedno babo nosi 56 do pol roka, ine vobec 😂

zuvelyn
9. mar 2021

@methexis ja sa toez čudujem velkostiam. Syn ma 10 mes,11kg, 75cm podľa doktorky velmi dobre živený a len nedávno sme presli na 80 🤷🏼‍♀️

methexis
9. mar 2021

@zuvelyn my sme prešli na 80 keď mala rok a 10 mesiacov 😂

lenkakravcova
9. mar 2021

@jankalukasova
Skus pozrieť toto video. Minimálne pre zaujímavosť.
🙂

https://www.youtube.com/watch?v=71BGARP27Rc

Co sa týka tých počtov, ja zvyknem prať každé dva tri dni. Väčšinou mi dieťa použilo denne jedno body a jeden overal. Čiže na tri dni úplne vpohode 6ks. 🙂
Ale zase kto tak často neperie tak asi použije aj viac. My mame malú pracku tak periem častejšie.

lenkakravcova
9. mar 2021

@methexis 😀😀 Tak to ja mam problém dcéru napchat ako 6mes do 80 body. Rukávy sú jej síce dlhšie ale nevlezie jej už brucho. 😳😌 A ani veľa neváži. Ma cca 7300g

gbgb
9. mar 2021

@lenkakravcova moja dcera ma 8m a 9700g a to sa narodila predcasne 2800g . Vacsie 80 obleciem ale uz fakt koncia. Syn mal dlzku 74 v 6tich mesiacoch. Od pol roka nosil 86 az do 2r.

lenkakravcova
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
jankalukasova
9. mar 2021

@lenkakravcova ano, toto poznam... aj som to robila ale neberiem to ako alternativu k obleceniu. Je to fajn miesto zavinovacky na leto.

srdeenko19
9. mar 2021

Ahoj.
Podľa mňa úplne ocenis, keď budeš mať viac kusov body, overalov-pyzamiek na spanie, polodupaciek k bodynkam. Vzdy z každej veľkosti som mala min. 10 ks, aj kvôli tomu, že by sa mi to nechcelo riešiť a dávať stále prať po par kúskoch, lebo detské som dávala dlho pravat zvlášť. Ocenis to aj najma vtedy, keď sa ti bábätko okicka od mliečka, grcne si atď. A keby si mala dvoje, troje body len, tak ich peries denno denne dookola, čo sa mne teda absolútne nechcelo.
Dokonca mala sa narodila ani nie 3 kg a mala 48 cm. Čiže sme aj nejaké 3,4 týždne používali body, overaliky aj polodupacky veľkosť 50.
Bavlnene obyčajne plienky som používala hlavne pod hlavičku do perinky, do postielky, na utretie pusinky po kojeni, atď. Tie sa ti určite zídu, aj 10 ks. Potom som ich dala aspoň naraz oprat. Ja som proste taky typ, ze radšej viac mat toho, ako menej. 😊

maja367
9. mar 2021

Tak čo tu čítam...ja som mala nachystane asi cca 4-6ks veľkosť 56 a potom väčšie ..a nám bolo všetko mega veľké. Nakoniec 50 tku nosila 3 mesiace. Ale je to individuálne.
Mne celý čas počas tehu vraveli že je menšie bábo. Ale tak aspoň 2-3 ks 50 tku by som si zadovážila. A potom keď buďete potrebovať dokupis. Ale mne príde 2-3 ks celkovo dosť málo...tak akurát 5-6ks aby si nemusela rýchlo prať a sušiť..pokiaľ kvalitnejšie značky ok ale inak po pár praní tie veci sú nič moc. Určite ocenis zapínanie v predu. Čiapočky 2-3 ks stačí. Ale keď niekto chce nech kúpi aj 30 ks. Pyžamá sme mali väčšinou 3-5ks z každej veľkosti. Ja som dávala každý deň čisté.

zuzuliatko18
10. mar 2021

Ja som 62 a 68 nakupila dost vela, bolo treba s dlhym aj kratkym rukavom, Lebo posledne Leto bolo take vselijake. Vela z toho bolo zbytocne, maly z toho rychlo vyrastol a hlavne v pracke a susicke mam veci suche rychlo, dalsie velkosti som uz nakupovala po par kusoch, akurat bodyciek mam vzdy aspon 15, maly bol grcko a prezliekala som.ho viackrat za den. Veci som.oprala.podla potreby, ved oprane a usussene boli za 2.5 hodiny. Teraz ho prezliekam uz menej casto, ale teda v takmer 11 tich mesiacoch uz nosi velkost 86, strasne SA Taha do vysky. Aj preto SA mi.neoplatilo kupovat vela kusov oblecenia, vsak z toho vyrastol za par tyzdnov, takze ani pranim SA to neznicilo.
A teraz dufam, ze aspon nieco bude velkostou sediet aj dvojickam, ktore cakame v Lete.teraz uz budem.dokupovat Len podla potreby, a ak lekar povie, ze dvojicky budu malicke, tak par malych kuskov, ktore nemam.

sonava
10. mar 2021

Ja som mala nastastie pri prvej vela pozicanych veci od sesternic...kazda preferovala nieco ine a teda som si mohla vyskusat rozne veci, co nam sadne a co nie - skusili sme dupacky, polodupacky, kosielku, pyzamka...bodycka zacala nosit asi od 2 mesiacov az.. Som rada ze som to mala len pozicane, lebo nakoniec prve 2 mesiace nosila len pyzamka (velkost bola udana do 1mes, 1-3 mes)...tak ma to naucili v porodnici a tak nam to bolo najpraktickejsie...ja som prala 1-2x tyzdenne a mala negrckala vela tak nam stacilo tocit cca 5 pyzamiek..obcas som na to dala leginky alebo teplejsi overalik. Malu som nezavinovala, neznasala to, len zakryvala dekou, v noci spala pod perovym paplonom. Klasicke plienky maju uplne univerzalne pouzitie, ja som mala asi 30 ks. Tiez som mala toho radsej viac, hlavne na ten uvod, ale kedze z toho rychlo vyrastie oplati sa to kupit aj z druhej ruky, nech to nie je taka polozka. Spaci vak sme mali od 3mesiacov. Uvidis co Ti sadne, v pripade potreby sa da dokupit za pochodu 🙂

kubkovamama
10. mar 2021

Sranda, kolko z vas vyuzilo najmensie velkosti. 😂 Prvy syn-na sone tvrdili, ze viac ako 3200g mat nebude a ako prvorodicka co som mohla vediet,kopa oblecka 56.Narodil sa 4100g a neobliekol z toho ani jeden kus.Na cestu z porodnice mi mama musela ist kupit.🙂Druha dcera asi 5 kusov z 56 body, ostatne vacsie.Teraz tretia dostala veci v 56,takisto nic z toho nenavliekla.Mesacna ma 61cm..takze teraz body 68 a 74.Nekupuj moc malickych veci, radsej vacsie a ohrnies rukav apod.