Kolko ste mali vy? aby nebolo ani malo ani vela aby sa stihlo vsetko aj vynosit.
dakujem 🙂
tricka 20ks??? fuuuha, neako moc,nie?
timinka, vela toho dostanes, ale to budu take veci asi vacsie. kup body, potom take nohavice ako dupacky, len su to nohavice - v hmku ich maju, mas vystarano z ponozkami, ktore aj tak si deti vzdy zkopu dole (nechapem ako to dokazu tak rychlo)
ked tak dvoje teplacky, tri- styri kabatiky - alebo mikinky, ci svetriky, zapinacie v predu. - velkost 62 a vyssie. 56 velkost ponosite minimalne, na tom kabatiku sa jedna velkost strati
kosielocky sa dnes uz nekupuju, namiesto toho je body.
riflicky - male deti vynosia malo, ked tak jedny - dvoje, na "paradu" ked sa niekam pojde, ale nevies ci to bude dievcatko, ci chlapec, to poriesis aj neskor.
tenka capicka, hrubsia capicka.
nekupuj toho vela, dnes nieje problem vybehnut niekam a nakupit - i ked ja v ramci tehu osialu by som vykupila cely obchod :D
perinka - kup si taku bavlnenu, co je na suchy zips, pripadne z ineho materialu...red castle ma super z fleesu akoby, krasne farby a prakticke.
z 56 mam po troch štyroch kusoch... a z vačších mám aj viac... Ale vela mi toho poostávalo po malom.... Inak niekde na internete som videla aj zoznamček... 😀
56, minimum, nosili sme ju len do dvoch tyzdnov a to rataj 6 dni v porodnici s ich vecami... mala mala 50 cm a 3300g, takze fakt len zopar kuskov, ak sa nenarodi mensie babo, kludne si vystacis az s 62. Z nej taku sadu 7 body kratky rukav, 5 body dlhy rukav, ako baby pisali, stacia tie polodupky bez trakov asi troje, jeden dva svetriky, kludne az 62, 68 cislo. V aprili bolo chladno, tak sme unosili asi 4 hrubsie overaliky flisove 62, v 68 uz nebudeme potrebovat. Zavinovacku sme nemali, ale len zavinovacku do autosedacky, tu sme pouzivali aj do kocika, doma nic.Nejake dvoje ponozticky, ale pevnejsie, velmi elasticke su hned z noziek dole. Plienok staci 10-15 ks pod hlavicku, na balenie na siroko, co my nebalime, na slinky a tak. Ciapocku jednu 56, jednu 62, potom podla pocasia. 68 uz ponosi dlho, tam sa mozes vyburit a uz budes vediet, co radi nosite a ako rychlo zaspinite, rozhodne netreba nakupovat vopred. Ak zehlis a peries raz za dva tyzdne, treba toho rozhodne o mnoho viac 🙂
my sme mali tych polodupiek asi 2-3 ks (super je, ze nemusis davat ponozky), bodycka asi 5 ks, pyzamka na kazdy den jedno (zo zaciatku som menila kazdy den kvoli pupceku, potom aj 2x spal v jednom pyzamku, ved to sa nezaspini), a potom uz uvidis 🙂
vela veci dostanes, tak netreba vela, hlavne odporucam nakupovat z netu, tie vecicky mi pridu kvalitnejsie a krajsie za zlomok ceny.
my sme nosily velkost 56 do 10 tyzdnov a mala som 8 dupaciek a kopu veci na paradu ktore boly sice uzasne (pripajam foto) ale fakt oblecene len raz.
teraz uz nosime velkost 6-9 mesiacov a dnem ma akurat 5 mesiacov. a to mi pride ze dokola jej davam to iste aj ked ma viac veci ako ja 🙂
Aj tak je najstastnejsia ked ju s tych veci vyzleciem 🙂
@timinka3 moja vsetko zalezi od toho ci babo bude grcat alebo nie ja mam toho doma strasne vela 😀 povedala by som ue az velmi vela 😀 maly mi negrcka takze mame veci ktore sme len oprali ozehlili a stoja nam v skrini 😠 poniektore nam boli male uz ked sme prislo domov z porodnice 😀 podla mna staci kupovat oblecko postupne 😉
je to velmi individualne.
Ja som vela oblecka podostavala, ale aj z toho nasa mala vela nestihla vynosit lebo rychlo rastla.
Prvych 6 tyzdnov sme boli prakticky stale doma, takze nosila len pyzamka, tocila som asi 6 ks dokola (velkost 56-62).
56tky som mala len 3 bodynka, ale tie mala asi 1x.
Ked uz bola vacsia zacala nosit bodynka a dupacky 62ky, tie uz vynosila vsetky (obcas sa prekakala, precikala alebo pogrckala) a teraz sme na 68ke, mam asi 10 ks dlhych aj 10 ks kratkych bodyniek, 6 ks teplackov a tie tocime stale.
Vela peknych veciciek na oficialne prilezitosti sme podostavali, ale ani sme ich nevynosili a tak zostali v skrini.
Najlepsie je kupovat priebezne, ale aj z toho som si oblubila len par kuskov, ktore sa mi zdaju prakticke a tie jej davam dokola.
tak my potrebujeme docela dost, ale iba body, opalovacky (moje oblubene), dupacky a overaliky. na zimu aj teplo. mam vela nohavic do 3 mesiacov, aj triciek, ale adamkovi to neobliekam, lebo nohavice mu stahuju brusko. najlepsie, ked ma jeden kus oblecenia a citi sa v tom pohodlne. teraz v lete mu striedam oblecenie aj 2-3X denne, lebo sa poti, takze je dobre mat aspon 10 - 15 ks oblecenia. tiez ked periem, tak ich najprv nazbieram, aby som neprala 3 kusy. presne ako baby pisu, nas grcka po kazdom jedle a obcas sa tak zababre, ze treba vymenit. tiez ked riadne nalozi do plienky 😝 to je take oblecko uz vacsinou nepouzitelne. koniec-koncov, aj ked nakupis viac, ono sa to potom hodi aj pre druhe, ci tretie babatko...
mam rozdelene saty do velkych krabic a z kazdej velkosti mam jednu plnu velku krabicu.....a nieco som uz darovala znamym ci poslala na charitu 🙂
kupovala som až od 62. stačí 2-3 kusov z každého. Veľa vecí sme dostávali. Mala som doma len takú základnú výbavu a potom dokupovala. Osvedčilo sa mi mať veľa podbradníčkov- nemusela som toľko prezliekať.Ešte som mala rada polodupačky, vyzerajú ako tepláčiky so šľapami. Bábo rastie hrozne rýchlo. Oblečieš, vyzlečieš, operieš a zistíš, že už to je malé. Oplatí sa kupovať trošku väčšie 😀
Baby (ktorym sa narodili deti tak okolo 4kg),pouzivali ste aj velkost 56?Bolo to detickam dobre?
@marcela1992 ano bolo dobre na par tyzdnov. mala sa narodila 4800 a 54 cm...
moja mala sa narodila 50 cm a 4130 g.a veru oblecko c.56 sme vyuzili,aj dlhsie ako par tyzdnov,aj ten mesiac,niektore kusky aj trosku dlhsie.a dokonca sme mali aj par kuskov 50-tiek a aj tie sme vyuzili,aj ked nie velmi dlho.ja by som urcite kupila 56-ky aj pre vacsie babo.aby vo vacsom obleceni nebolo stratene 😀
@marcela1992 mne sa malá narodila 56cm dlhá a 4020g vážiaca. 56ku sme nosili mesiac.
to je rozne ale riflicky a tieto take teplacky aspon 5-8ks tricka aspon 20ks podbradnicky su najlepsie gumove.....a dupaciek bolo mnoho aj kosielociek k dupackam stacia 2-3perinky..tak na sezonu nakupit ale nie kvanta nestihne to vynosit 😀
@timinka3