Koľko dečiek pre bábätko?

nikol_
14. jan 2013

Mamicky, kolko deciek mate pre vase ratolesti? Ja sa pomaly rozhliadam po vybave a neviem kolko nakupit na leto a na zimu. Staci jedna tensia- na leto a jedna hrubsia- na zimu ci mate viac? A ake deky su naj podla Vas, ake sa Vam najviac osvedcili? Dakujem za vsetky odpovede. 🙂

kvetinka211
14. jan 2013

@nikol_ ja som mala dve zdedene - jednu tensiu a jednu hrubsiu (klasika larysa) ... ale do kocika som mala speci fusak, takze decku netrebalo, v postielke som mala perinku+rychlozavinovacku, neskor rychlozavinovacku namiesto paplonika, ked bolo zimsie tak aj tu tensiu decku, ked este zimsie tak hrubsiu decku
A tiez velke dospelacke deky na zem ked sa babatko hralo.

zumasi
14. jan 2013

@nikol_ staci jedna tensia, jedna hrubsia. kedze cakas v lete babo, tensia staci mensia, na vacsie babatko uz potom vacsiu deku, aspon mne sa to viac osvedcilo. ked sa uz drobec viac hybe tak mala deka je hned v klbku 🙂 na zaciatok teda stacia podla mna tie dve, mozno jednu do rezervy ak sa zaspini, a ak ti bude chybat dalsia tak casom dokupis 🙂

catik
14. jan 2013

Ja mám jednu letnú deku, dve tenšie deky a jednu hrubú na zimu (španielskú deku). Neviem, ktoré sú najlepšie, lebo som iné nevyskúšala, mne vyhovuje to, čo mám a aj množstvo je postačujúce pre mňa. Keď som potrebovala oprať letnú deku, tak na ten čas mi ako náhrada poslúžila bambusová plienková osuška alebo látková plienka. Tenšie deky mám dve, takže tie som mala na výmenu a keď som potrebovala oprať hrubú zimnú, tak som použila obe tenšie deky.

zumasi
14. jan 2013

aha ozaj, este velke hrube deky na zem 🙂 to sa vyuzije 🙂

nikol_
autor
14. jan 2013

bude stacit na zimu takato? nebude uz mala? ma rozmer 76x102 cm http://www.bambini.sk/sk/5820/76/bobas-deka-s-v...

ivanka.7
14. jan 2013

My sme dostali asi 5 diek a vsetky sme vyuzili :D Jedna je u svokrovcov, aby tam vzdy aspon jedna deka pre malu bola, jednu tenku sme mali v lete v kociku, dve hrubsie pouzivam teraz - jednou zakryvam v postielke, druhu mam v autosedacke, jednu mam v posteli, lebo mala spava casto aj s nami a akurat poslednu sme vyuzili pomenej, lebo sa nam zdala ako prikryvka dost tazka, tak z nej je podlozka.

Ale ano, staci jedna tensia a jedna hrubsia, mozno este nejaka do rezervy, lebo ich treba sem tam aj oprat 🙂 Material je asi fuk ak babo nebude citlive na volaco, ak hej, potom je najlepsia asi cista bavlna. Mojmu dietatu je to fuk, takze mam flisovu deku, plysovu, bavlnenu aj vselijaku inu :D

A bambusove plienky (v DMke Kikko) su vyborne ako osusky pre male babatko (velkost 90*100, pre uplne male babo stacia aj tie 70*70) a daju sa vyuzit v lete aj ako prikryvky, aby babatko neofuklo.

alena0305
15. jan 2013

Ja som si teraz pri druhom kúpila dekový fusak (neviem či sa tu môžu dávať značky) - ale je to fusak jar/jeseň - a je využiteľný do 3-4 rokov - vnútri naspodu podšitý igelit - pre chodiace deti so špinavými topánkami a dá sa to tak pregnúť aby väčšiemu trčali topánky vonku. A na leto niečo tenšie. Ak by to bolo dievčatko - mám velúrovú novú ružovú v bazáre - lebo ja som používala len ten dekofusak.

lea641981
15. jan 2013

je zima mame fusak a potom hrubsiu deku a tenku deku a striedam to ked je ale desat stupnov tak dam na fusak tenku a ked je chladnejsie dam hrubsiu deku ked je pod nulou 🙂

dve hrube velike mame na tu podlahu ked mala by zacala stvornozkovat ale nelozime,tak uvidime

zlatovlaska123
15. jan 2013

ja som mala dve a bohate stačili 😉