Klasická perinka plnená perím

kalama007
5. aug 2020

Dievčatá používate niektorá klasickú štvorcovu perinku pre bábätko, ktorá je naplnená perim? Keby ste boli niektorá ochotná mi ju odvážiť že koľko kg peria tam je - mne mamina ide ušiť a nevieme koľko peria tam nastrkat, aby to bolo optimálne. Ďakujem.

zontik
5. aug 2020

@kalama007 ahoj, ja ju mám, ale pravdu poviem, využívala som ju iba vtedy, keď som tu inú potrebovala oprať.😁 Za jedno- je to perie, takže bola oveľa ťažšia, a objemnejšia ako o som mala druhú, a tiež perie- alergie, a v perí je aj viac teplo. A tiež sa stane, že ti ju dieťa ocika, takže sa to ani poriadne oprať nedá.

euka210
5. aug 2020

podla mna hlupost, ja som dostala pri prvom pozicanu, ale bolo to velke, moje velke dieta tam ani nevoslo. Ja som za normalnu modernu tenku napln, to som vyuzivala, tam mi moji vosli do 3mes. Prvy bol koncom leta, tak ten bol v perinke minimalne, len na noc.

mirka_84
5. aug 2020

@kalama007 za mňa je to super vec. Môj malý tam bol vyše dvoch mesiacov, pekne sa mu prispôsobila, tým že je mäkká. V 30°C teplotách by som ho tam nedavala, ale on je marcový, takže to bolo fajn. Zvážiť by som ti ju mohla, ake ja som z nej veľa peria neskôr vybrala, lebo už bolo moc teplo, ale malý tam chcel stále byť. Tak aby bola tenšia. Ono sa tam nedáva veľa toho peria, to nie je ako vankúš na spanie pre dospelého

kalama007
autor
5. aug 2020

@mirka_84 tak ak by si mi ju odvážila by som bola vďačná a ja do nej ešte čosi prihodim 🙂

mirka_84
5. aug 2020

@kalama007 tá ľahšia váži 325 g. A našla som ešte jednu a tá váži 725 g

kalama007
autor
5. aug 2020

@mirka_84 super ďakujem veľmi pekne 🙂

marlenka222
5. aug 2020

@kalama007 to záleží od teba aká bude. Ak si dáš viac peria, dieťatko v nej bude "utlacene" nebude sa mu páčiť. Ja si ich neviem vynachváliť. 2x som používala pri oboch deťoch, pri treťom už som vyhodila také tie akože perinky kde dieťa nedrží nič. Napr môj syn zbožňoval keď bol utlačený - bol predčasne narodeny, bol spokojný keď mal "svoju" jednu si obľúbil ktorú doteraz používa ako vankúš -4 roky. Dcérka bola narodená v lete, tam som používala tensiu. Ale ono to nie sú kg (pre Boha) peria. Daj tak, aby bola cca 6-7 cm nasuchorena celá. Lebo keď operies, to perie sa ti trošku zdrcne. Stratí na objeme. Áno periem doma bežné v práčke oblečené vo vankúši + susim v susicke po 12 minútach. ( Kto by po náhodnom vracani behal do čistiarne)

kalama007
autor
5. aug 2020

@marlenka222 áno nám tiež boli tie perinky odporučené že sa babetko v nej cíti bezpečne. Ja tiež mám doteraz vankúš z peria bez ktorého nejdem nikam a to mám 30 rokov 😄 čiže úplne chápem tie deti 🙂

sono2
5. aug 2020

@kalama007 hlavne pri tebe sa bude cítiť bezpečne. Toto sú metódy z pred 30 rokov kedy sa nedojčilo, deti sa záväzovali, strčila sa fľaša do úst.
V rakúsku nenájdeš perinku v jednej pôrodnici.
Dieťa vieš bez nej lepšie chytiť, ste v kontakte, veľakrát je dieťaťu lepšie na bruchu, hlavne pri tých čo majú vetry, mojej druhej som kúpila vak a nemohla som jej ho dať až niekedy v 5 mesiacoch kedy sa už v noci sama pekne točila, dovtedy som skúsila a sa vypínala. Bolo jej na chrbát horúco. Plus bola letná takže neprichádzalo do úvahy. Plus teraz je tých alergií toľko. Ja by som fakt nedávala.

ukulela
5. aug 2020

tak my sme perinku využívali akurát tak pri návštevách. napríklad starí rodičia sa báli chytiť vnučikov rozbalených tak som im ich uvazovala do perinky.

kalama007
autor
5. aug 2020

@sono2 mne je jasné že bábo sa naj cíti pri matke ale ja nemienim byť otrokom vlastného dieťaťa.... A mať ho 24 hodín denne nacapene na tele. Mám dve kamošky čo si naučili decko na šatkovanie a nespravili pri ňom nic, lebo si na to tak zvyklo že kočík alebo postieľka nehrozilo! Možno sú niektoré metódy zastaralé ale asi mali nejaky význam. Dieťa má mať pevný chrbátik a nie rozvláčať ho ako mača... To je môj názor ale veď každý nech si vychováva dieta ako chce.

pupavka89
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mirka_84
5. aug 2020

@kalama007 vieš čo je super? Ty si sa pýtala koľko je peria v perinke, ale tieto super múdre matky ťa tu budú presviedčať o niečom úplne inom 🙄
Veď asi si sa kvôli niečomu pre tu paperovu perinku rozhodla.. nech si každý nosí svoje dieťa v čom chce, ale načo to nútiť ostatným 😫

pupavka89
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ukulela
5. aug 2020

@kalama007 ale ale, ešte si ani neporodila a už tu zhadzujes iné matky celkom drsným spôsobom. kamoška mala problém s kočíkom malý nejedol nepokojný, reval v kuse až som jej potom po štyroch mesiacoch požičala pružnú šatku a nevedela si vynachváliť a malého už iba v šatke mala. pokojne dieťa. Ja som používala aj šatku, aj perinku, aj ulitku a dieťa bolo normálne kočíkovane a necítila som sa byť jeho otrokom. ak budeš mať kolíkové bábätko tak ti klasická zavinovačka nepomôže takáto pretože mu bude mať stiahnuté nôžky a nebudem môcť kopať. A keď bol môj malý plačlivý tak práve všetky som dosť urobila pretože som mohla napríklad povysávať, ci umyť riad. Každá sa zariadená tak ako nám slebo našmu dieťaťu najviac vyhovuje. A áno, niekedy to nie je jedno a to isté. Ale nič nám ne dáva právo odsudzovať to, ako sa zariadili iné matky. Najmä keď človek sám ešte nemá reálnu skúsenosť. Takže peace .. A vlastne čo som ja chcela napísať bolo k tej perinke, že ja by som tam Možno skôr silách úplne novým spôsobom že do jedného štvorcového Xperia zašiť do ďalšieho štvorcové história a zošiť aby to bolo rovnomernejšie a keď sa operie aby sa to nezhrcilo.

nikiki29
5. aug 2020

@kalama007 perinka bola super, aj môjmu malému babka ušila. Na bežné dni stačila do 300g a mali sme jednu 450-500g už neviem presne, ale tú sme využili veľmi málo. Syn je februárový. Perie som si vždy pred uložením striasla viac do stredu, v rohoch toľko nepotrebuješ keďže sa prekrývajú, no a bola úplne dostačujúca 😊😊

sono2
5. aug 2020

@kalama007 wow. A to dieťa už máš či si len tehotná? Nie. Moje dcéry neboli ani jedna na mne nacapene ako to nazývaš. A ani otrok som neni. A to som na ne sama, muž prichádza večer o ôsmej domov, babka 300km ďaleko. To uvidíš v praxi. Si myslíš, že perinka je záruka toho, že ty budeš mať kľud a dieťa bude samé spokojne v postielke? No veď uvidíš. A šatka je veľmi dobrá vec. Moja prvá mala rada neskôr a druhá párkrát do 3 mesiacov. Využívala som len keď vážne trebalo. Male som ešte len uviazala prešla po byte pár krokov a decko spalo ako zabité. To sa ti v perinke nepodarí nikdy.
Ja nechcem sa teraz hádať alebo ťa o tom presviedčať, alebo diskutovať o tom, ja ti píšem len realitu, lebo aj ja som si kadečo ináč predstavovala a nakoniec som sa priklonila k tomu, čo chcelo dieťa a nie ja, všetko bude potom ľahšie.

kalama007
autor
5. aug 2020

@mirka_84 veď ja sa na tom smejem že tu polozis otázku ale odpoveď dostanes na úplne niečo iné... Nevadí no aj tak si spravím po svojom 😄

sono2
5. aug 2020

@pupavka89 😂😂😂 tak správne si urobila. A dala si medzi ne do sušenia tenisové loptičky? Lebo máš to stuchnute. Prať bez aviváže a sušiť, sušiť kým nieje vankúš nadýchaný

ukulela
5. aug 2020

@ukulela keď diktujem a nekontrolujem, tak píšem ako mongol... Kurz tej pesničke som myslela, že ušiť ako paplón. Za hrsť peria vsiť do malého štvorca a ďalšiu vhrst do malého štvorca aby to bolo rovnomerne rozdelene

hettinka
5. aug 2020

@kalama007 paperovu som mala a využila som ju až 1x na krste. Dcéra je júlová, potila sa v tom a revala. V zime som ju potom dávala pod dieťa do hlbokého kočíka, ale to len preto, že mi ležala v skrini, nemusela byt. Pri mladšom som ju už nepoužívala vôbec.
Používala som tenké rychlozavinovacky.

Potom dom z nej ušila vankúšik 40x60 cm, takze peria asi ako do takého malého vankúša.

diaalex
5. aug 2020

@kalama007 keď ti stačí o týždeň, tak ti ju odvážim... moja má 7 mesiacov a do dnes na nej spí 😀 cíti sa tam bezpečne 🙂 ale teraz sme u babky na prázdniny a zabudli sme ju doma :(

hettinka
5. aug 2020

@kalama007 inak, “otrok” vlastného dieťaťa budeš bez ohľadu na perinku. Hovorí sa tomu materinska laska. Tie silne reči ta prejdu po mesiaci 😉 možno aj skôr.

kalama007
autor
5. aug 2020

@pupavka89 aj taku mám 🙂

pupavka89
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sono2
5. aug 2020

@pupavka89 aj to môže byť. To by malo ale odist. Ja som to cítila, keď som vybrala teplý.
Viem presne co myslíš

hettinka
5. aug 2020

@pupavka89 kašlem že človek má úplne iné, často skreslene a romantické predstavy, kým to babatko nedrží v rukách. A často práve tie, ktoré rozprávajú ako toto nebudú, hento nebudú, tak sú na dieťa nalepené najviac. Nič v zlom...

pupavka89
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
hettinka
5. aug 2020

Inak, tiež som ako prvorodička nakúpila a zohnala, okrem klasickej perinky, veľa veci, o ktorých som si myslela, že to “musím mat” a ukázalo sa, že nám to nevyhovuje a boli zo vyhodené peniaze.
Tak napríklad: veľká vanička s podložkou do nej, látkové plienky, mrte čiapok a svetrikov (pre letné babo), zvukové hračky, ktorých sa decko bálo), hrkalky (ktoré nevedeli držať), cumle (z ktorých ho naťahovalo), nosič (využitý 1x), vysoká drevená stolička (ktorá sa zle čistila a pri druhom som kúpila najlacnejšiu v IKEA a bola 🔝), choditko (v ktorom sa dcérka skoro zabila), postielka (kde absolútne nechcela spat a revala tam ako tur).

taga
5. aug 2020

@kalama007 😂 prepac, nechcem sa ta dotknut ale pozor na vetu 'ja nebudem otrokom svojho dietata' 😂 aby si to dieta tiez nepovedalo 'ja nebudem otrokom perinky..
A ze dieta ma mat pevny chrbatik - ved je 9 mesiacov v brusku poskrucane, myslis, ze sa potrebuje hned ponatahovat a bude sa vystrete citit bezpecne? Co urobi kazdy jeden zivy tvor, ked sa citi ohrozeny? Skruti sa do klbka, schova do ulity, strci do diery, bezi k mame. Je ovela prirodzenejsie pre dieta byt schulene na mame, ako byt vystrete v perinke.