Kedy začať nakupovať výbavičku?

matikeks
31. mar 2014

Ahojte maminy alebo budúce maminy. mam taku asi trosku hlupu otazku 😀 Kedy je najlepsie zacat nakupovat detsku vybavicku? hlavne mam na mysli oblecenie. Inac ja som v 13 tt (Zajtra to uz bude 14tt 😀)

monibal
31. mar 2014

🤐

matikeks
autor
31. mar 2014

@monibal ???

moonlightflower
31. mar 2014

kedy chceš 😉 len to netreba prehnať

silvinuska6
31. mar 2014

ja som rodila v marci a prvé veci sme začali nakupovať v januári kočiar až koncom februára 😀

mimla
31. mar 2014

No. Ja by som po predchádzajúcich skúsenostiach nakupovala až po tom, ako okolo seba rozhlásim, že čakám dieťa a nenápadne naznačím, že uvítam posunuté veci. V týchto posunutých veciach, ktoré sú pre novorodeneckú veľkosť často v skoro bezchybnom stave, by som sa poprehrabovala a zistila, čo chýba. Väčšinou nič. Kúpila by som si zopár fakt roztomilých kúskov (zopár = nie viac ako 6). Je neuveriteľné, čo všetko ľudia okolo nás dokážu posunúť ďalej - od oblečenia, cez postieľku, až po kočík. Len potom netreba mať výpadok pamäte a treba tiež posúvať veci ďalej. Osobne som darovala niekoľko krabíc. A niekoľko som aj dostala. Kupujem len veci po ktorých mi srdce piští, alebo na ktorých mi záleží trošku viac, napríklad kočík je dobré si kupovať pre svoje podmienky (typ auta, typ prechádzok, terén, životný štýl...) 🙂

monicm
31. mar 2014

@matikeks kedy len chceš,hoci aj teraz,je to len na tebe,niekto nakupuje od začiatku,niekto pred pôrodom a niekto po pôrode kvôli poverám

miskacharly
31. mar 2014

@matikeks uzmozes zacat,naraz to bude potom vela 🙂 poradim dupacky aj vacsie,lebo behom dvoch tyzdnov uz budu male 😉

ajjka87
31. mar 2014

my sme zacali, hned od zaciatku. Robili sme nakup na vikend v tescu , mali rozkosne bodiky na 4,5e 5 ks tak sme kupili. pomalicky vzdy, ked nieco najdes v zlave si kupujte. ja som natrafila na dupacky z 9 e na 2,7 e - mali posledne kusy ( velkost len 56-62, 68) tak sme jedny kupili. na mnohych veciach takto usetris a kedze mas casu dost do porodu, ocenis to, hlavne po financnej stranke a nenakupis kopu nepotrebnosti. na poslednu chvilu by som nenechavala nic, kamoska mi porodila 1,5 pred terminom, co druha sa len kociar chysta kupovat...

zara0201
31. mar 2014

@matikeks Ja som zacala kupovat po uspesnom prvom trimestri. Ale s mierou, lebo neskutocne vela veci sme mali pozicane, co bolo super lebo bolo toho treba viacej a maly rychlo rastol. Cize kupovala som len v podstate "mile vychytavky", take samozrejmosti ako dvadsat bielych body, 10 pancuch, 10 overalov, 5 kojeneckych ciapociek, 10 rukaviciek... bolo pozicane. A nakupovala som vtedy, ked boli akcie, aj veci na rok dopredu, ved tricko s dlhym rukavom zlacnene z 10 eur na 2 eura velkosti 104 mu raz bude dobre a nemyslim ze zas detske veci az tak podliehaju modnym trendom. Vela veci donesu navstevy, rodina, kamarati, ak sa Ta budu pytat, co by si nepotrebovala tak narovinu daj zoznam. Mne ked kolegyne isli prist na navstevu a pytali sa, co maju doniest, tak som narovinu povedala ze plienky napr. Veci okolo porodu, kozmetiku...som nakupovala az tesne pred, mozno mesiac. Najmä kvoli trvanlivosti. Poverciva nie som, ale kocik napr. sme kupili az tyzden po porode. Znie to hlupo, ale az vtedy ked som mala istotu, ze donho budem mat koho polozit.

zdena12345
31. mar 2014

suhlas s mimla
som v 6 mesiaci a mame asi vsetko dolezite. nekupovali sme takmer nic okrem kocika. vsetko od rodiny. bratranci, sesternice, co uz neplanuju dalsie. zaroven aj oni sa toho zbavia a mladym rodicom to pomoze. takto sa k nam dostalo kopa oblecenia, stolicka, vanicka, hracky....nieco este po nas- koliska, postielka, perinky a aj oblecenie, plienky (mama mala odlozene este nove nepouzite dokonca aj oblecenie niektore nepouzite...)
potom to popozerat a co treba dokupit. a vela sa uvidi az za pochodu, co bude treba dokupit. sem tam nieco kupim, ale skor koly takej svojej potrebe vybudovat hniezdocko🙂

matikeks
autor
31. mar 2014

no ja by som aj privitala veci z druhej ruky 🙂 lenze zijeme v UK a co mam kamaratky tak toe deti este nemaju takze neostava nic ine len nakuupit 😀 ja som si aj myslela ze tak postupne par malickosti kazdy mesiac a take tie dolezitejsie veci az neskor no neviem. este jedna otazka. postielku ste kupovali az po porode? alebo tesne pred porodom?

hatapkagb
31. mar 2014

@matikeks Mozes kludne kupovat co chces,len neprehanaj.a aj tak este nevies co cakas zatial si kupuj neutral ako ja,sice ja mam vsetky veci po dcerke odlozene tak zatial len neutral kupujem ale nie vo velkom pockam do 20tt a tam mi povedia co to bude a tebe tiez.Postielku som ja kupila 2mes pred porodom a kociar tiez..Nestresuj hlavne uzivaj si tehulkovanie,vecicky mas casu dokupit potom. 😉

dejka77
31. mar 2014

Oblecenie mozes uz pokojne nakupit. Ak si si vybrala kocik a nebude ti zavadzat tak to by som kupila tiez. Postielku staci povedzme mesiac pred porodom. Nenechavaj si vsetko uplne na poslednu chvilu lebo mozes porodit aj skor alebo sa mozes citit fyzicky zle, nebudes vladat a potom sa tazko nakupuje.
Ak ti nevadia pouzite veci, skus nakuknut na e-bay. Vela ludi tam predava tzv. bundles, balicky veci. Niektore maju aj 40-70 ks.

siska53
31. mar 2014

@matikeks no,ja,som,vtedy kupila jedno,neutralne pyzamko,aby som uspokojila svoje chutky. Tak realne az ked som bola v 6-7m,aj to neutralne,lebo babo sa tajilo (aj ked ja som,tusila 🙂) ) a do modrych veciciek,som,sa,mphla,pustit az mesiac pred terminom,lebo az vtedy sa ukazalo. A kamoska,mi pozicala i po jej malej,tak som,ai vytriedila neutralne veci od nej. Pri dcerke som uz len poprala a kupila jedny dupacky a ciapocku,zvysok mi zas pozicala kamoska,ale to vsetko tiez az v dakom,6.-7.m. Kocik som kupika asi 6t pres porodom,v tom case i postielka dosla.
ja bybsom,radila s mnohym,pockat do toho 6-7m.
ale katalog s mojim vysnivanym,kocikom som si pozerala kazdy den asi od 4.m 🙂)

mimla
31. mar 2014

@matikeks Nevadí, že nemáš po kom dediť veci. Ľudia zvyčajne radi nakupujú veci pre bábätká kamošiek. Len treba naznačiť kamoškám. Keď jedna kúpi sadu body, druhá kúpi overal, tretia čiapku... Alebo si urob babyshower 😀 Je neslušné prísť na babyshower bez darčeka 😀

sarah27
31. mar 2014

ja idem čo najneskor - lebo nikdy nevieš, čo sa može stat, treba mať rešpekt...podla mna je chore, ked niektore mamicky v 5.mesiaci maju uz postavenu postielku a kupeny kocik...

dannad
31. mar 2014

Ked boli vypredaje v Tescu, tam som kupila par kuskov a tera su velke zlavy v M&S tak tam som tiez kupila par kuskov, inak sa tym nejako netrapim, ale myslim, ze je fajn postupne nakupovat, potom to nebude vsetko naraz tak boliet.. 🙂 A som v 5. mesiaci... Kociky zatial vyberame a postielka uz je vybrana. Kupit kocik pojdeme v juni...

majka99999
31. mar 2014

@matikeks kocik objednany v 5. mesiaci (aj s postielkou a inymi vecami). Komplikovalo sa to a prisiel az po 2 mesiacoch. Postielku sme postavili s prebalovacim pultom 2 tyzdne pred terminom. Oblecenie som kupovala priebezne, od takeho 5. mesiaca tiez, ked boli akcie.

monibal
31. mar 2014

@matikeks prepac,to nebola odpoved musel to byt moj syncek ,ospravedlnujem sa

monibal
31. mar 2014

@matikeks ja som zacala asi v 15 .tyzdni,hovorili mi ze je to skoro ale stale ked som nieco nasla kupila som a bolo to aj lahsie na koniec tehotenstva uz som mala vsetko pripravene 🙂

daniela1983
19. apr 2014

zacala som nakupovat tri roky pred porodom :D

ejuska79
19. apr 2014

ja ked som sa dozvedela, ze som tehotna, hned som si kupila jednu supravicku pre radost (dlho sa nam nedarilo), aj mama aj sestra mi priniesli od nadsenia nejake dupacky... potom som uz nekupovala nic, chcela som az neskor, tak okolo 7 mesiaca..vlastne, ked mi dr. povedal v 20 tt ze to vyzera na dievcatko, tak som si kupila ruzove dupacky a bodynko... no a od 21 tt som pre velke komplikacie ostala lezat az do porodu..tak uz som nekupila nic ☹ ale vela som podostavala od kamosiek, vela mi posunuli kamosky po svojich detoch...kocik som kupovala tak ze som pozerala net a tak som si vybrala, ale zla to bola volba, ked clovek nevidi, nevyskusa si...

monciky
19. apr 2014

@matikeks
v 5. tyzdni ked mi doktor potvrdil tehotenstvo som kupila sadu podbradnikov a teplomer do vanicky🙂
zhruba o mesiac neskor bol v tescu vypredaj veciciek a tam som spravila velky nakup, kazdy mi povedal ze to su chlapcenske veci, ja som hovorila ze neutralne..., minuly tyzden mi doktor potvrdil chlapca, tak som zacala nakupovat uz chlapcenske🙂 mam kolegynu a kamaratku, ktore maju plno veciciek, takze aj tam bude na vyber...🙂

janinah
19. apr 2014

v druhom trimestri,v prvom sa ešte môže hocičo stať,v treťom s tým brušiskom som nevládala po obchodoch behať...