Kedy začať chystať výbavu pre bábätko?

januska2511
19. jan 2012

Teraz som vo 8 tyzdni .prvorodicka potrebujem poradit.dakujem

tina7729
19. jan 2012

ja som tiez prvorodicka, zacala som dost skoro asi po tretom mesiaci.aj ked sa hovori ze sa tak skoro este nema

manila421
19. jan 2012

Ja som tiez zacala velmi skoro, ked som nieco pekne zahliadla, alebo dobra akcia na nieco tak som kupila, tak zalezi na tebe ale uz som v 38 tyzdni vsetko na kopkach pripravene, ja pobalena, nic uz nezhanam, kedze som zacala skor. tak bez stresu teraz.

cukor
19. jan 2012

.....ja som začala až v 33.týždni.máš fakt ešte dost času.radšej sa venuj teraz sebe ,dopraj si vitamíny a teh.doplnky.

ejuska79
19. jan 2012

ja som v 8 mesiaci a este nechystam, ale uz by som asi mala....mam sice vytriedene neutralne vecicky po malej ale to je cele..a este mam autosedacku kupenu... pri prvom tehu som si zacala pomaly kupovat tak v 5 mesiaci, ale to len ozaj nejake dupacky a tak..az potom v 8 mesiaci....postielku som nachystala 2 tyzdne pred porodom...

juliap
19. jan 2012

januska, staci ti tak od polky tehu, poradia ti aj dievcata v teme podla terminu porodu, najdi si tam ten svoj, myslim, ze ti to vychadza na august 2012 ... a vela veciciek si vies zohnat aj cez net, napr aj tu na bazariku komplet cele vybavicky ...

evka4
19. jan 2012

pockaj, kym prejde najkritickejsie obdobie a potom mozes pomalicky kupovat (ak samozrejme nie si poverciva a neveris na hlasky typu, ze nakup vybavicky pred narodenim dietata prinasa smolu). ja som vacsinu veci kupila na konci druheho trimestra, nakolko som sa bala, ze sa mozu veci skomplikovat a potom uz na to nebude vela casu. tiez som sa obavala, ze vacsie brusko mi bude vo vyssom stadiu prekazat v pohybe, preto som to pokupila skor.
ty budes rodit cez leto, bude teplo, preto by som to nenechavala na poslednu chvilu, lebo na konci tehotenstva sa ti uz bude horsie hybat a v tom teple vyberat vybavicku nie je podla mna bohvieco...

libka1
19. jan 2012

kedy mas chut, ja som si chystala priebezne ale preto ze ma to bavilo a robila som to pre svoju radost 😵 pri prvom dietati, pri druhom ma to uz tak nebralo a chystala som mozno od 8 mesiaca 😀

cmulinko
19. jan 2012

kazda z nas je ina...mame svoje vlastne priority a akosi instinktivne kazda buduca mamicka citi,kedy je ten spravny cas na pripravu celej vybavicky.ja osobne som dost velky pracant,takze nic nenechavam na poslednu chvilku....napriek nie moc idealnym tehotenstvam som sa vzdy pripravovala priebezne od zaciatku-nakupovala som len vo vypredajoch a vypredaje nie su kazdy den,ale aj napriek tomu som mala pripravene zakladne veci uz okolo 6 mesiaca.... a od 6 mesiaca pripravena a spakovana som sa mohla venovat uz iba zbytocnemu vyprazdnovaniu manzelovej penazenky 😀 😀 vo forme...toto musim mat 😀

lucka1987
19. jan 2012

tak my sme sli na velke nakupy v 27 tt ( postielka, kocar, nabytok...), lebo doki nam povedal ze porod moze prist aj skor kedze som mala problemy...... a mm byva zaneprazdenny, takze vtedy mut o vyhvovalo... ostatne veci som okolo 33 tt nakupila a cca v do 35 tt som mala vsetko poprane a pozehlene a ulozene v komode

andrejka1974
19. jan 2012

ja myslim staci tak 3 mesiace pred porodom 🙂 🙂 pomalicky chystat ja uz mam skoro vsetko nachystane po dcerke som mala dost veci tak som nove kupovat velmi nemusela ale pri nej som zacala tak 3 mesiace dopredu nakupovat

zivika
19. jan 2012

par veci som kupila tak priebezne, ze ked som bola v nejakom obchode a padlo mi to do oka, tak som neodolala 🙂 ale taky vacsi nakup som furt odkladala a komplet vybavicku sme nakupili len mesiac pred terminom 🙂

zuzana17
19. jan 2012

stačí v treťom trimestri 😉

henulienka
19. jan 2012

Pri každom z detí som do detského obchodu nabehla hneď, ako mi tehotenstvo potvrdili a niečo som kúpila, zakaždým som sa strane tešila. Ale inak som nakupovala priebežne, napr. aj podľa toho, ako boli výpredaje ( v Tescu celé balenia body za pár šupov). Kupovala som aj plienky dopredu, zhruba som si vyrátala, dokedy budeme mať 2-ky, 3-ky ... väčšie zatiaľ nie.
Nikdy som nepočúvala povery, ale tie prvé štyri mesiace som nenakupovala vo veľkom, potom to bola pre mňa obrovská radosť nakupovať vecičky. Ja som toho názoru, že aj toto obdobie si treba vychutnať, lebo koľkokrát to v živote zažiješ? Raz, dvakrát, trikrát?

Inak pred tým ako som mala deti som si rada kupovala veci pre seba, teraz na to ani nepomyslím, ani si nepamätám, kedy som si niečo kúpila, vôbec mi to nechýba. A keď sa už aj vyberiem, že niečo potrebujem, aj tak radej kúpim deťom, lebo určite uvidím niečo, čo ma dostane 😀

klarara
19. jan 2012

ja sa tiez neponahlam, zacala som 3. trimester a pomaly obzeram obchody a akcie🙂 kocik mi kamaratky radia kupit az nakoniec...

ikke
19. jan 2012

podla financnej situacie, ci si budes moct dovolit kupit vsetko naraz v poslednych tyzdnoch. ale zas pred 13tt by som sa moc do obchodov nepustala, predsalen v prvom trimestri su este vselijake rizika, aby ti to potom pripadne nebolo luto...
ale informacie o kocikoch, autosedackach a pod. si mozes zhanat uz teraz, aby si sa stihla nacas a dobre rozhodnut 😉

baramborka
19. jan 2012

no , ja som v 16tt, a ešte nemám ani cumeľ 😀 odpoved prostá - som poverčiva 🙂 nie až tak moc zase ,ale dost nato aby som sa do toho vrhla lebo sú výpredaje a nedajbože sa volačo stane tak nad tými vecami zošaliem doma .....
takže, ja to vidím tak na 8 mesiac kedy sa 1x vyberiem kuki kuk do obchodov po voľake plienočky, dupačky a tak 🙂 a inak ...už sa nato nesmierne tešiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiim 😀 šla by som aj hned , ale rozum mi volako neda...
vlastne este ani nemam peniaze takže by som ani nemala začo 😀

pingu1
19. jan 2012

ja som zacala nejak v 16 tt. ale len velmi opatrne. ked som vedela v 23 tt pohlavie, tak sme zacali.

montinka
19. jan 2012

ja som zacala asi az v 33tt-34tt. casu dost.🙂

tanika5
19. jan 2012

v 6 týždni som sa dozvedela, že som tehu a hned týžden nato sme kupovali postielku 🙂 nie preto, že by sme sa ponáhlali, ale boli sme v Polsku, tak sme ju kupili, no a priebežne som kupovala zvyšok, kočík tuším v 7. mesiaci cez net 😉

lili777
19. jan 2012

No ja si neviem predstaviť v treťom trimestri, že by som nakupovala. Som bola rada, že som🙂 večne unavená a kde sa trepať s bruchom. A ešte k tomu porodiť môžeš aj o mesiac skôr. Mne sa tak stalo, takže ja som za to, aby min. dva mesiace pred pôrodom bolo ako tak všetko nachystané. Alebo minimálne tak, že keby niečo, aby manžel vedel nájsť🙂

dani84
19. jan 2012

Ja som zacala kupovat vybavu az v polovici piateho mesiaca, ked sme sa dozvedeli, co budeme mat 😉

lenka0283
19. jan 2012

ja som zacala az v zac 7 mes..lebo ako sa poznam keby som zacala skor nieco kupim a neskor najdem nieco co by sa mi viac pacilo a uz by bolo neskoro 🙂

jarunka111
19. jan 2012

podľa mojich skúseností, čo môžeš urobiť dnes, neodkladaj na zajtra 😀 Ja som to nestihla, pomáhala potom celá rodina a kamarátky - VĎAKA IM 😀 Takže raz, ak bude druhé, tak sa zariadim inak 😀 Veľa pohody pri chystaní výbavičky, uži si to 😵

muriel293
19. jan 2012

no ja neviem baby začať chystať v treťom trimestri?? a keď sa vyskytnú problémy a budeš musieť ležať do pôrodu v nemocke tak to vyberanie ponecháš na svokru? 😝 😅 už som videla aj to ako išiel manžel sám podľa svojho vkusu po pôrode kočík vyberať 😀 to teda fakt neviem či by som tomu môjmu bezomňa ponechala 😀 ja som pri Martinkovi začala s nákupmi šalieť už v prvých mesiacoch,nakoniec toho bolo toľko že by sa pri ňom obliekli ešte minimálne tak dve deti 😀 ale to som netušila čo vlastne bude naozaj využívané a čo nie a ešte ma to aj náramne bavilo...teraz väčšinu vecí mám a keby som mala tak by som začala asi tak okolo toho tretieho či štvrtého mesiaca...

bambibam
19. jan 2012

Pri prvej dcere som začala všetko kopiť po 5 mesiaci cca20 tt,a už v 30tt bolo všetko pripravené - iba kočík a postieľku sme doma nemali a to muž zajednal tak ,že ked som porodila tak to priniesol domov - mal nato 7dní 😀
Pri druhej som mala v 27tt všetko komlet pripravené nakoľko hrozil predčasný pôrod,začali sme aj asi tak od 12 tt pomali kupovať drobnosti, lekári strašili ,ale príroda bola silnejšia
Teraz som v 35tt a mám doma všetko,začala som pripravovať asi 27tt - akurát sa mi to nechce oprať ,ožehliť - takže každý deň to odkladám ☹ a dúfam ,že ešte nerodím. 😀

tic_tac22
19. jan 2012

cavte baby no ja som zacala chystat vecicky 6mesiaci a kocik som kupila vosmom mesiaci ale sa to viplatilo lebo skor som sa dostala do nemocnici a viplatilo sa ze som skor prichystala vsetko tak podla svojej skusenosti viem ze je lepsie prichystat skor

nikolet_89
19. jan 2012

ja som mala uz v 12tt kocar doma poskladany a prehodenu cez neho bielu plachtu...a nakupovala som furt 🙂 ani som nerozmyslala nad moznostou, ze sa nieco moze stat...a teraz som uz v 36tt a malinka je zdrava a chystame sa na porod...podla mna su povery, len povery 🙂

kacsik
20. jan 2012

Ja som v 20tt ale nakupujem asi len posledné dva týždne, predtým sa mi to zdalo moc skoro, ale odkedy drobčeka cítim, tak neviem odolať 🙂máme postielku, košík na spinkanie,stoličku na papanie, oblečenia mám už toľko že potrebujem novú skriňu 🙂 už by som aj kočík kúpila ale podľa môjho muža by to už bolo prehnane skoro 🙂)

pokito
22. jan 2012

ja zacnem cca po 27.tt. Mam rizikovu graviditu tak nechcem nic unahlit 😅

zuzanka2905
23. jan 2012

Ja začnem kupovať až po 31tt kedže mám rizikové tehotenstvo a počkám si ešťe na Morfologický ultrazvuk a prietoky