ahojte som začínam 5 mesiac tehotenstva a ešte nemám pre bábätko nič ale vôbec nič kúpené,kedy je najideálnejšie si pomáli všetko začať chystať a kupovať???
ja som sa bala aby ma "to" nezastihlo nepripravenu takze do konca 8.mesiaca som uz mala vsetko nachystane, kocik poctivo stal na chodbe, postielka nachystana v spalni, v skrini naukladane veci, plienky na kope, v kupelke na policke detska kozmetika atd. 🙂 a bola som kludna.
tak nejake drobnosti mozes ale take hlavne cca ked zzacina 7mesiac vtedy je uz babo zivotaschopne aj keby sa narodilo skor .-)i ked je tazko odolavat preto take ako ponozticky par body a pod mozes kludne ale je to natebe 😀
Ihneď 🙂 🙂 🙂
ja som zacala nakupovat v 25tt... teraz som v 34tt a uz som aj zbalena 🙂
Ja som tiez cca v tom obdobi ako ty a mam uz doma veci po neterkach, na bazari okukane kocare, par veci uz kupenych, aj postielky vyhliadnute a to takeho konca oktobta by som chcela mat vsetko, cakame dvojky a pri nich clovek nikdy nevie tak radsej skor ako potom stresovat 😉
sestra mi uz spisala zoznam veci co potrebuje babo z lekarne a kozmetiku tiez chysta zoznam do nemocky a potom v klude mozu prist aj Vianoce 🙂
uz zacni, lebo ja som mala do 6 mesiaca vsetko nastastie, od 27 tt som mala kludovy rezim
ja som zacala chystat v 26 tt. bola to taka akasi zhoda nahod.. mm bol konecne doma a nasiel si cas ist so mnou na nakupy / mala som cele tehu rizikove a bola som PN / , bolo pekne pocasie, a tak sme sa vybrali do PL a kupili sme 90 % veci co sme potrebovali 😉
kedy sa ti bude chciet, a kedy uznas za vhodne ... neexituje na to sablona
vtedy ked ta chyti osial - syndrom hniezdenia. 😀 😀 😀 😀
kedy chces.....potrebujes povolenie z MK?
ja som tiez zacala chystat po piatom mesiaci.pomaly sme takto doplnali zasoby az do porodu 🙂 pripadne sa ti bude lahsie nakupovat ked budes mat potvrdene ci je to chlapcek alebo dievcatko (ak to este nevies).asi v osmom mesiaci som vecicky postupne poprala a pozehlila 😉
mesiac pred terminom by uz malo byt vsetko prichystane...ale ci budes kupovat postupne alebo naraz vsetko za mesiac je na Tebe. Niektore veci nam dali casovo zabrat (vyber postielky, kocik a pod.)
pomaly mozes zacat, radsej skor, lebo nikdy nevies, ako sa budes neskor citit, ci budes vladat chodit po nakupoch, ci neporodis skor, a potom nebudes mat nic nachystane, mne sa to stalo, a vsetko bolo potom na partnerovi, kym som bola v porodnici