Ahojte Maminky, tehuľky🥰Kedy ste začali riešiť prve vecičky pre bábo? Čokoľvek? Kedy ste sa už,,nebáli"?🙂
@maria955 tak termín mám začiatkom apríla, kočík mám doma od novembra. Prvé oblečenie som takisto kupovala v novembri. Po novom roku som objednala všetky ostatné drobnosti do pôrodnice pre mňa aj pre bábätko, kozmetiku pre bábätko, veci z lekárne, vaničku, odsávačku, nočné košele, podprsenky, gaťky... asi z 5 eshopov. Čiže na 99% mám už všetko doma. Pomaly balím tašku do pôrodnice.
Ahoj.Rozum mi hovoril ze staci neskorej .Hlavne drahe veci kvoli zaruke( vyberat mozes skorej)Planovala som okolo 7 mesiaca.Ale hormony urobili svoje 😂.Potom to dopadlo tak,ze sme mali vela.Vela veci sme dostali a to bolo zväcsa po 7 mesiaci,alebo narodeni.Neutralne veci som kupovala postupne,ked som na nieco pekne natrafila.
Prvých pár bodyčiek a ponožtičiek pri oboch krpcoch hneď ako som zistila, že som tehotná aby som si spravila radosť. Pri prvej dcére ma to chytilo všetko akosi skoro, nakúpila som vo výpredaji univerzálne veci lebo sme až do 22 tt nevedeli pohlavie a potom ma to veľmi mrzelo. Už keď som vedela, že to bude dievčatko tie veci čo som mala kúpené sa mi už nepáčili a chcela som všetko dievčenské..:D Teraz pri druhom počkám na pohlavie (aj napriek môjmu mega silnému vnútornému tušáku, že to bude zasa dievča) a potom na to vletím..:D Inak z hľadiska bezpečnosti a toho či bude bábätko zdravé, som to pri prvej akosi vôbec neriešila. Teraz pri druhom som už staršia a opatrnejšia, už mám síce všetky odbery za sebou ale ešte idem na podrobný genetický UZV v 22 tt a snáď potom už budem kľudná a očakávam od neho aj oznámenie pohlavia. Ak nie porazí ma...:D
pri prvom tehu až tesne pred pôrodom. cca dva týždne.... moja mama sa chytila iniciatívy o čosi skôr - prvé dupačky kúpila 2 mesiace pred narodením boli dosť neutrálne, ale pekné...
@zuzusha11 to bolo krasne napisane🥰..ja koncim prvy trimester a strasne by som si chcela kupit aspon cumlik 😂😂😂(prve tehu po 4 rokoch) ale som brutalne opatrna aj ked moje tehu je ako ziadne tehu uplne minimalne zle neprezieram sa citim sa fajn az smutne ze mi semtam pride akoby som ani nebola tehotna 😂asi to bude chlapček , neviem.... ale strašne by som túžila keby je prvé dievčatko🎀🎀
Až keď som vedela pohlavie 😉
@maria955 cakam prve babo a aktivne nakupujem od 4. mesiaca 😂. Teraz som v siestom a uz mam asi vsetko oblecenie, kocik, postielku, objednany nabytok do detskej izby... Uz som kupila aj nejake veci, co si zbalim do nemocnice, v podstate si uz mozem prichystat cely kufor 🤦🏻♀️. Malo psycho? Tak pozeram uz aj videa o predporodnej priprave... Ale ja bezne byvam aj na letnu dovolenku o mesiac skor zbalena, takze ja som asi taky typ.
pri oboch az okolo 24tt ked bolo pohlavie na 100% potvrdene, a ten 24tt je aj taky prelomovy co sa tyka zdravia babatka, potom uz som sa moc nebala, a prelom 7-8 mesiaca som uz aj kupovala take veci do porodnice typu vlozky a balila tasku, lebo som planovac a citim sa kludnejsia mat vsetko nachystane keby nieco
Končila som 1. trimester a hneď sme objednali postieľku a prebalovací pult 😅 ... bol prvý lockdown, v pravica mne išli na polovičné úväzky tak sme si vtedy povedali že kazdy mesiac niečo kúpime až toho potom nie je naraz prehnane veľa ... začali sme veľkými vecami ... vymaľovali sme izbu, kúpili sme nábytok, dali spraviť vstavanu skriňu, objednali sme kočík a autosedacku, matrac, perinky, baby kameru, vaničku ... oblečenie, kozmetiku a iné drobnosti som začala nakupovať až tak v septembri (rodila som 1.11.) veľa drobnosti som aj podostavala od kolegýň a kamarátok a aj od rodiny po narodení malej
Asi po 12. tyzdni nejako som kupovala prve vecicky, postupne ked sa mi nieco zapacilo tak som objednala/kupila a potom po takom 20. tyzdni asi ked sme boli po morfologickom sone tak uz som isla ako pila, kurieri sa u nas len striedali :D
keď boli akcie 😂😂😂 jednu som zmeškala a tak vlastne 2 týždne do pôrodu a bez kočíka...
Mna moj priatel presviedca ze kocar az ked pridem z porodnice😅😅😅ale mam kamosku skvely predava tak mi ho uz odlozila ale ine este nemam spekulovat😁baby vy ste super ze striedal sa kurier a horucky ale uplne sa viem do toho vzit, ja tiez premyslam pomaly kupovat kedze som prisla o pracu a bude to.narocnejsie
@maria955 kup si aspon cumlik. Ja som v 19tom tyzdni a uz ok 12teho tyzdna nakupujem, ked vidim nieco v akcii. Robi mi to radost. Vecicky mam po predoslych detoch uz oprate v komode🙈
V oboch tehotenstvach som prvu vec kupila vlastne este pred tym, nez som otehotnela 😁 inak som zacala az vtedy, ked som vedela pohlavie. Prve tehotenstvo v 16tt a druhe v 25tt