Pekný deň prajem chcela by som sa opýtať kedy ste začali kupovať výbavičku pre bábätko ? Som v 6tom mesiaci a moje okolie mi stále vraví, že je skoro, že mám ešte čas no nechcem si nechať všetko na poslednú chvíľu.
ak máš potrebu choď a kupuj
ja som nikoho napočúvala a každý mesiac som si dačo kupila
bol to relax, radosť
Pomaly som už všetko mala...
Koncom štvrtého mesiaca som kúpila pár prvých vecí, v siedmom mesiaci kočík, postieľku, prebaľovací pult, atď.
Keď som vedela pohlavie co bol 20tt tak som začala pomaly oblečenie.
Termín v apríli, začala som v novembri, cca v januári/februári som už mala všetko. V marci už aj oprané a požehlené 🙂 mne to takto vyhovuje viac, ako nechávať to na poslednú chvíľu.
Tak ráta s tým, že ak chceš kocik napríklad objednať, môže trvať aj 2 mesiace kým príde. .takže ja by som určite pomaly začala aspoň s väčšími vecami, oblečenie sa dá dokúpiť skoro všade.
Joj neries okolie. My sme chceli po druhom aj tretie dieťa. Druhy ma 3 mesiace, hm výpredaje a tehotna som este ani nebola 😂. Práve teraz v 6 mesiaci si zrejme celkom v pohode a fit. Spis si co chces/potrebuješ a kupuj co ti srdce ráči. Stat sa môže čokoľvek aj bez vecí aj s vecami, tak načo zbytočný stres. Urob si radosť a mas úplnú pravdu - všetko na poslednú chvíľu je stres- aspom ore mňa. Okoliu na nos nič nevesaj, ich do toho nabkin guľomet!
Potes sa ved to je nádherný čas a nenechaj si ho znechutiť od premudrelych v okolí. Napriklad kocar pri prvom som kupovala v 3 mesiaci, bola super akcia. Teraz mame vzhliadnutí súrodenecké, bude veľtrh, znova akciové ceny, rovno kúpime. Určite nemám chuť naháňať chýbajúce veci tesne po narodeni. Bude iných povinnosti.
My sme začali od 6m pomaly kupovať, ale keď sa mi zapáčilo oblečenie tak nejaká vecička sa kúpila aj skôr,dokedy sme nevedeli pohlavie tak v neutrálnej farbe.
ako ti radia vyssie- ak mas potrebu- kupuj. myslim, ze 6m je uplne v pohode, suchne sa to ani nevies ako a este mas teraz moznost v klude si to pochystat, spravit prehlad. kludne sa moze stat, ze posledny mesiac uz budes unavena alebo nedajboze pridu komplikacie, co ta vyradia z prevadzky. ja som uz mala napriklad nastupom na matersku vsetko oblecko oprate a ozehlene.
Od 5.mesiaca sme kupovali 🙂