Baby kedy ste začali kupovať detské veci a všetko? moja svokra a jeho babka a aj moja mamka ma strašia s poverami nech nekupujem skor ako mesiac dva pred porodom.☹ ale ja to nechcem takto čo ked budem rodit skor proste chcem si nieco nachystat skor, vklude aký máte názor nato vy? je to moje prvé dieťa- dievčatko.
Aj keby si rodila skôr, môže kúpiť základné veci zatiaľ muž. Ja som pri prvom chystala veci až od 30tt,nie kvôli poverám.Veci do pôrodnice až v 36tt
Termin mame prve dni v aprili, deti ostatne sa narodili skor, takze ratam aj u maleho uz s marcom... oblecenie budem kupovat v povianocnych vypredajoch... nevidim dovod cakat, kym nahodia letnu kolekciu... to v marci aj tak nosit nebude... potrebuje este zimne teplejsie veci na tie prve tyzdne...
Co sa tyka kocika, tak som kupila teraz na BF, aj autosedacku, bazu, proste pri tej cene nebolo moc spekulovat... izbu ideme tapetovat cez vikend, postavame aj skrinu, dokupime postielku nejako tiez najblizsie tyzdne... pekne postupne... ja na povery neverim, "stat" sa moze nieco aj pocas porodu, ked to tak vezmes... tak sa planovat neda... pre mna to patri k tym peknym veciam pri cakani na babo, postupne vyberat, zariadovat...
@nikolia99 ja po druhom veľkom sone, ked sa potvrdilo že je všetko ok a dali nám už pohlavie oficiálne na papieri :D ja som chcela mať radšej skôr-kočík, do izby veci etc a potom postupne oblečenie 🙂
ja som takú mini výbavičku kúpila, keď som bola v 6 mesiac- že ak by sa narodilo skor, tak nech mám ten základ. 1 plienky, 2 dupačky, 2 body. Postieľka, kočár. V 8 mesiaci som už kupovala tie najzákladnejšie veci. Hlavne som od všetkých chcela plienky - ja som dávala látkové. A potom už som len dokupovala ako dieťa rástlo. Veľa vecí som kúpila tu na MK, lebo tie detské vecičky nie sú vôbec zničené.
Môj muž začal kupovať prvé veci pre bábätko ešte som ani tehotná nebola a rovno všetko ladené pre dievčatko . Som mu povedala, že čo keď to bude chlapec a on nie, ty rodíš len malé princezné a mal pravdu . A keby sa niečo stalo , také reči vôbec som nikdy neriešila a pritom celé tehotenstvo som mala rizikové , tých pár stovák za výbavičku by ma najmenej trápilo
Čo sa týka vecičiek, kupovala som cca v 30tt. Ale bola som prvorodicka a veľa veci som nevedela, kúpila som veeela zbytočnosti a hlavne zle oblečenie. Keby mam dieťa 2x, urobím to inak a kupujem kľudne aj skôr, vo výpredaji atď ale už viem do čoho by som išla.
Kocik sme mali cca 21tt, postielku tiež tak.. Postupne všetko ale chcela som mať do 34tt všetko pripravené, aj kufor zabalený do pôrodnice, lebo som si bola istá ze pôrodim predcasne, neviem prečo 🤣 nakoniec som prenášala a času bolo dosť, no aspoň bolo všetko podľa mňa. Poveram neverím, tlačila som prázdny kocik a nič sa nestalo.
Sú to len povery, normálne som kupovala, kedy mi napadlo. Ja som veka veci kúpila cez bazár, skoro nové všetko, také malé bábätko rýchlo rastie a zbytočne mu kupovať veľa drahých vecí.
Kočík, postieľku, vaničku sme kúpili, akonáhle otvorili obchody (syn je lockdown dieťa) a pre dcéru som už nekupovala vlastne nič, hlavne na začiatku,nosila všetko po synovi. Až neskôr už potrebovala dievčenské veci, tak tiež cez bazár sa takmer všetko kupovalo.
A čo sa týka povier, tak napríklad keď ľudia majú doma veci po starších deťoch, tak co s tým urobia? Už len to je znak, ze su to len povedačky a vôbec im neprikladaj žiadny význam
@nikolia99 prvé veci som kúpila asi mesiac či dva pred pôrodom. A to balík oblečenia z bazaru. Do porodnice tiez pár týždňov pôrodnice. Kočík ten bol skorej asi tri mesiace to tiež bolo povedané prečo tak skoro. Tak sme ho nemali doma ale u mojich rodičov.
Pre prve som zacala kupovat okolo 6-7m, nie som poverciva, ale tehu bolo vymodlene tak som sa bala, co keby. A pre druhe som kupovala 100% bazar, burzy a podobne, takze ked som vidiela nieco, ale teda az okolo 5m lebo som mala problemy.
Pri prvom-syn-som kupovala veci cca 1-2mesiace pred porodom. S tym ze som rovno prala a ukladala.
V druhom-dcerka- ked nam v polovici tehu potvrdili dievcatko tak som si vtedy kupila symbolicky ruzove pyzamko alebo body? Ale chystala az neskor.
Teraz cakame stvrte uz nekupujem nic. Teda ak tak pred alebo tesne po vianociach. Termin mam v prvej polovici januara.
Pri prvej dcere po velkom genetickom ultrazvuku to bol 20tt, ked nam povedali ze je v poriadku a bude dievcatko. Sice nie nejako vo velkom a vsetko naraz, ale v tedy som nakupila prve veci. Na kocik sme cakali 7 tyzdnov, ten som objednavala asi 3,5m pred porodom.
Pri druhom nejak nebol cas a uz som vedela, co budem potrebovat a co nie, takze to som este z porodnice nejake veci objednavala, kedze bol april a zacalo snezit 🤷🏼♀️
Na povery neverim, ale pri prvom v den porodu a teraz zacnem asi tak tyzden pred terminom, muz ma predsa v den porodu a dni po nom volno, tak ak by nahodou nieco, tak dovybavuje.
Niesom poverciva, ale stat sa moze hocico.
Ja som ale extrem, cize mesiac pred terminom mi pride vhodna doba.
Mám aprilové bábo, kočík som kúpila na začiatku decembra, väčšinu vecí v januári. Mesiac pred termínom som mala všetko nachystané, oprané, ožehlené ;) (nechcelo by sa mi tie posledné týždne stresovať nákupmi či žehlením, a chvíľu to aj vyzeralo, že porodím predčasne).
Urob, ako to cítiš a povery nerieš.
Pokup si teraz. Ku koncu tehu budes rada ze si a nie behat po obchodoch. Snad nebudeme v 2023 riesit povery, ani to radsej nekomentujem.
A nevies co sa este moze stat. Ja som nakoniec skoncila na rizikovom v nemocnici dva mesiace pred terminom a prisla som domov tri tyzdne po porode. Nastastie moja mamina byva kusok, tak zachranila situaciu, ved manzel by bol pri všetkej voli strateny. Po tejto skusenosti radim-nachystaj vsetko co najskor.
Ak som zistila pohlavie
Kocik bol prvý postielka posledná ta sa dokonca skladala pár hodín pred porodom
@nikolia99 na povery neverim. Keď sa mi niečo páčilo tsk som to kúpila