Ahojte mamičky som 31 TT , mám už nakúpené vecičky len by ma zaujímalo kedy ste ich začali chystať a ukladať , myslím prať , žehliť atď , a taktiež kedy ste si začali chystať tašku do pôrodnice ? 😊😊
Tasku asi mesiac pred porodom a ostatne tak postupne, ako som vladala.
@christin1280 odkladala som to nastup na matersku, teraz by som asi zacala skor alebo aspon nerobila vsetko naraz a viac si to rozlozila, bo to brusko uz je predsa len vacsie a clovek menej vladze.. aspon mna teda pri zehleni mega boleli krize 🙈
@christin1280 mozes uz nachystat, neprekvapi ta, keby sa babo vypytalo na svet skor.
@christin1280 ja som mala od 7mesiaca ze keby nahodou daco lebo si neviem predstavit jak ma bali muz a ja ho navigujem z nemocnice no konec 😅😅 a uz vtedy som mala aj nachystane poprane pozehlene ..a tie posledne dva mesiace som si uz len uzivala klud ..predsa uz je clovek velky udychcany 😍😍
@christin1280 obidva razy ma len tak večer v posteli chytila panika, ze co ak to príde skôr a ja nemám ešte zbaleny kufor do pôrodnice a ked som si vtedy predstavila ako mi ho bali muž 😳🙈 hned ráno som si ho pobalila. U mna to bolo prvé tehu asi v 29tt ale to som vedela ze idem do nemocnice skôr a druhé tehu okolo 33tt, skoro ale mala som dušu na mieste.
Ja som mala tirz od 7 mesiaca pre istotu všetko nachystané. Veľmi živo som si pamätala ako mi taz muz balil tašku do nemocnice ked som tam uz ja ležala a ked sommz nej vyťahovala gaťky, ktore som myslela zr uz du aspon 10 rokov niekde spálené na popol som si povedala ze toto uz nechcem nikdy zažiť 😅
Tasku do porodnice v 30tt lebo prvy som mala predcasny porod tak pri druhom som radsej pobalila skoro
@christin1280 Ja som zacala postupne od 6. mesiaca. Prislo mi to skoro, ale nechcela som sa plasit. A nakoniec som dobre spravila, nebolo toho teda vela naraz, nemusela som sa ponahlat, potom som si v klude pomalicky zbalila tasku do porodnice, dokupila co mi chybalo a ku koncu tehotenstva mi aj tak hrozil predcasny porod a mala som sa setrit, tak som bola rada, ze mam vsetko prichystane a mozem fakt odpocivat.
@christin1280 ja som teraz v 37 tt a veci som si začala prať, žehliť a ukladať tak v 34 týždni. Co sa týka zbalenia sa do pôrodnice tak to som práve v 36 väčšiu časť pobalila, len ešte v pondelok alebo v utorok si pôjdem ešte niečo dokúpiť aby som už bola na 100% pobalena a mohla kufor nachystať do auta 😂
Ja od 5.mesiaca, nastúpila som na rizikovú pn a pomaly všetko chystala, od 7 som už len oddychovala lebo mi strašne tvrdlo brucho, a dobre som urobila že tak skoro, lebo už som potom nič nevládala, od 36 tt som ešte aj kvôli tlaku ostala v nemocnici a 37+4 sa narodil, tak som bola rada že som už mala všetko nachystané
@christin1280 to mi pripomenulo, asi 100 rokov dozadu, no dobre 24.. som rodila v lete, pekne bolo, teplo a do pôrodnice som sla v satoch . Ked som mala ist domo ochladilo sa ... vravím muzovi. V skrini na 3 policke mam sveter, taky cierno sivy, velky. Doniesol mi pulover, hnusny stary vytahany, co som do zahrady nosila. Netusim kde ho vyhrabal. To som sa normalne rozplakala. Tak som sla domo v peknych tehu satach a tom hnusnom pulovri. Pobal sa uz teraz.
Ja som si v 32tt zabalila tašku do porodnice a na druhý deň som skončila v nemocnici s hroziacim predčasným pôrodom :D asi intuícia :D veci pre baby som mala do 30tt oprate a ozehlene, poukladane. Postieľku som si nechala na koniec, ze nech mi na nu zatiaľ nesada prach. Žiaľ, nestihla som ju spraviť do pôrodu a ostalo to na mužovi (stačilo obliecť matrac, mantinel dať a pod). Samozrejme sa na to vykaslal a bola to prvá vec co som robila po príchode z pôrodnice 🙂
Momentálne som 33+6 a dnes som dobalila všetko do nemocnice 🙂 veci vypraté mám už tiež. A teším sa tomu lebo keby som mala začať teraz, asi sa zbláznim 🤦♀️ neskutočne ma všetko bolí, ledva chodím.
@christin1280
@christin1280 ja som mala vsetko nachystane uz asi v 26tt. A som rada, lebo teraz v osmom mesiaci sa ledva vladzem pohnut a chrbat ma boli tak, ze len pretrpim tristvrte dna. Niekde som citala, ze sa odporuca mat vseci pripravene zhruba tak okolo 32tt, keby nahodou nieco.
Tašku mesiac pred pôrodom a veci keď ešte v 7. mesiaci stihnes uložiť na miesto, budeš rada, lebo potom už nebudeš vládat moc chodiť 😀
@christin1280 v 32tt a bola som rada, lebo sa mala narodila skor. Ja som mala aj kufor nachystany. Vsetko, lebo muz je motak 🤣
@christin1280 v prvy tyzden MD 😊