Ahojte zienky chcem vas poprosit o radu.resp.nazor. z kazdeh strany ci uz od mojej mamky,svokry a inych pocuvam ze by som svoju 5.mesacnu dcerku nemala uz kupat kazdy den. Kupeme sa preto denne lebo sme si vsimli ze lepsie potom zaspava. Teda aj to ako kedy ale uz je to taky nas ritualik.Ako ja ked ju zacnem kupat o 19.00 o 19.05 uz je aj v pyzamku to je taka rychlovecka v cistej vode a raz do tyzdna pouzijem mydlo. Len z kazdej strany z okolia pocuvam ze ju mam od toho oducit ze uz je velka a tak dumem kedy je vlastne spravny cas prestat kupat denne? Ake mate vy skusenosti? Vdaka za rady
Ja som kupala maleho kazdy den a je to tak do dnes .. obcas sa osprchuje .. obcas sprchu, vanu vynechame ale to skor vynimocne .. maly nema absolutne ziadny problem s pokozkou ale tiez vo vani nezvykne byt dlho 🙂 .. takze ja osobne nevidim problem v tom preco by sa nemohla kupkat kazdy den ;)
Vsak to je fajn, ze sa kúpe kazdy den, moj syn, ked bol babatko rychlo pochopil, ze sa olúpenou, pomasírujte, napapa a ide spinkať.
Bol to nas rituál, deti maju radi rituály, dodáva im to istotu. Vďaka tomu sme nemali problem s večerným uspávanim.
Ved sa nemusiclapkat hodinu, 10min a hotovo.
Dnes je prvák, uz sa kúpe raz za tyzden, sprchuje sa kazdy den. Nemusím ho naháňať do sprchy a riediť hygienu, je zvyknutý
Moj ma onedlho 2 roky a kupe sa stale kazdy den a nemienim na tom nic menit, je to vecerny ritual, vodu miluje, napustame mu tak 10-15 cm na vysku, takze vody minie menej ako my pri sprchovani, takze nevidim dovod, preco by sa nemal kupat kazdy den..My sa tiez sprchujeme kazdy den a neviem si predstavit ist spat bez toho..
Ja kupem moju odmalicka kazdy druhy den, lebo mi to tak vyhovuje a kto by mi do toho kecal ma moze mat rad. Ked to tebe vyhovuje, tak ju kup kazdy den. Ty si jej mama. ☺
Keď to vyhovuje tebe a bábätku, tak nevidím dôvod to meniť. Zdravie tým malej nepoškodzuješ, času ti to veľa nezaberie. Pre dieťa je to príjemné. Prečo by si jej nedopriala?
Keď chceš kúp ju aj 3 x denne. Čo ti má kto do toho mudrovat. Keď to máte rituál, rob to aj do 5 rokov.
Ak ti to vyhovuje kup kazdy den.... Ja som malu kupala raz za eva tri dni ale umyvala som ju kazdy den....mne odporucali tak mala aj dost suchu pokozku... Teraz sa kupe vo vani dva tri krat do tyzdnato sa tam ale najskor hra...inak len podprudom vody na stojaka vo vani so spongiou...neznasa sprchu
vhodná doba prestať je vtedy keď sama začne sa od teba odťahovať a nedovolí ti siahať na seba. vtedy musíš pochopiť že ako matka si v kúpeľni navyše
Mam 2 deti a kupala som denne.Dalsie v brusku a budeme tiez denne kupat. Nechapem co su to za rady a reci ze nekupat denne-aj ja som to pocuvala z okolia ale tak mi to prislo v ramci ritualu normalne-presne ako pises cista voda prip.len zahyby jemne mydlom.Mam kamosky co kupali raz za tyzden!!! Alebo 2-3x lebo tak povedala Dr. ,Svokra, teta a pod. Pokial dieta nema problem s pokozkou nevidim dovod ho oplachnut.Obaja vodu miluju neboja sa jej a vnimaju to ako uplne bezny hyg.navyk ako umyvanie zubov ci ruk. Su deti co sa boja vody a maju od nej respekt miestami az strach.Ty si mama tvoje dieta tvoja volba.
Malú kupem každý večer od narodenia a teda nemienim s tym prestať 😂 ma dva roky a dva mesiace. Je to náš kazdovecerny rituál a mala to miluje, rada sa kupe a tak chcem aby to tak aj zostalo, nech sa učí na čistotu do budúcnosti 😂 ja by som to nezniesla, keby sme sa doma každý večer vsetci neumyli 🙄
lenže to neni ani tak veľmi o čistote vs. špine ale skôr o tom že daktoré matky príliš tlačia pretože ich to uspokojuje a pritom zabúdajú že decko sa má vyvíjať zdravým spôsobom k samostatnosti a to aj v hygiene
@germaniawerks Chlape. ,,Na pokeci si uzijes viac..
@germaniawerks Chápem, ako to myslíš. Moji už sa kúpu sami, akurát babám ešte vlasy umývam. Táto debata je však o 5 mesačnom bábätku - to by som ešte samé do vane neposielala.
Deti by sa mali kupat každý druhý den staci..😃 ale ak vam to pomaha lepsie spat tak kupte aj kazdy den.. vsak oni vodu neplatia 😂 ja by som ich odbila takto..😂
Syn keď bol maličký, tak som ho kúpala, každý deň, teraz keď je väčší-6 rokov, tak cez zimu ho sprchujem, každý druhý deň, ale cez leto je vo vani každý deň.
Staršia (4,5r), mladšia 20 mes., Vo vode sú každý deň, 2-3x sa kúpu, alebo potom sprcha, ale každý deň...Vy sa umývate tiež len každý druhý deň alebo raz za týždeň???
Ja mam mesacnu slecnu a kupem ju cca kazdy druhy den,ked je velmi pokakana tak len ritku umyjem 🙂 myslim ze aj patmesacnu staci kazdy druhy az treti den
Este poznamka-kupanie rozumej cca do roka vanicka par cm vody na par minut-odkedy stoja chodime pekne spolu rychla sprcha vsetci traja s tym ze vodu vypiname kedze ucim deti racionalnemu pristupu ku vsetkym zdrojom.Vana podla casu a ich zdrav.stavu.
Ja tiez kupem dcerku od narodenia kazdy den. Davam len cistu vodu, akurat na zadok detske mydlo. Neolejujem, nekremujem a nemame prohlem so suchou pokozkou. Dieta sa predsa tiez poti, ma lupinky koze, cika, kaka, grcka...neviem si predstavit, ze by som ju neumytu dala spat.
@meggyinka no uz sa nema kuoat kazdy den. ja bidem kupat tak dva krat do tyzdna.tak skusit nejaky iny ritual.
@meggyinka deti sa nekupu kazdy den hlavne ak maju nejake problemy s pokozkou, ekzemova, vysusena..cim starsie babo tym viac aktivnejsie plus v zime je tiez viac vrstiev, cize sa aj poti, ja nevidim dovod preco nekupat ako ste zvyknuti...tvoje dieta ty sa staras, rob ako to vyhovuje vam..
Asi som uz tiez velka ale v sprche som kazdy den 🙂 deti kupem alebo sprchujem kazdy den (4roky a 1rok) 🙂 ak vam vyhovuje nevidim dovod na zmenu