Kedy je čas na výbavičku pre bábo?

grace82
9. jan 2014

Chcem sa opýtať kedy je vlastne čas na nákup vaničky, postieľky, kočíka a pod. maličkostí potrebných pre bábätko? Nechcem aby som vyzerala ako ,,hysterická´´ tehulka, ktorá už v druhej polovici 2.trimestra vykupuje obchody a ochká nad všetkým, čo je určené pre bábo. Kedy ste kupovali kočík, či postieľku? Už je čas alebo MÁM ešte čas? 😕 alebo poprípade kedy je ten vhodný čas?

luba28
9. jan 2014

@grace82 kocik bol posledna vec,ktoru sme kupili,..ja som nakupovala priebezne neutralne farby oblecenia,...ostatne tiez,...lebo ked som si predstavila,ze ked bude brucho velke tak sa mi nebude chceiet chodit po obchodoch,.....

grace82
autor
9. jan 2014

@luba28 a kedy ste ten kočík kúpili? v ktorom mesiaci teh.? totiž začínam sa pomaly po kočiarikoch obzerať, ale vraj mám ešte cas na kupu....

anshelia
9. jan 2014

ja som začala kupovať prvé veci v siedmom mesiaci a aj to preto, že sa ma každý stále pýtal čo všetko už mám 😀 a ja že nič, ja mám ešte čas 🙂 myslím, že som urobila dobre, žiadne zbytočnosti som nemala, vecičky čo naozaj využil a žiadne extra zásoby. čo bolo treba sme priebežne kúpili. postielku v 8 mesiaci, kočík v 9 mesiaci. takže ani ma to veľa nestálo a nie že by som na to nemala, ale prišlo mi to zbytočné robiť veľké zásoby 🙂

afrika
9. jan 2014

tiež čakám miminko, ale zatiaľ nič nenakupujem.. len trošku obzerám kočíky 🙂 🙂 ak bude všetko oki, tak nakupovať začnem až okolo apríla - oblečenie, postieľku, kočík.. dovtedy mám času dosť 🙂 🙂

luba28
9. jan 2014

@grace82 ten sme kupili mesiac pred porodom,ja som chcela mat vsetko pod kontrolou,....a s babom chodit potom,alebo nechat na niekoho vyber, to som nechcela,.......

berinka42
9. jan 2014

Ahojte, ja som akurat v 19tt, nemam este nic, este som ani nic nepozerala, ale tak okolo toho 6, zaciatok 7 mesiaca asi uz zacnem s nejakymi vecickami postupne pomalicky, ak by sa nahodou pytal drobec na svet skor. Tiez si myslim, ze to netreba prehanat 🙂

grace82
autor
9. jan 2014

@anshelia ved toho sa bojim ze nakupim somariny a vela somarin.....ale uz maaaam 😀 vatove tycinky, kefku na vlasy a nožničky.....ale pomaly ak bude najeka akcia tak asi kupim aby som usetrila ked sa bude dat

grace82
autor
9. jan 2014

@berinka42 no ved toto....že nikdy nevieme presne kedy sa to vypýta na svet....

amelian
9. jan 2014

ja som velmi zlahka zacala s oblecenim, lebo si to chcem rozlozit (a samozrejeme sa trochu potesit) a spisala som si zoznam veci co potrebujem. Buduci mesiac asi nakupim trochu latkovych plienok a zvysok az na materskej, nech sa nenudim 🙂 kocik mam vybrany ale neponahlam sa ho kupit, ved v dnesnej dobe mame co chceme hned kurierom dorucene tak netreba zbytocne zahlcovat byt vecami

berinka42
9. jan 2014

ja by som asi zacala z opacneho konca, postielka, kocik, oblecko do porodnice, zakladne veci pre drobca keby nahodou prisiel skor a potom take veci ako noznicky a tak by som kupila prinajhorsom aj neskor 🙂 som skor prakticka, tesime sa na drobca ale beriem to s rezervou, nechcem dopredu velmi nic kupovat, bo do porodu este daleko aj ked nemyslim na take, ze by sa nieco mohlo stat, ale... myslim, ze ani oblecka to babo na zaciatok nepotrebuje neurekom, z nakupenych veci vyrastie velmi rychlo, ale mozno sa mylim, neviem ci treba mat nakupene na 3 mesiace dopredu? ale ada nie, bo neviem este ake velke babo sa narodi...

linda20111
9. jan 2014

@grace82 ahoj, ja som prve veci kupila asi v 4mesiaci. Celkovo som si urobila zoznam veci ktore potrebujem pre seba aj babatko a pozerala som si ich v internetovom obchode, porovnavala ceny a odkladala som si linky na konkretne veci aby som mohla objednat neskor kedze tolko vela veci som si nepamatala 🙂 Asi v 7mesiaci som uz mala kupene 90percent veci - neutralne farby lebo sme stale nevedeli pohlavie a potom som uz len dokupovala drobnosti..

anshelia
9. jan 2014

@grace82 kefku na vlasy som nemala a nikdy som ani nepotrebovala, nožničky doma mám a vatové tyčinky tiež stále doma máme. akurát detskú kozmetiku, vlhčené obrúsky, plienky, vaničku... ani odsávačku som nekupovala, ani neviem čo všetko možné čo som tu videla... neviem či to aj niekedy využili baby. a tak je to na každej z nás ako sa rozhodne a čo nakúpi. mne to prišlo fakt zbytočné kupovať veeela všetkého a potom zistím, že toho nebolo tolko treba. moj má teraz 2 roky a mám iba 4 tesco igelitky oblečenia, čo mu je malé. a to nechodil teda ako chudák oblečený. na to si zas ja potrpím aby ako tak vyzeral 🙂

lulistek
9. jan 2014

@grace82 ked budes mat naladu vyrazit do obchodov a urobit si tak radost. Priebezne ale mozes kupovat. Kocik sme tiez kupili posledny z bazaru, teraz ho predavam uz.

ivet1371
9. jan 2014

@berinka42
@grace82 určite netreba nechat až na 7 mesiac.vtedy je už a hlavne dnešnej dobe na predčasny porod.najlepšie je už v 7 mesiaci mat všetko potrebne pripravene poprate,ožehlene a zbalena taška.v poslednych mesiacoch ma každa tehu dost čo zo sebou a nie prat a žehlit tolko veci.nepoviem kočik a postielka ta sa da kupit aj ked ste už v nemocnici.a ked sa kupuje postupne neni to tak finančne naročne.a to že neni dobre kupovat kočik skorej je len povera.a ja osobne som ani pri jednom nevidržala aby som už na začiatku niečo nekupila :D

grace82
autor
9. jan 2014

@lulistek no z bazaru kociar chcem aj ja si zaobstarat

kitty88
9. jan 2014

ja som pomaly nakupovala asi od stvrteho mesiaca, kazdy mesiac nieco, ci uz oblecenie alebo ine potrebne veci, lebo keby som mala kupovat vsetko naraz, tak sa nedoplatim 😀 😀 😀 takto sme si to rozdelili, jeden mesiac kocik, dalsi postielka a tak dalej... tusim v osmom mesiaci sme uz mali pripravene asi vsetko, ak neratam nejakych par drobnosti, co sa daju dokupit aj potom 😉 a myslim, ze sme urobili dobre, lebo potom by sa mi uz urcite nechcelo behat po obchodoch a nakupovat, hlavne ked posledny trimester mi vysiel na leto a v horucavach som nemohla pomaly ani z postele vstat, nie este ist niekam do mesta 😅 😀 😀 😀

grace82
autor
9. jan 2014

a mate nejaky dobry typ na eshop? ci je to cenovo všade jedno obcod a eshop?? .a ešte otazka pre novorodeniatko mam aku velkost oblecenia vlastne kupit lebo ani netusim ci mam kupit tu najmensiu velkost ci o cislo dva väčšie?? pre mna je toto uplne novy svet a nemam tusenia a šajnu 😎 co s tým oblecením hlavne...

grace82
autor
9. jan 2014

@kitty88 hm čiže už je najvyšší čas.....len hlavne s pokojom a rozvahou..lebo ja by asi vsetko vykupila ....este ze ma brzdia financie 😀

kitty88
9. jan 2014

@grace82 kludne mozes zacat, vykasli sa na to, ci je cas alebo nie 😀 mne to tiez kazdy hovoril a aj tak som pomaly nakupovala a aky to bol super pocit, ked som si v poslednych mesiacoch len tak lebedila a moje kamosky, co mali tiez podobny termin, sa nahanali este po nakupoch 😀 😀 😀 a vravis, ze ta brzdia financie, tak si predstav, co by to stalo nakupit vsetko naraz... mozes si to rozdelit, ako som uz spominala, kazdy mesiac nieco 😉

grace82
autor
9. jan 2014

@kitty88 no musia ma brzdit lebo by som minula viac ako je asi zdrave..... 😀 preto som si dala limit

luba28
9. jan 2014

@grace82 kup si z tej najmensej 56 dva-tri kusy a potom 62 viac,.....eshopy su drahe,....v tescu je vzdy nejaka akcia na oblecko,.....

cottoncandy
9. jan 2014

@luba28 keď sa bavíte o tom oblečku, mne sa zasa stalo, že som mala nakúpené iba samé 62 a viac, tiež mi vraveli, že však rukávy zakášem a pod., no a narodilo sa mi bábätko ani nie trojkilové, 48 cm a vo všetkých tých veciach sa tak topilo, že som musela manžela vyslať na nákupy a nechať si doniesť aspoň nejaké veci č.50, ktoré napokon malá nosila vyše mesiaca 🙂 Je to indi-vindi 😉 Ale však dnes sú obchodu otvorené nonstop, tak sa to dá vybaviť hocikedy, len ešte treba oprať a usušiť, takže teraz mám už v zálohe aj celkom malé vecičky...a súhlas, v tescu majú fajn akcie na oblečko a celkom sami osvedčilo, ani sa nenatiahlo, ani obrázky nezliezli, len zopár žmolkov

luba28
9. jan 2014

@cottoncandy ja som zase pri dcere mala 50-56 veeeela a narodila sa 4kg,cize vsetko bolo male,....to je....... 🙂

grace82
autor
9. jan 2014

@cottoncandy tak hor sa do tescaaaa 😀 no ved tie cisla to ja som salena z toho...to nie je ako ked kupujem na seba no kupovala som velkost 38 teraz asi 44 🙄 ale pre babo co netusim ake bude velke je uz ina teoria 😀

hemka
9. jan 2014

@grace82 ja som počas tehotenstva priebežne kupovala nejaké vecičky, ktoré som našla a páčili sa mi, či už oblečenie, kozmetiku, výbavičku do postieľky ...., mala som dosť vecičiek od kamarátky na prvé tri mesiace (veľk. 50 - 56),ktoré sme však nosili mesiac, lebo malý má 1,5 mesiaca a nosíme už aj 62, lebo je ešte naširoko balený 🙂 najviac som nakupovala od 5. mesiaca a kočiar sme kupovali, keď som bola tuším v 30. týždni. Myslím, že je lepšie, ak si základné vecičky nakúpiš dopredu, lebo potom nebudeš mať kedy ísť nakupovať, budeš stále s bábätkom, a nechať nakupovanie na niekoho iného ... ja by som nedala, čo ak by sa mi to nepáčilo 🙂 a odoprieť si tú radosť z nakupovania malých vecičiek, to teda nie ... aspoň sa budeš ešte viac tešiť na maličké 🙂

grace82
autor
9. jan 2014

@luba28 och no super 😀 nejaka univerzalna velkost neexistuje co rastie s babom??? ci sa mu vie prisposobit???uaaa tak teraz babo rad

grace82
autor
9. jan 2014

@hemka ved pre tu radost som si kupila aspon tu kefku vatove tycinky a noznicky..lebo uz som nevedela vydrzat ze nic nemam 😅

kikina84
9. jan 2014

@grace82 ja som vsetko kupovala cez net..nasla som si velky e shop a vsetky tie najvacsie a najnutnejsie veci som nakupila tak (teda kocik,autosedačku,jedalenska stolicka,vanicku,prebalovaci pult,postielku,matrac,perinky,návlečky,baldachyn,zavinovačku,kôš na plienky a hojdacie kresielko),skratka tie velke veci..a ked mi kurier oznamil kedy s tym pride ,manzel si zobral volno jeden den a vsetko sme porozbalovali,poskladali a hotovo,za jeden den zmaknute 🙂 ..nakupovala som dva mesiace pred porodom,,a potom tie mensie veci na oblecenie napr.podbradniky a podobne hovadiny,to som si obehala s kamoskami cez vikend..predsa baby si lepsie poradia a chlapov nakupovanie nebavi 😉

hemka
9. jan 2014

@grace82 a pre tú radosť len tak ďalej, nakupuj 🙂

ivet1371
9. jan 2014

@grace82 tesco ma aj teraz pekne vecičky čo som videla.a body ma HM super pri krku cvoky čo su.a aj vecičky sa daju lacno a pekne kupit.