Mamičky, kedy je vhodné dať princezničke nastreliť alebo prepichnúť ušká?
@ivonka1990 ahoj ja som dala priamo v porodnici v den odchodu 🙂
ja som počula, že sa to má až po 1. očkovaní, Lilly má už 6 mesiacov a 7 dní a ešte nemá náušničky 🙂
ja chcem dať náušničky nastreliť, to že je skoro bezbolestné 😉
ahoj.mojej malej davali v den ked sme odchádzali s pôrodnice domov 🙂
Ahoj ak môžem poradiť tak čìm skôr tým lepšie pri mojej druhéj dcére som čakala a už by som to nikdy neurobila 😢
@ivonka1990 najlepšie hned v porodnici..čim bude staršia,tým to bude pre nu bolestivejšie 😉 ..ja som davala mojej ked mala 2 mesiace..a JA..nikdy nato nezabudnem..ten plač,čo som počula za dverami ☹ ja som ešte viac plakala..a doma som si potom nadavala do najvačšich hlupaň-že som nepočuvala radu mojej mamy: ,,Daj jej ešte v porodnici naušnice...,,/moja trpka životna skúsenosť/,,
moja doktorka prepichuje az po 6 tyzdnoch, ale je to asi individualne
ja keby som mala dievca , tak by som nic prepichovat nedala 😉 ked bude dost vellka a vedela by povedat co chce, tak potom by sme dali, a uchu je kopec nervovych zakonceni, neriskovala by som to, a uz vobec nie u maleho dojcata 😉
ahoj. tak mojej malej sme dali prepichnut uška na 6- sty tyžden. znašala to výborne trocha plaču pri prepichovani a potom si to už ani nevšimla ani pri čisteni nejak extra neprotestovala a hojili sa skoro 2 tyždne 🙂
My sme isli s dcerou az vtedy, ked si sama vypytala, bolo to takmer bez placu. Bolo to asi pred mesiacom. Pre mna to bola jedina cesta, ja by som svojmu malemu dietatu nedala prepichovat usi. Takto vedela, ze budu nausnice, tesila sa z toho, kazdemu ich ukazuje a je na seba velmi pysna, ze to skvele zvladla. 🙂
Ale ja som divna, mne napr. nerobilo problem, ze si o dcere na prvy pohlad takmer kazdy donedavna myslel, ze je to chlapec 😀
co najneskor, vobec to podla mna na malych babatkah neni pekne. je to vec vkusu, viem.
@ivonka1990 ja dala v 5mesicich nastrelit
@strihalka v 5m uz nastrelili? Mne vraveli, ze az od 2r nastreluju, inak prepichuju... Starsej sme dali nastrelit ako 2,5r, lebo sme do 2r boli v rakusku a tam detom do 3r nausnice nedaju... A druha ma 14m, nausnicky dostala od krstnych, ked mala rok, a stale vaham, ci jej ich dat teraz, alebo pockat. 27.11. ideme do poradne a nie som este rozhodnuta...
my sme davali ked mal nas drobec 2 tyzdne a sice plakala a ja s nou ale som rada, ze som jej dala tak skoro - sama doktorka vravela, ze cim neskor, tym to moze byt problemovejsie - jednak ma z toho ona horsi zazitok a cim je babatko starsie, tak sa viac hybe a ruckami sucha uska - cize hrozi infekcia - nasa bola malinka, cize sa jej to krasne po tyzdni a pol zahojilo, vobec si to nesuchala... a som rada, ze ich ma... lebo doktorka vravela, ze k nej chodia aj starsie slecny, ktorym ich mamy nedali prepichnut uska, ked boli male a potom robili velky krik a bol to pre ne zly zazitok, ktory si budu dlho lho pamatat...
ahoj, cim skor a urcite by som nedala prepichnut, ale nastrelit. my sme dali dcere nastrelit ked mala 4mesiace a zvladla to super 🙂
nam prepichovali u pediatricky, nasa Lia mala vtedy 2 mesiace, poslali nas von a taky plac.. ked nas zavolali dnu, tak sa na mna pozrela, totalne znicena 😢 😢 som tam plakala s nou, ze radsej som jej ich nemala davat prepichnut...nastrelenie je asi lepsie, rychlejsie..
( no normalne placem pri tej spomienke) 😕
My dáme tiež len vtedy keď si vypýta náušnice. Každý si myslí, že máme chlapčeka, ale ja som si už na to zvykla 🙂
@ivonka1990
my sme dali už ked mala 2 mesiace. dali sme ich nastreliť je to lepšie. pretože je to sekundová záležitosť. robí to naša pediatrička. tie nastrelovacie sú super, nemusí sa snimi nič robiť iba sa po 3 mesiacoch vymenia. malá ked vychádzala odtiaľ zabudla, že čo jej robili. ani v noci nemala problém spať s nimi.
Tak ja to zase nechcem nechávať až na taký vyšší vek...
nam lekarka odporucila az po dvoch vakcinach hexavakciny cize dcerka dostala nausnicky ked mala 8 mesiacov
My sme dali babulke hned v ten den ked sme prisli s porodnice... Na ten plac nezabudnem, ale plackala len kratko... a mali sme pokoj... 😉 Moj nazor cim skor tym lepsie...
ja som náušničky neriešila, kým si ich slečna sama nevypýtala...je to zásah do jej telíčka, myslím, že mala právo vybrať si sama kedy a či vôbec chce...rozhodla sa v piatich, slobodne a odvážne...názor, že dievča musí mať náušnice je prežitok, toť môj názor 😉
@amalka72 u nás to dávajú ešte na novorodeneckom... a tak som jej to dala..ale ľutujem to.. Nie že by mala nejaké komplikácie...ale ked tak nad tým premýšľam to balé babo nevie čo sa deje a naraz mu niekto streli do ucha ihlu... a to dvakrát.. ked je dieťa staršie a rozhodne sa že chce..tak je pripravené na to že niečo také sa ide diať... telo je pripravené...pretože o tom vie ... na budúce budem múdrejšia
@ivonka1990 ahoj, kedze nasa mala ma starsieho braceka, tak som nastrelovanie nausnic nateraz vynechala, ked mam nausnice ja, maly mi ich stale taha, bala by som sa, ze by malej mohol natrhnut uska, takze som sa rozhodla, ze u nas budu nausnicky, ked si ich mala pojde sama vybrat a Tomasko uz bude vediet, ze nausnice sa maju na usiach nechat 🙂
ak sa už matka rozhodne dať svojej dcérke naušničky, tak nech si to poriadne premyslí. Aj ja mám 18-mesačnú dcérku a naušničky som jej dala nastreliť, keď mala 9. mesiacov v kozmetickom salóne. Malá si ani nestihla poriadne poplakať, všetko prešlo hladko a aj domáce ošetkovanie bolo úplne v poriadku a bezbolestné. Nikdy by som jej nedala prepichovať ušká ihlou. Je riskantné prepichovať ušká už v pôrodnici, nakoľko ušný lalok je malinký a prepichnuté dierky môžu byť nerovnomerné.
My sme dali nastrelit po prvom ockovani, takze okolo 3 mesiacov. Stalo nas to 10€ spolu s nausnickami a dezinfekciou na 1 mesiac. Rychle, bezbolestne a bez krvi a zahnisanych usiek. Urcite nelutujem. Tie nastrelene nausnicky su take mensie, len take bodky s kamienkom a je to na babatku take prijatelne. Mame uz kupene aj zlate vacsie, aj som jej ich uz skusila vymenit, ale este je to take zvlastne, ako taka mala ciganecka 😀, tak ponecham zatial tie malinke z chirurgickej ocele.
@ivonka1990 ahoj ja dom dala mslym okolo1~2 mesiaca. na poradni u doktorky prepichnut.