viete mi niektora poradit kde zozenem voditko pre dieta?aby neodbiehalo..
@stanulka75 ahoj, kupis ho v kazdom detskom obchode. Aspon u nas ho maju vsade. My ho mame tiez, no moje dievcata v tom nevydrzali ani chvilku. Dost im vadilo, ze nemohli behat. Tak ho mame ulozene doma. 🙂
http://www.prenasedeti.sk/obchod/cid/43/categor... alebo v bazaroch
@k_a_j_k_a Presne tento nazor som hladala. V akom veku si voditko pouzivala na deticky? Ja som ho zvazovala lebo mala sa naucila chodit a niekedy sa rozbehne prec, smerom k ceste alebo dole kopcom a skusa svoje moznosti. Kym mi zacne poriadne rozumiet a uvedomovat si zvazujem ze si ho kupim. Kedze je vsak dost nespokojna ked ju nasilu drzim, tak sa obavam ze na voditku nebude spokojna. Nechcem aby bola na prechadzke nestastna ze nemoze bezkat aj ked bezpecnost je prvorada. Takze rozne skusenosti su vitane.
@lilitela my sme ho mali tak okolo roka, roka a pol. Ja som sa potom snazila chodit s detmi tam, kde sa mi mohli rozbehnut, pripadne boli v kociku. A potom som si povedala, ze maju zial smolu, za ruku sa musia naucit chodit. Tak som to robila tak, ze po chodnik som ich nechala, pripadne sa drzali kocika a cez cestu a pri ceste MUSELI dat ruku, aj keby traktory padali. A veru scen sme mali niekolko, kym sa naucili 😀
A pouzivala som ho potom len obcas, aj to s predlzenou snurkou, hlavne, ked sme sa isli prejst po hradzi, aby sa mi neskotulali.
preboha to su napady, ze decko na voditku...nepatria na voditka len psy???
kruta dan za nezvladnutu vychovu. peace
Neviem teda, moj nazor je taky, ze ked som videla dieta na voditku tak mi z toho bolo zle
ja som kupila malej ruksak a k nemu bolo "voditko", odopinacie. nepouzila som ho ani raz, ale malu som nenapadne drzala aspon za to putko na ruksaku - ona mala pocit, ze je velkacka, ked sa nemusi mna drzat a ja som mala istotou, ze mi nevleti na cestu keby nahodou.
každá mama by predsa mohla zvládnuť odbiehanie mrňúska ... to obdobie trvá tak maximálne rok ... nabehala som sa, narozčuľovala 😀 ale vodítko by som im teda nikdy nedávala 😝
@inpurity Nikdy by som si nedovolila podla jednej otazky hodnotit matku a jej ne/zvladnutu vychovu, hlavne ked s tym sama nemam skusenost. Clovek nikdy nevie, ci dieta toho druheho nie je hyperaktivne, ci sa s nim z nejakeho dovodu nechysta do velmi preplnenych miest alebo cokolvek ine.
Jednoducho odvazne (aj ked teda tiez nemam v plane voditko riesit, staci mi jedno - na psa).
Nepytala sa ze co si o tom myslite ale ze kde kupit.... Mate problem s citanim ???? alebo ????
jaen toľko k vodítku, my ho nemáme, zatiaľ tak nebeháme, ale potom čo nie tak dávno neďaleko nás zahynulo malé dievčatko ( vytrhlo sa zrazu mame z ruky a vbehlo rovno pod auto) by som to nezavrhovala ☹
tiež som nad ním uvažovala - najlepšie je ked kritizuje žena čo ešte ani dieťa nemá, nieto jedno dve prípadne tri. nezavrhujem tuto možnosť ani ja. hlavne kvoli tomu že ked pojdem s oboma tak sa proste nenaklonujem 😎
Ja voditko zvazujem. Je to hlavne kvoli bezpecnosti a nie pohodlnosti. A take nazory, ako tu boli prezentovane jednou skoromaminkou budem mat viete kde.
So synovcom bola dlhý čas moja mama v Londýne, bola ho opatrovať a keď šli do obchodu a malý bol na bicykliku tak ho mala mama na voditku pre každý prípad, nemohla byť k nemu vkuse zohnuta... Môže to zachrániť život, tak nesúďte, keď neviete...
A
@monika15 aj v kauflande som videla
@monika15 my sme tie popruhy kupili normalne v obchode s detskym tovarom. A pouzili tusim 3x, lebo deckam sa to nepacilo velmi.. fakt, len ked jeden musel ist naraz s oboma sam.. mame dvojicky a odkedy sa naucili pouzivat nozicky, tak kazdy inym smerom utekal... som zvedava, ako by tie super matky po nich lietali.. mne sa rozbehli v nakupnom centre teda len raz, ale kazde na inu stranu.. a to som nevedela, kam skor bezat... manzel v aute s nakupom a ja sa rozdvojit neviem... 🙄 A voditko nie je celkom spravny vyraz, pretoze matka dieta nevedie, ani ho nevlecie... milujem konika a jeho super zeny bez chyby... 😀 😀
jasne supermatky loooooooool realita zmení vela
@jerryjanka hlavne, ked v zlomku sekundy skoci dieta pod auto 🙄 Nestastia sa stavaju veeeelmi rychlo.
vsetci ma ohovarali, ani sa nestitili stisit hlas, par storoci dozadu a mozno by si aj kamen do mna hodili....... a viete co, neodsudzujem ich za to...........kto neporodi take dieta ako mam ja , toho nepresvedcim ako skvele mi v lete voditko pomohlo....pouzivali sme pol roka ... podotykam ze mam 2 deti, keby sa chcel niekto obut do mna, ze som len nezvladla vychovu, prvy syn to nepotreboval, mal inu povahu , napr. sedel KLUDNE 5 hodin v autobuse za starkymi, prehrali, presmiali a prespali sme cestu ...cestovali sme od jeho narodenia do 4 rokov....s druhym som este nebola ani na autobusovej stanici, netrufam si s nim sama ani nastupit 😀
tak mi voditko nemame, ale parkrat sme ho videli a muz sa vzdy zchuti zasmial ze aj nam by sa zislo 🙂 urcite to neodsudzujem - je to pre bezpecnost dietatka a deti su naozaj rozne... ja mam nastastie dostatocny vekovy rozdiel - keby sa mi ale deti narodili v opacnom garde tak by som asi voditko zvazovala - starsia bola totiz ako z divych vajec , nic za ruku, nic v kociku, len na nozky - sama sama vsetko sama - kedze som mala len ju tak sa to dalo ustrazit... mojho maleho sa dalo ucit na rucicku - napriek tomu sa mi uz parkrat vytrhol , nastastie som nemusla davat pozor na dceru, kedze ta je uz rozumna a vie ze musi cakat v takejto situacii a ja som mohla nahanat😀 keby mala ale dcera menej rokov a nebodaj by sa tiez vybrala na skusy na opacnu stranu tak neviem tiez co by som robila - asi by som tiez riesila voditko🙂 takze mamy dvojiciek, ci deti s malym vekovym rozdielom plne chapem
😉
aj vas vodila mama na voditku, ako psa?
@stanislavao hm... kedysi bol svet trosku iny, nemyslis? menej aut na cestach, omnoho vaecsia bezpecnost... ja si pamaetam ako pred obchodakom bolo zaparkovanych 10 kocikov aj s detmi a nikto neriesil zeby sa mohlo stat - niektori kocik zaplakal tak sme ten kocik pohrkali 😀 detto von - po nasej ulici ( a to bolo mesto o 30 tisic obyvateloch ) preslo "1 auto za tyzden" - od 3och rokov sme sa hravali vonku sami na ihrisku - cela partia deti... mamy len kontrolovali z okien
myslim ze svet a bezpecnost je teraz zial trosku niekde inde...
@stanislavao vasa mama nemala popruhy na kociku?? Lebo ja si ich pamatam, nie teda osobne z mojho detstva, ale z videnia, dietatko bolo nimi priviazane o kocik.. a presne tak vyzeraju aj tie popruhy o ktorych sa teraz tu bavime.. takze odpovedam potom ano.. aj mna zrejme privazovali ako psa... 😉
@stanislavao a teda neviem ci si to videla niekedy, ale voditko pre deti sa ani zdaleka nepodoba na voditko pre psa - ide vlastne o nejake traky, ci popruhy... tak ako priviazes dieta do pruhov ked je v kociku, ci do vysokej stolicky aby nevypadlo, tak pouzivas aj tieto popruhy - ci aj v kociku a v stolicke ti to pride nejak pre dieta ponizujuce, jeho osobnost urazajuce🙂 ?
@stanulka75 tu na bazari, daj si do vyhladavaca inzeratov slovo "traky", "popruhy", "voditko"... a vsetky mozne ine nazvy akymi to vies pomenovat. Ja som tu kupila asi pred 3 tyzdnami.