Kde ste kupovali veci pre bábo?

19. okt 2024

Ahojte, kde ste kupovali detskú postieľku, komodu, kočík a rôzne veci pre bábätko? Viackrát som čítala na fórach, ževraj kupovali ženy postieľky do 100€ a pod., ale teda ja takéto lacnejšie veci nejako nenachádzam, asi až teraz zisťujem koľko čo stojí 😁 A možno ak ste tu niektoré, ktoré ste rodili vo februári, čo všetko ste kupovali dieťatku zo zimného oblečenia? Som prvorodička, vôbec neviem od akých veľkosti kupovať, či aj nejaké zimné fusaky, či má byť zavinovačka zateplená alebo klasická, alebo čo vlastne všetko je využiteľné... Budem veľmi vďačná za akékoľvek rady🙏

michaelam2
19. okt 2024

My vacsinu veci vo Feedo. Tam maju vsetko a nam vyhovovalo ze nemusime lietat po sto obchodoch alebo kazdu jednu vec osobitne objednavat na internete. Mimo feeda sme kupovali len oblecenie a kozmetiku.

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lucia13022023
19. okt 2024

Postieľka ikea, komoda ikea, kocik cybex, hniezdo som mala ručne šité, vanička twistshake, stolička peg perego prima pappa, lehatko babybjorn... To sú tuším také veci co mi napadli..
A mam februárového, z oblečenia som mala veľa pyzamiek/dupaciek (každý vola inak) na zips z Lindex ci H&m, potom zavinovacie body tiež lindex a H&m, leginky/tepláky/polodupacky tiež lindex a H&m. Zo všetkého som mala 10ks. Ale prvý mesiac bol v pyžamkach. Mala som dva mackove overaly z hm, v tom bol v kočíku a vo fusaku. Samozrejme ponožky a čiapky. Iné som ani nemala. Za mňa sú pre tak malé detičky zbytočne pančuchy, svetríky, mikiny... Ale každý ako uzná za vhodné

jablkovastrudla
19. okt 2024

Ja som podostavala vela veci od kamosiek, kocik som kupila pouzity za 170 eur s plnu vybavou (fusak, drziak na pohar, taska na plienky, adaptery na vajicko) postielku sme mali next to me, bola pozicana a uz je aj vratena. Pozri si bazar, toto su veci co ludia po par mesiacoch predavaju a nemaju sancu byt znicene. Inak boli obaja synovia vacsinou v pyzamach. H&m ma super rastuce bodycka, myslim ze ich ma aj lindex ale ten tu my nemame. Next aj Tesco maju pyzama na zips- tie su skvele 👌🏼
Velkosti- velmi zalezi ake velke babo sa ti narodi, ja som nekupila novorodenecke veci ale az od 1 mesiaca a syn sa mi narodil o mesiac skor a bol vo vsetkom utopeny 😁

jazula
19. okt 2024

Ja som mala skoro celú výbavičku z druhej ruky alebo z darovacej skupiny… novorodenec ti veci nestihne vynosiť a mne sa veľmi páčilo, že sú vecičky už prané, zdali sa mi také mäkšie. Napríklad som kúpila klasickú drevenú postieľku v super stave za 50€ a ešte mi kočka pribalila nejaké plachtičky, detský paplón a 2 sady návliečok (malá paplónik a návliečky používa doteraz a má skoro 3,5r). Čo som kupovala nové bol matrac do postieľky. A miji rodičia kúpili malej nový kočík 3kombináciu.

elis248
19. okt 2024

Cez inzeráty. Kopec vecí v dobrom stave a za málo peňazí.

sajmi
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lucia245
19. okt 2024

Stačia ti plienky, krém na zapareniny, pár pyzamiek a ciapok, dva svetriky, zimný overal, podprsenky na kojenie s vlozkami do nich, popôrodné vložky a nohavičky, dobrá satka na nosenie, fusak do kočíka, kočík . Viac mi nenapadá momentálne , možno toho ani viac nie je🙂 Zavinovačky nepotrebuješ, iba zavadzaju pri manipulácii s bábätkom. Postieľku tiež nie, bábo spí s tebou v posteli. A z tohto zoznamu, čo som uviedla, polovicu zozenies na bazároch za pár peňazí. Peniaze radšej šetrí, keď deti podrastu, reálne výdavky na dieťa začnú od škôlky.

amelie22
27. okt 2024

To ci potrebuješ postielku alebo nie je veľmi indivíduálne, moja dcéra od 1dna spi v postieľke a teda neznamená ze nikdy nie so mnou, kde je chorá alebo nadránom, ale teda 100x lepšie sa vyspím keď mám svoj priestor, takže za mňa postielku áno. My mame z ikea. So zavinovackou súhlasím- netreba, prezitok štátov východného bloku, pyzamka, bodycka, ciapocku rukavičky, kocik, fusak... a ja som teda mala vo výbave aj cumel, odsavacku