Kde kúpim kozmetiku Excipial?

marshmallow
17. júl 2015

Mamicky ma sa mi narodit babatko...v casopise pisu ze tato kozmetika je velmi dobra pre deticky...kde sa da kupit?Mate ju niektora?

heni79
17. júl 2015

Bežne ju majú v lekárňach.

lady1
17. júl 2015

Kupovala som v lekarni

eeffka
17. júl 2015

@marshmallow skoro v kazdej lekarni a je taka ista dobra ako ine znacky... ma ja lekarensku radu a to je nieco ine, ale toto volnopredajne "pre babatka" je len reklama
chapem ze cakas 1. a dala by si mu vsetko ale niekdy sa oplati najprv vyskusat vzorku a potom kupovat, lebo lacne to nie je

marshmallow
autor
17. júl 2015

@eeffka chapem a na predpis sa neda od koznej???Znama vraj mala na suchu pokozku ale pre dospelych

wewika1
17. júl 2015

@marshmallow tato rada sa neda napisat na predpis, ako uz bolo spominane je to marketingovy tah. Ostatne ti moze napisat pediatricka a to ciastocne preplaca ZP

nyusika
17. júl 2015

@marshmallow ja mam na predpis excipial lipo lotion, ale za seba napisem, ze ho nepouzivam, lebo sa velmi zle vstrebava a strasne mi smrdi.

lubkalubka1
17. júl 2015

nám excipipial pomohol, dcére na suchú kožu a synovi dokonca aj na vyrážky, ktoré sa mu tvorili na lícach večer- ani som neprišla na to, že z čoho, doteraz ho kupujeme. Aj tak každému sedí iná kozmetika, mojim deťom nesedí zn. Johnson, mali z nej akurát šupiny a extrémne vysušenú kožu.

marshmallow
autor
17. júl 2015

@lubkalubka1 ja som si pred tym zvykla kupovat johnson pre seba lebo sa mi pacila vôna no pokozka sčervenela...pouzivam saloos ale je dost draha tak som chcela vediet ci nahodou tato nie je na predpis

monciky
17. júl 2015

@marshmallow
ja by som na Tvojom mieste pockala aku bude mat babo pokozku, az potom kupovala...,

marshmallow
autor
17. júl 2015

@monciky ked mi mame taku tvrdu chlorovu vodu ze som chcela daco kupit...viem podla seba ze ked sa osprchujem hrozne zoschnem :(

lubkalubka1
17. júl 2015

@marshmallow aj tak počkaj, či bude mať bábo suchú al. mastnú pokožku a až potom kúp krém, zo začiatku sa odporúča používať olivový olej, ten je dobré aj na vysušené a popraskané bradavky - radia to aspoň na našom novorodeneckom oddelení.

monciky
17. júl 2015

@marshmallow
my mame vodu zo studne, velmi tvrdu, ja osobne mam velmi citlivu pokozku a pre mojho maleho som kupila gel na umyvanie od Biodermy, litrove balenie, vydrzalo skoro polroka a to som maleho kupala kazdy druhy den a kazdy prvy vecer v umyvadle umyvala ritku, predok a nozicky, plus ked sa pokadil tak vzdy isiel do umyvadla..., okrem toho modry aviril olejcek a do vody vo vanicke nam pediatricka odporucila tekuty parafin Oilatum, ale ten akonahle som minula, uz som ho nekupila..., ono budes musiet vyskusat co babatku sadne, ja som napr, kupila niveu sampon pre maleho, vyhadzal sa z toho, tak som znova presla na tu Biodermu....

monciky
17. júl 2015

@marshmallow
no a v lekarni si kup olivovy olej, ten je super na suche miesta ak by malo babo, ja s nim cistim pipika a zahyby a ritku pre kupanim..., setri si eura, neminaj zbytocne...🙂

marshmallow
autor
17. júl 2015

@monciky dakujem za radu :*

noemmka
17. júl 2015

@marshmallow Sebamed je tiež vynikajúci...mne V lekárni povedali že excipial sa má používať iba vtedy keď má dieťatko problém s pokožkou inak je to zbytočné...tak neviem

pe
17. júl 2015

@marshmallow nechcem ta odrádzať, ja to sama chápem, že tehotná maminka si chce prichystať pre svoje bábatko všetko, aby mu nič nechýbalo, ale napríklad kozmetiky malé bábatko vôbec nepotrebuje veľa, môže za to len reklama, že máme opačný pocit, ja som obe detičky kúpala len v čistej vode - žiadne mydlá, ani gély, po kúpaní som ich akurát naolejčekovala, ale len pár krát do týždňa a s mierou, a okrem toho som už používala len mastičku proti zapareninám - Bepanthen Care, ani vlhčené obrúsky nie sú potrebné (tie sú vhodné len mimo domu), iank si vždy vystačíš s čistou vodičkou

fiona8
17. júl 2015

aj ja ho mam na predpis od pediatra...hydrolotion...je super 🙂

lenulienka86
17. júl 2015

Ja ako ekzematik som dostavala od koznej na predpis excipial lipolotio. Platila som za to telove mlieko miesto 5e iba nejake centy. Je to velmi mastne mlieko bez parfumu. Este som mavala taku tuhu mast. Tiez nenormalny tuk ale na atopicku pokozku blazenost. Dalej som mala exc.hydrolotio ale ten som si neoblubila. To bolo vodnate. Neviem ci su aj tie detske veci na predpis ale ak ano, 4/5 ceny usetris.
Casto mi pisala aj oilatum do kupela.
Premyslam vsak ci su tieto pripravky aj na normalnu zdravu plet. Su pre ekzematikov. Podla mna koza ktora si plni svoju funkciu spravne az taky support tukov a hydrataciu nepotrebuje.
Ak vsak mas problem so suchou pletou, stoji za zvazenie. Ja sama premyslam ze este pred porodom skocim ku mojej koznej a sa jej opytam ci svojmu babatku mam preventivne take maste davat. Su 100% prirodne a teda neskodne. Ale ci si na to koza potom nezvykne?
Ak ste vsetci dermatologicky v rodine zdravi, nepotrebujete to.
Skoda je naucit sa na to.

seahorse27
17. júl 2015

Ja by som si na tvojom mieste radsej zadovazila najskôr vzorky a vyskusala na babatku. Moja dcera mala napr. dost skaredu alergicku reakciu na excipial lipolotio - je to sice ine, ako tato rada, ktoru sa chystas kupit ty, ale predsa len je to zarazajuce, ze je to kozmetika pre ekzematikov a takuto reakciu mala moja dcera...odvtedy tuto znacku nechcem ani vidiet.

nicolle21
18. júl 2015

excipial lipolotio na predpis od dr vyjde miesto 5e necele 1e,predpisuje nam to pravidelne a nic ine nepouzivam (okrem nivea samponika),nic nevonia krajsie ako excipial a aj sa rychlo vstrebe,pokial nedas hrubansku vrstvisko.. ja ho kremujem po kupani,ma prijemnu vonavu masaz,cely cas sa mu ziva a po veceri sladko zaspi 🙂

marshmallow
autor
18. júl 2015

@nicolle21 takze detska lekarka?ale mali ste nejake problemy?

nicolle21
18. júl 2015

@marshmallow mal suchu pokozku este ako male babatko.. ale bez problemov predpisuje dalej

modrofuzik11
19. júl 2015

excipial sa da kupit v lekarni. tiez ho obcas pouzivame. nam vsak suche, takmer atopicke licka lepsie ukludni bepanthen. excipial pouzivam viac na telo. kazdemu podla gusta 🙂

milota164
25. dec 2015

Bepanthen dobre premastuje , naozaj dobra masticka na suche miesta

victory06
25. dec 2015

Nemyslim, ze je to len marketingovy tah. Ja som sa v lekarni pytala na krem pre seba, ze mi je jedno, kolko bude stat, ale nech mi poradia nejaky dobry. Cakala som, ze mi pani ponukne nejaku vychytavku za 50 eur, a namiesto toho mi ponukla Excipial krem za 3 eura. Najskor som myslela, ze si zo mna striela, ale pouzivam ho uz asi rok a v zivote som taku dobru plet nemala. Takze aj teraz pre babatko som nakupula Excipial kozmetiku, verim, ze budem rovnako spokojna.

aniko85
26. dec 2015

Toto nove prevedenie kremov Excipial som este neskusala,ale ja mam len dobre skusenosti s touto kozmetikou...pre nas naj kremik bol excipial hydrolotio.ano je vodnatejsej struktury ale dobre sa rozotiera a vstrebava do pokozky a nezanechava mastne flaky na obleceni....proste super...lipolotio je hustejsia verzia.nam obe predpisala kozna na recept a doplacala som fakt minimum...potom nam dala doporucenie a tak nam to mohla predpisovat na recept aj nasa detska lekarka na obdobie pol roka...potom po pol roku zas ku koznej po nove odporucenie...ale inak je volno predajny len tak je drahsi.kedze detsku lekarku mame na skok ale ku koznej cestujeme cca 15 km tam plus spat...a fakt dobra rada na zaciatok...babatko umyvat len v cistej vode plus detskeke mydlo-nicc viac...plus vybrat sampon na vlasky...u nas bol top Babe na mliecnu chrastu ktory vies kupit v lekarni...nie je najlacnejsi ale je fakt dobry ...zidne olejceky a lenu do kupela by som zatial nekupovala...potom uvidis reakciu pokozky....

aniko85
26. dec 2015

U nas sme mali velmi zlu skusenost s penami do kupela,hlavne fialovy Johnsonns ktory vraj pomaha lepsie zaspavat detickam...maly sa mi z toho uplne vyhadzal a v kuse sa skrabal....a aj ine mamicky sa mi na tuto penu stazovali

sharmana
26. dec 2015

@marshmallow malému bábätku treba len olivový olej lekársky na potieranie telíčka a na umývanie ja som používala detský syndet od Sebamedu, ktorý nevysušuje pokožku. A toto ti stačí na pol roka, nič iné tvoje dieťa nepotrebuje.

Excipial ti pediatri často odprúčajú pri vysušenej pokožke, ale pozor, nie každá sada je vhodná. Nám raz "predpísala" excipial hydrolotio, ale vôbec nepomohlo, naopak, podráždilo to hrozne malej pokožku a štípalo ju to. Proste nebol to vhodný typ. Avšak excipial lipolotio jej pomohol. treba totiž aj rozlišovať, či je to vhodné na dehydrovanú alebo vysušenú pokožku, hlavne cez zimu. Hydratačné krémy celkovo cez zimu nie sú vhodné, majú sa používať mastné krémy.

Takže písať, či je excipial dobrý alebo nie, je to isté, ako u akejkolvek inej značky. Z každej značky máš dobré produkty, ktoré niekomu sadnú a sú vhodné na určitý "problém".
Ak problém nie je, tak treba používať čo najmenej kozmetiky. Stačí to čo som písala vyššie a napríklad aj z lacnej značky som ja objavila "malé zázraky", tipu: "Rybilka", krém na tvár "budchen" čo som raz kúpila v krajnej núdzi a našla som v tom super krémik na tvár dokonca aj pre mna.... Alebo aj obyč olejček avril pre deti, úžasne vonia a nedráždi pokožku...

A nakoniec nikde nie je napísané, že musíš používať na všetko jednu značku, odskúšaj si, ktoré produkty z ktorej značky vyhovujú a tie kupuj 😉 Ešte som nenašla značku u ktorej by mi vyhovovali všetky druhy produktov.

ena70
26. dec 2015

@marshmallow kúpiš v lekárni, ale musíš si zaplatiť, nie je na recept. mne veľmi pomohla, ja som mala suchú kožu po pôrode,ešte z pôrodnice keď som došla, tak fajn premastí. síce bohvieako nevonia, ale na suchú kožu je ozaj dobrý. ja som mala excipial lipo lotion.

mischelin
26. dec 2015

@ena70 je to aj na recept a vtedy je to za par centov