Kam postaviť detskú postieľku?

babatkoling
22. feb 2012

Ahojte, snazime sa pomalicky zariadit nasu izbu a budeme musiet popresuvat nabytok, aby sme sa vosli aj s postielkou. Ja som navrhovala postavit postielku tesne na moju stranu postele a nechat jednu stranu zvesenu - tak budem mat k babatku neobmedzeny pristup najma v noci, kdeze by som rada kojila tak dlho ako to bude mozne.
Moja polovicka hovori, ze to nie je dobry napad, vraj babatka 'mlaskaju' aj pol hodinu pred a po kojeni a my sa nevyspime. On navrhuje postavit postielku do rohu, stale bude na mojej strane postele ale asi 1.5-2 metre od nasej postele a ja budem musiet zakazdym vstavat.
Co si myslite a ako ste to vyriesili u Vas doma?
Dakujem.
P.S. Je to nase prve babo a kedze uz nemam mamu ani babku tak sa nemam velmi koho spytat.

ichbinich
22. feb 2012

Tvoj navrh je velmi dobry, sprav to tak. Vstavanie ku postielke, vyberanie, cakanie kym zaspi, ukladanie, a spiatky do postele je narocne. S postielkou pri tvojej casti postele budes mat dost miesta na spanie, aj babo, a nebudes musiet vstavat, iba si ho prisunies. A ked spolu zaspite, nemoze spadnut, lebo je tam postielka. Ked bude nekludne, natiahnes ruku a pohladkas ho, mozes aj spat a drzat mu rucku... Ja v tomto rieseni vidim iba vyhody 🙂
A priprav polovicku na to, ze babatka, hlavne malicke, robia kadejake divne zvuky, aj pocas spanku. Nie len mrnkanie a mrvenie pred jedenim, ale aj pomimo. Ak ma prilis lahky spanok, nech sa pripravi na tu moznost, ze bude spat v obyvacke na gauci 😉 Ja som si na caste nocne budenie zvykla, moj manzel nie, spi v obyvacke. Proste on nevie rychlo zase zaspat, bol hore pri kazdom mrnknuti, potom cez den uz maval zavraty a divne stavy. Tak spi v obyvacke..

malapepka
22. feb 2012

Hlavne si urob tak, ako to bude najlepšie pre teba a tvoje dieťa. Ty budeš k nemu musieť vstávať, kŕmiť ho, prebalovať a musí to byť pohodlné pre teba.
Pravdepodobne to bude na tebe a manžel jedine čo rieši, je jeho spánok. Jasné, potrebuje sa vyspať, ale aj ty, aj dieťa. A to mľaskanie by mi najmenej prekážalo, to by som mala ako večerníček. Horšie to je s plačom, potom sa manžel asi aj tak presťahuje. Musíš ho hlavne pripraviť na viacero vecí, ktoré príchod bábätka zmení. A berte to s radosťou, nie ako nutné zlo. Držím palce.