Ahojte, snazime sa pomalicky zariadit nasu izbu a budeme musiet popresuvat nabytok, aby sme sa vosli aj s postielkou. Ja som navrhovala postavit postielku tesne na moju stranu postele a nechat jednu stranu zvesenu - tak budem mat k babatku neobmedzeny pristup najma v noci, kdeze by som rada kojila tak dlho ako to bude mozne.
Moja polovicka hovori, ze to nie je dobry napad, vraj babatka 'mlaskaju' aj pol hodinu pred a po kojeni a my sa nevyspime. On navrhuje postavit postielku do rohu, stale bude na mojej strane postele ale asi 1.5-2 metre od nasej postele a ja budem musiet zakazdym vstavat.
Co si myslite a ako ste to vyriesili u Vas doma?
Dakujem.
P.S. Je to nase prve babo a kedze uz nemam mamu ani babku tak sa nemam velmi koho spytat.
Hlavne si urob tak, ako to bude najlepšie pre teba a tvoje dieťa. Ty budeš k nemu musieť vstávať, kŕmiť ho, prebalovať a musí to byť pohodlné pre teba.
Pravdepodobne to bude na tebe a manžel jedine čo rieši, je jeho spánok. Jasné, potrebuje sa vyspať, ale aj ty, aj dieťa. A to mľaskanie by mi najmenej prekážalo, to by som mala ako večerníček. Horšie to je s plačom, potom sa manžel asi aj tak presťahuje. Musíš ho hlavne pripraviť na viacero vecí, ktoré príchod bábätka zmení. A berte to s radosťou, nie ako nutné zlo. Držím palce.
Tvoj navrh je velmi dobry, sprav to tak. Vstavanie ku postielke, vyberanie, cakanie kym zaspi, ukladanie, a spiatky do postele je narocne. S postielkou pri tvojej casti postele budes mat dost miesta na spanie, aj babo, a nebudes musiet vstavat, iba si ho prisunies. A ked spolu zaspite, nemoze spadnut, lebo je tam postielka. Ked bude nekludne, natiahnes ruku a pohladkas ho, mozes aj spat a drzat mu rucku... Ja v tomto rieseni vidim iba vyhody 🙂
A priprav polovicku na to, ze babatka, hlavne malicke, robia kadejake divne zvuky, aj pocas spanku. Nie len mrnkanie a mrvenie pred jedenim, ale aj pomimo. Ak ma prilis lahky spanok, nech sa pripravi na tu moznost, ze bude spat v obyvacke na gauci 😉 Ja som si na caste nocne budenie zvykla, moj manzel nie, spi v obyvacke. Proste on nevie rychlo zase zaspat, bol hore pri kazdom mrnknuti, potom cez den uz maval zavraty a divne stavy. Tak spi v obyvacke..