Júnová - júlová výbavička pre bábo

nikolabulkova
24. jan 2015

dievcata viete mi poradit s vybavickou pre babo narodene na prelome juna/jula?

sonka_d
24. jan 2015

Skus si miesto zavonovacky zohnat taku tenku ulitku.. deticky lubia byt natesno zatocene a nebude mu moc teplo.. inak stale dlhy rukav aj polodupacky, len tensi material... par opalovaciek, ale fakt len par 🙂

lucy125
24. jan 2015

Moj sa narodil v maji a dva mesiace sme ešte využili zavinovačku,polodupky aj dupky tenučke s dlhym rukavom,košielky a tričonka s dlhym rukavom,tenke,ale v juli,auguste boli 40tky tak doma bol v bodikoch s krátkym rukavom a na nohach mal ponožtičky,tak isto aj v kočiku,max jemne prikryty tenkou dekou.

nikenzi
24. jan 2015

ja budem mat aprilove, ale ratam stym ze uz bude dost teplo a mini veci budu aj letne. taze dupacky, body, nejake tie celotelickove overaliky, mikiny/svetriky (aj v lete su chladnejsie dni), rukavicky - babo ma rucicky stale studene, a miesto zvinovacky mam kupenu ulitku - vid link http://www.ulitka.sk/ .vzdy mozes oblecenia vrstvit. plienocka, body a nato dupacky, a este svetrik abo ikinu ak bude veelmi zima 🙂

ivet1371
24. jan 2015

Ja som rukavicky dávala len cez zimu podstatné su ponožky.babetka musia mať nozicky v teple.cez leto som ani zavinovacku nepoužívala len pod babo na okrasu 🙂 treba body kratky a dlhý rukav,dupacky a polodupacky,kratase len pár .tenké čiapky,tenke svetriky,tenkú deku

nikenzi
24. jan 2015

@nikolabulkova inak ak si vyplnis v profile termin porodu ti hodi moznost pridat sa do skupiny dievcat co maju ten isty termin - tam sa taketo veci rozoberaju stale a riesia sa tam aktualne veci , vysetrenia, vybavicka, problemy atd.

uhnakova
24. jan 2015

Nas starsi sa narodil v polke juna a mladsia na zaciatku augusta. Obaja nosili od zaciatku (okrem porodnice, kde im obom narvali oblecenie ako v mraze) len kratke body alebo opalovacky, starsi uz nic, ani ponozky, boli strasne hice, prikryvala som ho plienkou alebo vobec, mladsia ako kedy, obcas nic, obcas sme dali na nozky gate, obcas som ju prikryla tenkou dekou. Kedze si z Bratislavy, rataj predbezne s tropickymi teplotami, okrem kratkych bodyniek (my sme mali asi 10 ks) a opalovaciek (mali sme asi 5 ks) staci mat na prve dva mesiace zo dva svetriky/mikiny, zo dve tenke ciapocky (ak by sa nahodou trochu ochladilo pod 25 stupnov), troje gate a nejake ponozky. Tiez odporucam tenku bavlnenu zavinovacku typu ulitka, SwaddleMe, apod., nasim sa v tom dobre spalo v noci. A jednu tensiu bavlnenu deku plus nejake latkove plienky na zakryvanie.

nikolabulkova
autor
24. jan 2015

@uhnakova
A nemas nahodou nejaky zoznam veciciek?🙂

uhnakova
24. jan 2015

@nikolabulkova nemam, nakupovala som priebezne, co sa mi pacilo a este sme kopu veci dostali.

fopka
24. jan 2015

@nikolabulkova moj sa narodil v prvej polovici jula...bolo horuco,takze len opalovacky,tenke ponozky,alebo tie klasicke tenke kosielky,v izbe-mame dom,teda chladnejsie,samozrejme podla potreby viac...do klasickej zavinovacky-perinky som obliekla len tenucku deku. Rukavicky sme v dome napriek letu vyuzili ale casto,mal rucky ako lad

katrinka8
24. jan 2015

@nikolabulkova - ahoj. Dcérku mám júnovú, keď sa narodila, boli horúčavy. Teraz je však leto kadejaké, tento rok horúčavy neboli, takže sa treba na všetko pripraviť 😉 Rozhodne bude bábätko potrebovať body s krátkym aj dlhým rukávom (ja som z každej veľkosti mala viac kusov, aspoň po 6). Takisto polodupačky alebo dupačky (tiež aspoň 6 som mala). Môžu byť aj nohavice bavlnené, alebo ako to nazvať, niečo ako pyžamové nohavice alebo tepláčiky, ponožky. Pár tenkých bavlnených čiapočiek v prípade vetra alebo chladnejšieho počasia. V lete sa môžu zísť aj také čiapočky z bavlny, ale nie tej úpletovej ale niečo ako plachta, proste ako bývajú detské klobúčiky, je to tenšie ako tá úpletová bavlna. Ďalej nejaké kabátiky bavlené (také tričká na zapínanie vpredu) alebo tričká s dlhým rukávom bavlnené. Svetrík alebo mikinka na chladnejšie dni. Ďalej bavlnená tenšia deka, normálna deka. No a na spinkanie sú dobré bavlnené overaly, aspoň 4 ks. Zabudla som na tie opaľovačky a bavlnené plienky na prikrytie či zatienenie kočíka 😉
Keď sa však narodila moja dcérka, bolo tak teplo, že bola buď len v plienke alebo len v body s krátkym rukávom. Nebolo ani von treba čiapku ani nič, boli ozaj horúčavy.

nikolabulkova
autor
24. jan 2015

@katrinka8 dakujem moc👍😉😉

katrinka8
24. jan 2015

@nikolabulkova - nemáš za čo 😉

didi51100
24. jan 2015

@nikolabulkova Ahoj, vidim, ze dievcata predo mnou ti uz dobre poradili. ja len pridam, ze to s poctom oblecenia pre mimi netreba prehanat, niektore veci ani nestihnes obliect. moj syn sa narodil v polke juna a boli take horucavy, ze sa nechcel dat viazat ani do ulitky a spinkal len tak prikryty bavlnenou plienkou. zavinovacku ani rukavicky sme absolutne nepouzili. je lepsie mat viac lahsich bavlnenych veci, co sa daju v pripade chladnejsich dni na seba navrstvit. a od 3 mesiacov sme pouzivali spaci vak, vrelo odporucam. 🙂

zdena12345
25. jan 2015

maly sa narodil v juli a teploty boli riadne.. nosil kosielku (neskor body) a zabaleny v tensej perinke- perovej a tu som ked sme napr boli vnku a bolo mu teplo rozviazala a poodokrila mu vrch, ani ciapocku nenosil iba ked moc fukalo. my sme ho mali stale v perinke aj doma- zda sa mi ta manipulacia s nim istejsia nez ho nosit sameho. spotreba kosielok a body bola velka kedze mal silny reflux a stale grckal, takze sa prezliekal aj 10x denne.
inak mimo to sme mali a pouzili par krat jedny dve dupky 2 overaly a urcite nejaky svetrik. a este nejaka supravicka k doktorke. takze naozaj ziadna velka vybava to nebola. potom asi v 2-2,5 mesiaci sme uz perinku prestavali pouzivat tak sme toho museli mat viac.

nikolabulkova
autor
25. jan 2015

Dievcata a ako to je s paplonikom?Lebo kde som vybrala postielku je k tomu taky set ze vankusik paplonik tak sa pytam ci to je potrebne alebo je lepsia zavinovacka na spinkanie.

marietta33
25. jan 2015

Ahoj Nikola, ja sa priklanam k zavinovacke. Babatko sa v nej citi bezpecnejsie, ako v naruci, a zo zaciatku, ked ho budes polohovat, tak ho zavinovacka udrzi na jednej alebo druhej strane. Nas maly v nej sice nechcel byt 🙂 ale zo zaciatku som ju pouzivala, len tak volne uviazanu na podporu polohy. Paplonik a vankus sme zacali riesit az ked mal maly 18 mesiacov 🙂 dovtedy spinkal v spacaku, pripadne zakryty dekou. sice som ho v noci niekolkokrat prikryvala, lebo sa samozrejme odkopal, ale lahka deka sa mi videla bezpecnejsia ako hrubsi paplonik. kym nebola zima, uplne stacil spaci vak. existuju aj take lahsie na leto, aj hrubsie na zimu.

zdena12345
26. jan 2015

@nikolabulkova do tych 3-4 mesiacov v perinke. potom spaci vak a teraz v zime mu na nozky cez ten vak prehodime poskladanu deku. inak keby mal len paplon bez spacieho vaku, tak by sa 100% odkopal.teraz ma cez pol roka a paplon este nic. inak tu perinku v ktorej byval zabaleny davam teraz pod neho aby bol na maksom- zda sa mi len samotny matrac tvrdy. cely matrac ma nakloneny koly refluxu

jarka1191
26. jan 2015

Ahojte baby nemá tu niekto na predaj za simbolicku cenu neake vecicky pre babo za odpovede ďakujem