Jednorazové verzus látkové plienky

peter942
23. jan 2022

Dobrý deň, chcel by som sa opýtať, ako by ste vnímali službu požičovne plienok. Tych látkových samozrejme. V zahraniči si to príbuzní vychvaľujú. Vysvetlím:

Čo su látkové a čo jednorazové plienky asi hovoriť nemusim. Ide o to že, v rámci požičovne plienok si viete vďaka službe predplatiť balík napriklad 95€ 25 plienok/mesiac . V prípade, že vám veľkosť nesadne , viete balík zameniť za iný, veľkostný balík. To pri kupených už nedokážete. V balíku je nejaka deka, prenosná taškaa kvalitné bavlnené plienky, pul nohavičky 5x z toho 1x novorodenecké,. Taky balik vas vie stať u nás okolo 200€ samozrejme, že jediná starosť je u vás len pranie., žiadne obaly, prebytočný odpad . O kvalitach a výhodach sa neoplatí diskutovať, lebo všetci čo sme tu, sme si vyskúšali buď jedno alebo druhé a ostali sme pri tom, čo nám viac vyhovovalo. Na konci predplatného obdobia (prvého) stačí v prípade spokojnosti požiadať o balík na dalsie obdobie, kedy vám v prípade potreby vymenia veľkosť plienok . O dezinfekciu sa nestaráte , plienky treba vrátiť opraté. Cena pri predlžení sa mení na 65€ mesic čo už je viac rentabilné ako nakupovanie. Myslím si. Ako bonus v 25 km okolí od firmy jazdia zamestnanci po plienky osobne!!

Čo si o takej službe myslíte?

lenuska9999
23. jan 2022

@peter942 ja si myslím, že je to blbosť. Dnes už existujú jednorazové plienky, čiže človek nemusí mať 100 ks látkových doma.. a balík za 65 eur na mesiac. Je to dosť. Lebo za to kúpim 30 plienok, ktoré mi musia úplne stačiť (na začiatok na balenia na široko a niekedy už ani netreba takto baliť, Pod hlavičku keby grckalo dieťa atď) a nemusím tie plienky nikam vracať. Nehovoriac o hygienickej stránke. Okrem toho aj jednorazové plienky sa dajú kúpiť lacné. Ja kupujem balik za 15 eur, ale dajú sa kúpiť napr v kauflande za 6 eur, alebo v lidli za 7 .. a keď potrebujete 5 balíkov jednorazových na mesiac to je 5x7 = 35 eur.. a máte to o polovicu lacnejšie ako tu vašu požičovňu a plienku po použití vyhodite a nemusíte sa babrať so žiadnym praním.

petruldo
23. jan 2022

@peter942 ja som látkovala, plienky som kupovala nové aj z bazára a rovnako som ich aj v bazári predávala. ja by som asi požičovňu nevyužila.

@lenuska9999 pokiaľ si nikdy nelátkovala, ani si o to záujem nemala, tak tu zbytočne píšeš. AK si rozhodnutá používať látkové plienky, tak ich používaš a o jednorazovky jednoducho záujem nemáš. Ja som asi 3 mesiace látkovala 2 deti, kým som sa rozhodla staršieho odplienkovať.

peter942
autor
23. jan 2022

@lenuska9999 dakujem za názor ;)
@petruldo aj Vám ďakujem za názor ;)

thel
23. jan 2022

@peter942 spravne rozumiem tomu, ze za pozicanie plienok na rok zaplatim 810 eur a este si ich sama periem? Kde to je rentabilne? 25 kusov na dieta je tiez velmi obmedzujuci pocet.
Mam mnoho plienok pre dve deti, roznych znaciek a typov a nemyslim si, ze by som tolko za ne zaplatila. A ked ich uz vyuzivat nebudem, viem ich predat.

rmm
23. jan 2022

@peter942 Že je to strašne drahé a také plienky nemajú nekonečnú životnosť, kto mi garantuje, v čom boli prané? Ak sa perú bez zmäkčovadla v tvrdej vode, veľmi rýchlo stvrdnú na šmirgeľ. Ani ja by som to nevyužila. Tiež máme svoje vlastné látkové.

mimikarol
23. jan 2022

Somarina a hrozne drahé.

peter942
autor
23. jan 2022

@thel ano ano, taky cennik maju v zahraniči je to len odkopirované ;) ďakujem za názor ;)
@rmm ďakujem za názor
@mimikarol taktiež, ďakujem

martinka13
23. jan 2022

Ja osobne by som nikdy nedala dieťaťu plienky po inom dieťati. Nech sú dezinfikovane v čomkoľvek. Ani ponožky, spodné prádlo a pod.

peter942
autor
23. jan 2022

@martinka13 ďakujem ;)

jaskolka
23. jan 2022

Mne by to prišlo veľmi nehygienicke, dat plienku po inom dieťati. Praxovala som kedysi dávno v nemocnici na detskom, vtedy boli ešte skoro všade iba látkové plienky (výnimočné mali daktore deti z domu jednorazové)
Už vtedy sa mi to zdalo hrozne, že všetky deti majú plienky "navzájom" a povedala som si ze môjmu by som to nikdy nedala.
Takže ta mňa je to o ničom, ani cenovo to nie je extra

peter942
autor
23. jan 2022

@jaskolka ďakujem ;)

travelllerka
8. feb 2022

Berte si aj moje látkové plienky, čo mám doma, rada sa ich vzdám :D ale spýtajte sa radšej v nejakej skupine, kde ženy deti látkuju, určite je taká skupinka aj na MK aj na FB