Prosím je tento cumlík zlý ? Tento sa neodporúča okrúhly na zuby ? Aký inak odporúčate?
Ano, tento sa neodporuca, niekomu nemusi robit problemy (vela mamiciek ti napise, ze pouzivali a nic sa nestalo), niekomu urobi skaredy otvoreny skus, ktory robi problem aj pri vyslovovani. Akykolvek ortodonticky (napr MAM, avent, znaciek je naozaj mnoho) je lepsi, to su tie s plochym cumlom (ta cast co je medzi zubami/dasnami je plocha). A samozrejme idealne pouzivat co najmenej, to plati aj pri ortodontickych.
@anavixy takýto môže byť ?
Dobrý, zlý? Kúpila som 2 ploché a silikónové a bábo odmietlo. Nakoniec ak sme skončili pri podobovom ako na prvom foto
My sme ho pouzivali do momentu, ked som si vsimla, ze sa malemu zacina robit obluk (zuby ustupovali dudlu) a zubarka nam navyse potvrdila, ze sa zacina robit otvoreny zhryz - takze sme ho okamzite vymenili za ortodonticky MAM Supreme a po chvili uplne zrusili ale to uz bol "velky chlap"
Tento cumlík je veľmi zlý, z vlastnej skúsenosti synovi sa dolné predné jednotky vtlačili dnu, urobil sa taký oblúk, používali sme iba tento vtedy som ešte nevedela že bibsy sú asi najhoršie cumle 😕 chvalabohu ako sme ich vyhodili do roka sa mu to upravilo
Ďakujem vám pekne , cumlík je v koši, nám ho treba na zaspávanie len skúsim pozrieť iné ,ďakujem za všetky rady ste zlaté 🙂
My sme nasmu starsiemu kupili avent a nemal problem. Ale tato nasa mladsia to bolo uplne ine. Mali sme asi 6 plochych cumlov, bez sance, vypluvala hned. Jedine bibs gulaty tolerovala. Tak sme jej dali ten a ked uz bola zvyknuta na cumel tak sme asi po 2 mesiacoch vymenili za avent a uz bolo v pohode nastastie. 🤷♀️
My používame iba ten, lebo iba tento tvar chce
Poprípade aký odporúčate bol vhodný,aby neuškodil chrupu