Je tento cumlík zlý?

30. okt 2024

Prosím je tento cumlík zlý ? Tento sa neodporúča okrúhly na zuby ? Aký inak odporúčate?

autor
30. okt 2024

Poprípade aký odporúčate bol vhodný,aby neuškodil chrupu

anavixy
30. okt 2024

Ano, tento sa neodporuca, niekomu nemusi robit problemy (vela mamiciek ti napise, ze pouzivali a nic sa nestalo), niekomu urobi skaredy otvoreny skus, ktory robi problem aj pri vyslovovani. Akykolvek ortodonticky (napr MAM, avent, znaciek je naozaj mnoho) je lepsi, to su tie s plochym cumlom (ta cast co je medzi zubami/dasnami je plocha). A samozrejme idealne pouzivat co najmenej, to plati aj pri ortodontickych.

autor
30. okt 2024

@anavixy takýto môže byť ?

gulicka277
30. okt 2024

My kupujeme NUK tento jeden máme presne aj doma akurát 0-6 a ortodentisti ho odporúčaju

katica06
30. okt 2024

Dobrý, zlý? Kúpila som 2 ploché a silikónové a bábo odmietlo. Nakoniec ak sme skončili pri podobovom ako na prvom foto

petamich
30. okt 2024

My sme ho pouzivali do momentu, ked som si vsimla, ze sa malemu zacina robit obluk (zuby ustupovali dudlu) a zubarka nam navyse potvrdila, ze sa zacina robit otvoreny zhryz - takze sme ho okamzite vymenili za ortodonticky MAM Supreme a po chvili uplne zrusili ale to uz bol "velky chlap"

nevenka
30. okt 2024

@anavixy my sme aj z tych MAM uplne najtensich mali otvoreny zhryz, ale mali to len na spanie a ukludnenie na chvilku, v 2,5 roku sme cumel zrusili a napravilo sa to.

blaazi
31. okt 2024

@katica06 aj my tak 🤨 a cucalo si prst..nuz tak.radsej okruhly cumlik.

kris_tin257
31. okt 2024

Tento cumlík je veľmi zlý, z vlastnej skúsenosti synovi sa dolné predné jednotky vtlačili dnu, urobil sa taký oblúk, používali sme iba tento vtedy som ešte nevedela že bibsy sú asi najhoršie cumle 😕 chvalabohu ako sme ich vyhodili do roka sa mu to upravilo

autor
31. okt 2024

Ďakujem vám pekne , cumlík je v koši, nám ho treba na zaspávanie len skúsim pozrieť iné ,ďakujem za všetky rady ste zlaté 🙂

zdenkak87
31. okt 2024

My sme nasmu starsiemu kupili avent a nemal problem. Ale tato nasa mladsia to bolo uplne ine. Mali sme asi 6 plochych cumlov, bez sance, vypluvala hned. Jedine bibs gulaty tolerovala. Tak sme jej dali ten a ked uz bola zvyknuta na cumel tak sme asi po 2 mesiacoch vymenili za avent a uz bolo v pohode nastastie. 🤷‍♀️

lasona
31. okt 2024

My používame iba ten, lebo iba tento tvar chce