Je spací vak vhodný od narodenia?

1dorotka1
17. aug 2012

ahojte mamicky,
je vhodný spaci vak pre novorodenca??? neviem v com je lepsie ho dat spinkat ci v perinke,zavinovacke al.v spacom vaku.poradte

domak2
17. aug 2012

na tom vaku by to malo byt napisane, ide o to aby hlavicka bola vacsia ako ten otvor. inak ja som na malu dala len decku, alebo ked bola trosicku vacsia aj ten vak. perinku a zavinovacku ani nepozname 😀

palomka
17. aug 2012

najprv v zavinovacke a potom v spacom vaku ked bude chladnejsie, nebude sa odkryvat

anjelicek26
17. aug 2012

@1dorotka1 - spaci vak od velkosti 50/56 je samozrejme od narodenia ;) Moji zavinovacku nemali cest spoznat ;)

zuzanapp
17. aug 2012

náš drobec spáva vo vaku od 2týž. a prvý synátor spával v perinke alebo zavinovačke 🙂

bianca
17. aug 2012

kazde dieta je ine a ty sama musis zistit co bude babu vyhovovat.Nasa musela byt na pevno zaviazana (ale do periny sme ju nedavali kedze nemame v byte -15 ) ale balili sme ju do tetra osusky velkej a davali do zavinovacky (ale trvalo nam kym sme pochopili co vlastne chce.Nastastie sme natrafili na dobru knihu)Spaci vak sme zacali pouzivat az boal trocha starsia a pouzivali sme fakt dlho

ludka140281
17. aug 2012

našim bolo lepšie ked boli pevne objate zavinovačkou.... vak až po 3 mesiaci...nám to tak vyhovovalo....ked mali volne ručky budilo ich to

monika2606
17. aug 2012

@1dorotka1 ahojky, vhodný podľa mňa je, prečo nie, ak bude tvojmu bábätku v ňom dobre tak ho môžeš kludne používať, ale to uvidíš na reakcii dieťatka, niektoré majú potrebu byť zavinuté, tak treba vyskúšať,

evulilik
17. aug 2012

Naša od malinka spinká iba pod paplónikom a zatiľ je to ok, novorodenec sa ešte neodkopuje. Keď naša začne v noci cestovať tak jej kupim spací vak. V živote ma nenapadlo ju davať do perinky alebo zavinovacky počas spánku, to by mala byť uvoľnená - moj názor. No ona ani cez deň nechcela byť zviazaná a tak perinu videla len v porodke. Ps: krasne spinká, iba jedno kojenie sme hore. 😉

briketa
17. aug 2012

Urcite ano. V postielke nema byt z bezpecnostnych dovodov nic ine iba dieta v spacom vaku, na prevenciu SIDS, nahlej smrti novorodenca.
Na fotku ano, nacancajte si postielku najkrajsie ako sa da. Ale na realne spanie naozaj nic.
To sa cloveku nezda dolezite az kym osobne nespozna niekoho kto presiel takou stratou dietatka. ☹

monika15
17. aug 2012

ja osobne radim urcite ano, spaci vak je super....
mi sme sa narodili tak ze perinka ledva bola dobra :(((((
takz elen spaci vak fakt uzasne... a ko aj briketa hovori nic ine tam nepatri ziadna deka hlupotiny
ked vidim niektore fotky mamiciek ta az sanka otvorena spadnuta :(((((
moj mal bez problemov az kym nezacal chodit potom mu vadilo ze nevedel chodit
tak prefikana mamina to rozstrihla hehehehhehe a urobila nozky 🙂)))

hajanka
17. aug 2012

osobne preferujem swaddling blanket pre novorodenca, neskor spaci vak 😉

sidon
18. aug 2012

my sme spavali hned asi po 2 tyzdnoch v spacom vaku

huxy
18. aug 2012

určite áno.my sme mali tiež perinku asi len 2-3 týždne.dcérka bola veľká,už sa do nej skoro nezmestila /tak isto do zavinovačky/.a odvtedy spinkávala v spacom vaku 😉

ejuska79
18. aug 2012

je, ale my sme ho dlho nevyuzili...najskor bola v perinke (dcerka) asi 2 mesiace, potom v tom vaku, lenze od 4 mesiaca zacala spavat na boku a v tom sa nevedela tak dat, len sa metala...tak sme vyuzili len 2 mesiace..synovi som to ani nedavala a tiez uz spi len na boku...

zorka1
18. aug 2012

určite áno.naša bola vo vaku skoro od narodenia.a je naň tak zvyknutá,že sa v ňom vie aj pohybovať v postieľke-chodiť v ňom.čiže aj otáčať na bruško,boky,kadejako 😉

kocere
Odpoveď bola odstránená
Zobraz