Ahojte mam dilemu,ci mam kupit prebalovaci pult,alebo nie.Mam totiz nizke postele a na chrbat by to bolo asi dost,kedze mam aj skoliozu chrbtice.Vela bab mi hovorilo ze naco kupovat ale zase dalsie ze je to uzastna vec to mat doma.Poradte teda.Dakujem.
Ja som si dala urobiť stolárovi na mieru. Biely masívny so skrinkou a veľkým šuflíkom. Hore som si kúpila tú podložku a môžem povedať, že nič lepšie som ešte nevymyslela. Ozaj je to super. A dole mám ešte poličku a dva košíky z ikei na špinavé prádlo. Všetko na jednom mieste.
@veselavrba A máme ho v deckej predtým ako sme boli v dome bol kúpelni. A v izbe asi aj ostane je to ako kus nábytku. určite budeme používať aj ked nebudeme prebalovať. Bude tam mať napr. hračky
@veselavrba Áno, ale jedine z bazáru. Dlhšie ako 6-7 mesiacov ho aj tak nevyužiješ a vždy ho môžeš ešte predať, takže ani investícia nebude veľká. Určite nekupuj nový. 😉
jednoznacne ano, ked nechces prist o kríže
ahoj, my sme tiež prebaľovák nemali, prebalili sme sa posediačky na posteli, zvládli sme to s oboma deťmi, nejak extra mi nechýbal, možno keby som ho mala, tak si chválim, neviem, ale rozhodnutie je len na tebe 🙂
ak mas problemy s chrbtom, tak si ho urcite kup. je to super vec a urcite nie je dobre, ked sa clovek musi zohynat a tak prebalovat. Takto budes mat vsetko po ruke a hlavne miesto urcene na prebalovanie. My nemame vyslovene prebalovaci pult, ale komodu a na nej prebalovciu podlozku, no je to presne v takej vyske ako pulty, cize chrbticu necitim.
@veselavrba ked chces kup, ked nie, tak nie.....my sme ho vyuzivali cele 3 roky...minuly mesiac som ho predala, ale nie preto, ze by som ho uz nechcela, ale potrebovala som ulozny priestor, tak som ho vymenila za komodu so suflikmi a navrch som dala taky nafukovaci prebalovak z Ikey 😉
podla mna zbytocnost a navyse ked sa babo zacne obracat aj nebezpecne
@koniarova ja ho používam u dva roky. Žial máme plienku ešte. Ale tam ho aj po kúpaní utierame obliekame ho len tam.
super vec -odporucam...ja som mala....AJ KVOLI SKOLIOZIE super setri chrbat...ja som ho pouzivala skoro 2 roku lebo lea mala dlhop plienku...a bola dost chuducka ...pulty maju nosnost do 15 kgg vacsinou ..a bolo mi luto predat...kupila som uz ako pouzity ale ako novy za 37 a predala som v rovnakom stave za rovnaku cenu...ziadna investicia...kup si nejaky pouzity zachovaly za primeranu cenu...len si treba davat velky pozor aby ti babo nespadlo z neho ,ani na chvilku sa nemozes otocit... pult sice ma vyvysene strany ale to neznamena ze by nemohlo spadnut......takze summa summarum-ODPORUCAM!!!
Ahoj, presne preto som aj ja kupila prebalovaci pult, taktiez mam skoliozu a casto ma bolieva chrbat, takze nebolo o com rozmyslat. Ale ja som kupila vlastne komodu, na ktoru sa pripevni vrch, ako prebalovaci pult...je to podla mna velmi prakticke, mam hned vsetky vecicky poruke v komode a ked pultik nebude treba, dame dolu nadstavec a mame len peknu komodu. Samozrejme, ked je dietatko vacsie, treba davat velky pozor aby nespadlo. No a momentalne prebalujem maleho na posteli, tak ze sedim, kedze som uz v siedmom mesiaci a robi mi problem zdvihat ho. Ja som teda urcite za pultik. 🙂
My sme mali ale vyuzivali sme ho asi do 3 mesiacov. Maly sa nam zacal pretacat na brusko cize uz to bol dost velky boj. Ked uvazujes o kupe tak podla mna si kup len pouzity zbytocne novy neoplati sa to vobec.
@veselavrba ja som prebalovala na stole (samozrejme deka, podložka...), po kúpaní v kúpeľni na pračke (neviem ako b som do panelákovej mikro kúpeľne narvala ešte extra pult), a keď sme sa nikam nechystali, tak aj na posteli - to bolo praktické hlavne keď bola malá väčšia, prevaľovala sa, pocvičila nožičkami, pomojkali sme sa, mala viac miesta ako by bolo na pulte... takže ja prebaľovací pult radím do kategórie zbytočne vyhodené peniaze 😀
Podla mna je to uzasna vec..My mame taky ten velky ako byva aj u doktorky,dole je skrinka a v nej ma mala oblecko a pod vrchnou doskou je este vysuvacia doska a tam mam naukladanu kozmetiku pre malu,plienky a vlhcene obrusky..Mala ma rok a este staale ho vyuzivame zakazdym prebalujem na nom,obliekam malu,tiez ked ju okupem tak ju tam osusim a nakremujem...proste pre mna neuveritelne vyuzita vec..absolutne nelutujem kupu a asi este peknych par mesiacov vyuzijem 🙂
Podla mna je ideal kupit komodu, ktoru vyuzijes ako normalny kus nabytku na veci a navrch bud prebalovaci nadstavec alebo podlozku na prebalovanie. Alebo prebalovat na pracke, ktora je vyssia 🙂
Pri prvom babatku som mala pozicany pultik, ale pouzivala som ho len do cca. 3. mesiaca - potom sa zacal maly obracat a bolo to nebezpecne. Odmontovala som si vrchnu cast a tu som si polozila na stol v spalni, ktory mal z 2 stran stenu, takze to bolo bezpecnejsie ako na pultiku.
Pri dcerke som pultik uz nepoziciavala, lebo cim viac deti, tym viac haraburd v byte, takze ho teraz ani nemam kam dat. Prebalujem na gauci (cez den) alebo v spalni na posteli (v noci). Chrbat ma neboli, k babatku si vzdy sadnem a v pohodicke prebalim.
Ale keby som mala velku kupelnu, tak si urcite pultik zaobstaram len tak pre radost, lebo mne sa to velmi paci 🙂
naozaj setri maminke chrbat,,,je to pravda, ja som ho pouzivala skoro rok, ale investovat tolko penazi som nechcela...tak mi ten pultik na nozickach aj s bocnicami urobil moj ocino, a jednoducho prisroboval o skrinku,,,,Nik by nepovwedal, ze to nie je original prebalovaci pult....a kamoske taky spravil a ma ho polozeny na pracke....staci si najst sikovneho majstra,,,mozno aj otecko by to zvladol 😵
@veselavrba prebalvoaci pult urcite nie je nevyhnutny a urcite sa zaobides aj bez neho, ale osobne si ho neviem vynachvalit - podobne ako ivanafialkova. mala som dokonca 2 🙂 jeden priamo v kupelni, na kolieskach http://www.geuther.de/index.php/de/produkte/pfl... , druhy v detskej - to bola vlastne prebalovacia komoda - velmi prakticka, prebalovacia podlozka v idealnej vyske. oba som vyuzila az takmer do 2 rokov. potom uz som prebalovala bud na zemi alebo na posteli 😉
ahoj, ja mam komodu z ikei a na tom mam nadstavec, je to super v komode mam vsetky vecicky pre dietatko, ktore akurat nosi, mam to vzdy o ruke ked je treba prezliect a ten nadstavec sa da dat potom prec a komodka ostane 🙂 ked sme niekde na nasteve a prebalujem na posteli...fuuu da sa to v pohode,ale prebalovat tak niekolkokrat denne...pomooc 🙂 takze pult urcite ano 🙂
ja som za kúpiť, u prvej dcérky som nemala a hrbiť sa u postele dávalo chrbátu zabrať, teraz mám taký ten čo sa položí priečne na postielku a nedám naň dopustiť 😉
za seba hovorim, ze prebalovaci pult ANO 🙂 a to som sa snazila nekupovat vsetky mozne blbosti, co sa da pre deti zohnat....
kupila som jednoduchy, lacny, ale posluzil velmi dobre. http://www.ikea.com/sk/sk/catalog/products/2004...
pouzivali sme ho na prebalovanie, kym sa tam mala zmestila, tak pol roka urcite...
doteraz ho mam, len teraz ho uz vyuzivam inak... na odkladanie veci, ktore potrebujem mat poruke. da sa k nemu dokupit aj take jednoduche priehradky, ktore na neho upevnis. tam som mala kremy a ine drobotiny a jednu nadobu som mala na pouzite plienky (taku zatvaraciu, aby plienky nebolo citit). do dolnej policky som kupila take ulozne boxy (tiez ikea), kde som mala ciste plienky a v druhom som mala spinave pradlo od malej. a hore sa da kupit taka nafukovacia zabrana, aby malicke nespadlo.
velmi jednoduche, lacne riesenie, ktore posluzi. ak nechces investovat do tych drahych prebalovacich komod 🙂
@veselavrba Ahoj mala som prebalovaciu podlozku na pracke 🙂)
Inak bez prebalovaka si ani neviem predstavit existovat .
@veselavrba mi sme pouzivali len 2 mesiace... odvtedy stoji ako skrina plna vecami plus plienky 🙂)))
ja pult kupovat nebudem, urobim si ho z pracky, alebo budem prebalovat na vysokom jedalenskom stole v obyvacke, kvoli krizom by som ho ale urcite kupila, kebyze nemam vysoku pracku a ten vysoky stol 🙂
@veselavrba , ja som pouzivala tvrdu prebalovaciu podlozku so stuplikmi na spodku krizom cez postielku. Na prebalovanie to bohate stacilo.
V kupelni mame este stale tento skladaci http://www.ikea.com/sk/sk/catalog/products/5014...
Ja som nemala ani pri jednom dieťati a nikdy mi nechybal.ako skusala som na nom prebalovat u kmotry,ale mne to na posteli vyhovuje viac.malý sa naťahuje,vrti,pretača,takže pre nás prebalovák=nepodstatna vec😉
dost deti neudrzis na chrbte len tak, ked zistia, ze sa vedia pretocit, takze sa to stane nebezpecnou vecou. naskor som ho chcela, ale maleho som od zaciatku prebalovala na rozlozenom gauci - mali sme ho tak skoro stale roztiahnuty a tam sme sa hocikedy vyvalovali. Pri kazdom prebalovani som ho nechavala dost dlho vetrat ritku, ziadne take, ze utret a zabalit, takze pre nas bolo maximalne pohodlne mat len jednoduchu podlozku na gauci. Takto ma ani chrbat netrapil, nebudem sa predsa nad nim zohynat, ked si mozem k nemu sadnut a pomaznat sa. Aj ked bol maly narodeny na zimu, tak s vetranim prdelky problem nebol, mali sme doma pekne teplo. Podla mna je to vazne zbytocna vec, kazdy tvrdi ako su na tom mlade rodiny zle po financnej stranke a pritom su z kazdej strany presviedcani ako vela somarin treba nakupit.
@veselavrba
ak nevieš kam vložiť peniaze tak kúp, inak je to úplne zbytočná vec ... ja som prebalovala na posteli po sediačky, takže kríže som si nedrala 🙂
@veselavrba aj ja som planovala prebalovaci pult, nakoniec som ho nestihla kupit, tak len taky stolik vyssi som si nachystala, ze pult dokupim...a dobre, ze som nekupila, od narodenia malu prebalujem na posteli posediacky 🙂 , postojacky by sa mi teda nechcelo a hlavne by som niekedy ani nevladala 😀