Čaute baby, teraz používame dudliky Avent 0-6 mes. Je potrebné ich zmeniť za väčšie? Dudlik používame len na uspanie, hneď ako zaspi, tak je dudel vonku😄 ďakujem
@stela567 Môjmu som v 6m vymenila za väčší, ten ale nechcel a menši som mu už nevrátila a tak sme dudel zrušili. Tiež ho mal viacmenej iba na spánok.
Dcéra má 1,5 roka a cumlík má od narodenia iba na spánok, doteraz má cumlík 0-6 mesiacov nekupoval som jej väčší 😊
Ja ze to len u nas je takto. Tiez starsi syn 2,5roka mal “najmensí”. A teraz dcerka 9m zatial tiez ma este z porodnice.
@stela567 moja má 1r8m a sme pri najmenšom dudlíku od Aventu, väčší jej akosi nesedí
@21021996 staršia tiež postupne prešla len na to, že ho mala len na spánok, cca pred 2. narodeninami sa ho zbavila (odstrihli sme špičku a tak ho už nechcela, nový sme nekúpili). Lenže prišla mladšia sestra, ktorej začala kradnúť cumlík - cez deň bola bez, ale v noci som ju koľkokrát našla, s cumlom, ktorý ukradla malej z úst/postielky. 😁 Ale to bolo krátke obdobie - opäť náhodná udalosť, počas dovolenky, keď jej ho ráno tajne zobrala, spadol jej do záchoda, tak sme ho akože spláchli a už nebol.
Mladšia mala niečo cez dva roky, tiež sme odstrihli špičku a koniec. 😉
@21021996 tak cumel im ostal, len už ho nevedeli dudlovať a samé ho dali preč. A neplakali, v zásade ho mali len na zaspávanie, potom im aj tak vždy vypadol z pusinky a spali bez neho. A na zaspávanie fungovali tak, že keď nemohli dudlať, tak si ho držali v rúčkach a hrali sa s ním. To ich tiež upokojilo… Ale neviem posúdiť, či tak budú aj ostatné deti. Moje také boli… Na druhej strane, čím mladšie dieťa, tak podľa mňa tým jednoduchšie od niečoho odnaučiť.
@stela567 moje deti mali len tie, väčšie sme nekupovali. A síce boli “závislačky” obe, keď prišiel čas, bez väčších problémov sa ich zbavili. Ani zúbky sa im nevykryvili, ako nás viacerí strašili…