Je potrebné mať prebaľovaciu podložku?

nnika4260
4. dec 2023

Ahojte mamičky, aktuálne riešim ako prvorodička otázku, či je pre bábätko potrebné mať prebaľovaciu podložku. Využívali ste ju na prebaľovanie alebo vám iba zavadzala a zistili ste, že ste ju vôbec nepotrebovali?
Ďakujem za názory 🙂

domkakvet
4. dec 2023

@nnika4260 su aj obycajne prebalovacie podlozky, co su tenke ako plachta, iba igelitove, cize nemusia byt tie velke hrube.

tamvtme
4. dec 2023

@nnika4260 niekto vyuzije, niekto nie....my sme mali prebalovaciu komodu aj podlozku a vyuzivali sa vo velkom (manzel napr inde ani prebalit nevedel/nechcel/netrufol si)

babulkomale
4. dec 2023

@nnika4260 podlozka ta so zdvihnutymi okrajmi taka pevna, sa mi osvedcila, na nej prebalis aj na posteli ak nemas komodu a predsa aj spinave obrusky ti tak lahko nespadnu mimo ani dietatko sa hned neodkotula.

gabriela2952
4. dec 2023

Určite áno, mame taky obyčajnú skladaciu a na ňu dávam plienku látkovú q tak prebalujem , lebo inak sa nám stalo veľa nehôd.

galganka
4. dec 2023

Máme 3 deti a vlastnili sme presne nula prebaľovacích stojanov, pultov a pod.

mclissa
4. dec 2023

Vyuzivala som pri kazdom prebalovani

kandelabra
4. dec 2023

@nnika4260 mala som najlacnejsiu, len kvoli tomu, ze malinke babo spravi potrebu hocikedy, je jedno ze zrovna menis plienku 🙂 vacsie uz prebalis hocikde. A prebalovala som na zemi, odtial zarucene nespadne aj keby potrebujem pre nieco odskocit.

bolarazjedna
4. dec 2023

Ja mam prebalovacia komodu aj s podložkou a využívam to denne, syn už má 17mesiacov. Neznicim tak kríže. Keď sme na ceste či u starých rodičov, prebalujem na posteli s jednorazovou prebalovacou podložkou, ale vôbec to neni také pohodlné pre mňa. Za mňa je to must have.

jj298
4. dec 2023

@nnika4260 mame taku tu z ikey. Nie cely pult len podlozku. Nedam na nu do pustit. Od prveho dna je prebalovany iba na nej a uplne pekne poslusne tam lezi. Ked sme niekde mimo, ze mam len tie “cestovne jednorazove” tak sa vykruca, pretaca, nechce si lahnut a nechat sa prebalit. Ako keby vedel ze tu ked ma daju tak mam lezat a lezi.

beata_k
4. dec 2023

Vyuzila som. Aspon som neprisla o krize a dieta mi nespadlo.

ak_tak0202
4. dec 2023

Mala som pri prvom synovi, za mňa strašná blbosť. Len som tú opachu stále prekladala, za nič som jej nevedela nájsť miesto, nakoniec som sa jej zbavila. Pri dcére som si kúpila odtiaľto handmade nepremokavú bavlnenú podložku, tú sme využili naplno či pri prebaľovaní, brala som ju k doktorke namiesto plienky a po prvých narodeninách, keď som dcére zobrala plienky, sme ju ešte využili v aute do autosedačky pre prípad nehody.

euka210
4. dec 2023

@nnika4260 pri prvom som nemala, pri dalsich som mala, lebo som dostala od brata, pouzivala som ju len prve mesiace po kupani, inak je to zbytocnost, na prebalovanie som pouzivala tie "jednorazove" podlozky.

siska53
4. dec 2023

@nnika4260 Potrebovali a pri oboch! Co je za mna nepotrebne, su pavuky a ohradka. Mne bol zbytocny aj ohrievac flias a cumle 😅. Ale toto je uz individualne

anavixy
4. dec 2023

Nevyuzila som ani raz.

h2
4. dec 2023

@nnika4260 Ja som mala v detskej izbe normálny veľký jedálenský stôl, na ňom som mala deku a na nej plachtu. Na tom som síce ešte mala aj prebaľovaciu podložku, takú z IKEA, s nafukovacími okrajmi, ale keby nebola, nič by sa nestalo. Ten stôl som si nevedela vynachváliť, mala som na ňom všetko pekne naukladané, od kozmetiky, cez vlhčené utierky až po plienky, dokonca aj nejaké náhradné oblečenie som tam mala pre malého, keby ho bolo treba hneď aj prezliecť, všetko sa tam krásne zmestilo a bolo po ruke.

hanaxxx
4. dec 2023

Tak ako tu bolo parkrat spomenute, moje krize sa mi podakovali, ked sme kupili pult a nan dali podlozku. Prvy mesiac a pol sme mali len podlozku a davala som si ju na gauc, ale chrbat ma pri tom pravidelnom naklanani sa, strasne bolel. Podlozku pouzivam este aj teraz pri 2rocnom, este ma plienky a ked sa pokaka, tam ho prebalujem tam.

elis248
4. dec 2023

Mne úplne stačila deka a uterák a prebaľovala som buď na stole, na gauči, na posteli, na matraci na zemi. Všetko prebaľovanie a jedno náhradné oblečko som mala v košíku a nosila som si to po dome kde som potrebovala. Keď sa bábenko narodí, zistíš, čo ti bude vyhovovať a podložku prípadne dokúpiš. Lepšie ako ju mať kúpenú a potom nevyužiť a len to bude zavadzať.

ivangeline
5. dec 2023

Ano. Tak pri prvom..Potom uz nie. ;D

sofia1979
5. dec 2023

@nnika4260 pri kúpaní jedine inak som používala tie jednorazové quazi

cyberk
5. dec 2023

Jasne, ze hej :D my sme mali aj prebalovaciu komodu aj podlozku a na tom tie jednorazove podlozky este - neraz sa stalo ze sa mi pri prebalovani pocikala 😅
ja mam rada poriadok a presne urcene miesta, kde co robit, nemohla by som prebalovat kade tade po byte, je to nechutne.

mercy13
5. dec 2023

Pri prvom dietati som najprv nekupovala, zdala sa mi zbytocna, avsak po par dnoch naklanania sa pri posteli ma boleli krize, tak som tu komodu kupila, a vyuzivala do konca, aj pri druhom dietati, za mna ano.

lucia13022023
5. dec 2023

My máme takú komodu s prebalovakom, do cca 5 mesiacov sme využívali, potom už nie keďže to bolo nebezpečné lebo moje dieťa robilo kaskadérske kúsky 🤣 bolo mi ľahšie na gauči alebo tak a ani jeden krát sa nepocikal, nepokakal nič. A nikdy ma neboleli kríze, ved sedela som pri tom, nerobila som to po stojacky🤣
Mam ale takú podložku pogumovanu v taške na kočíku a tu využívam keď sme niekde. Pri druhom dieťaťu by som to už nepotrebovala, ale som rada ze sme kúpili takú s komodou, keďže teraz ju má v izbe, nemali sme klasický prebalovak.

pandeia
5. dec 2023

My mame podlozku na pracku. Je to prakticke prebalovat v kupelni hned vedla umyvadla, aby som mohla hned aj umyt. Za mna je to must have.
Na navsteve prebalujem s podlozkami na posteli alebo gauci a to mi nevyhovuje, dieta uteka 😃

maryetta
5. dec 2023

3deti. Nic specialne som nemala. Len tie podlozky co som mala pripravene do porodnice pre seba. Tak som potom davala pod babo ked som vedela ze je velmi pokakane. Inac som prebalovala vzdy v spalni na posteli. To bolo nase miesto. Tu som mala aj plienky aj vanicku na kupanie.
Tym ze mali vela miesta pri kazdom prebalovani ja som sa tiez natiahla-takze nemali preco troiet krize ani hlava ani nohy….
Babo som dala na brusko. Aj sme pocvicili nozickami. Pomasirovala brusko. Niekedy sme takto aj 15-20-30min boli. Co by som pri tom “pultiku” asi nevydrzala. A hlavne ako 4-mesacni sa uz pretacali. Takze… som aj bola rada ze pre 4mesiace… bysom nieco take doma drzala. Potom by som tam uz dieta nedala. Lebo je to ozaj moment co sa prekotula. A bola som vtedy aj rada ze prve take prekotulanie bolo z nizkeho gauca na koberec 🙈

zorkahorka
5. dec 2023

Pri prvom som vyuzila asi 3 mesiace, kebo sa zacal pretacat a vrtiet. Pri druhom este menej. Lepsie mi to islo na gauci. Sasla som si k tomu, mala som tam deku, na okne kosicek s plienkami vsetkym potrebnym. Takze za mna nepotrebna vec

zuzuliatko18
5. dec 2023

Ja.som.mala.len.par.tych skladacich, co maju zospodu igelit a prebalovala som.kdekolvek bolo treba, Len som.tu podlozku dala pod drobca a mohla.som.ich dokola prat.

tanyan
5. dec 2023

Nie je to potrebné. Ja som mala stojan s vaničkou a výklopnou prebaľovacou podložkou. Bolo to dobré hlavne na moje kríže, lebo mi vyhovovala výška - nemusela som sa krčiť.

danyelia
5. dec 2023

Nepoužívala som ju (pri 4 deťoch), len mi zavadzala...

taktotedanie
7. dec 2023

Nemala som, nechybala absolutne

martul
7. dec 2023

@nnika4260 zavadzala, prebalovala som na posteli.