Je lepšie lehátko do 9 alebo do 18 kg?

lumarque
3. mar 2012

Ahojte, chcela by som sa spytat, ci je lepsie vibracne lehatko do 9 alebo do 18 kg? Ktore je menej skodlive na chrbticu? Pouzivali by sme ho asi len kym by nesedel, potom mame detsku stolicku. Mne sa paci Rainforest od FP a to je do 9kg. Dakujem

ela2710
3. mar 2012

@lumarque podla mna nejde o to, ktore je do kolko kil, ale ci sa da polohovat, aby take malo babo nemuselo sediet, my sme mali 2-polohove, na lezanie a na sedenie (ked uz bol vacsi). My sme ho pouzivali zvacsa len ked som potrebovala ist na wc, upratat, alebo varit, maly v nom casto pekne zaspal, ale bol tam len par minut denne, ziadne x hodinove hojdania, a chrbatik ma v poriadku...

traktor
3. mar 2012

myslim, ze je to v podstate jedno, zalezi od vkusu a penazenky rodicov...aby bolo polohovatelne, dalo sa hojdat a aby sa dalo dietatko priputat...v podstate su tie lezadla podobne, maju rovnaky vplyv na chrbticu..pokial tam nie je dietatko odlozene cely den, tak je to ok, pre nas to bol super pomocnik, ked mi trebalo napr. varit, Maťko som si preniesla do kuchyne, on videl na mna , ja na neho..mali sme tiez od FP a bola som spokojna, kupila som ho od ruky, bolo za vybornu cenu vo vybornom stave a ked nam ho uz netrebalo, predalo sa raz dva..cize ja odporucam pozriet si bazariky, da sa fakt vybrat a za super cenu ako nepouzite..mali sme toto..

katkatt
4. mar 2012

suhlasim s ostatnymi, navyse 9 kg dieta uz zvacsa lozi alebo zacina lozit, niektore aj chodia, nas by urcite uz neobsedel, mali sme lehatko do 9 kg a pouzivali tak do pol roka max., ale mozno niektore pokojne pohodove deti si posedkaju aj do 18 kg, neviem 🙂

exupery
4. mar 2012

Fisher price do 18kg-maximalna spokojnost,samozrejme neodkladat babo na cely den,ale ked potrebujes navarit,upratat,nasej malej pomahalo vybrovanie zaspinkat...

maca_p
4. mar 2012

podla mna od 10 kg pri normalnom motorickom vyvoji uz urcite neposedia 😀 , teda pokial nebudu moct same ospustit to lehatko. my sme mali uplne najobycajnejsie+ som mu tam primontovala hracku, sama som si regulovala sklon sedu podla toho ako rastol. takze moji sa zaobisli bez akychkolvek vibracnych a hojdacich kresiel a vobec im to neuskodilo nie preto, ze by som im ho nekupila z financnych dovodov, ale nevidela som potrebu heglovania s malym dietatom. ale dodavam, kazdy clovek moze mat iny nazor, takze urob podla svojho uvazenia...

zuzanockamt
4. mar 2012

tak u nas doma by to do 9 kg bolo zbytocne ... ja nemam doma konfekcne dieta, takze sme kupovali do viac kg ... kedze 9 kg mal asi ako 5-mesacny a to o sedeni a lezeni este ani nesnival ... samostatne zacal sediet a lozit az po 9 mesiaci ... neda sa to zovseobecnovat, zalezi od dietata

bianca
4. mar 2012

my sme kupili na zaciatku vsetkym zname od FB do 15 ci 18 kg.Co dodat.Mala v nom lebedi od prveho dna doteraz.Nebolo lepsej kupi.Krasne sa v tom krmilo ci najprv tekuta aleno neskor prva mrkvicka.Sklon bol vyhovujuci.Mali sme z MMB kupenu aj hojdacku do 9 kg na baterky a ta tiez posluzila no len v dobre ked je babo pasivnejsie.Ta uz koluje po rodine a len po nas je uz pri 3 dietati.Nenahraditelna vec pre prcka ked nevie co so sebou a maminu co chce rychlo uvarit alebo zbezne upratat

nanulik
22. sep 2012

my sme kupili tu od FP a nelutujem, malý sa v tom kresielku aj teraz hojdáva

zuzi870
22. sep 2012

urcite do 18kg,tiez mame od Fisher price a vyuzivame aj v roku

svetlusska
22. sep 2012

nooo ja si myslim ze zalezi od babatka, ak mas babo co je vacsie a tazsie na svoj vek tak by som volila tu druhu variantu...ja som si kupila stadeto z MB uz pouzivane fischer price do 18 kg kedze nas maly uz teraz ma 8 kg aj cosi a to ma len 4 mesiace takze do sedenia este daleko a o lezeni ani nevravim 🙂 a je v nom spokojni ale tak je tam len urcity cas ked nieco robim...🙂 a takychto kresielok tu bolo plno 🙂

ivanka.7
22. sep 2012

My mame do 18kg od bright starts a spokojnost, hoci nasa v nom velmi neobsedela, nikde dlho nevydrzi a teraz sa uz v tych 5,5 mesiacoch privelmi hybe a lozi na to, aby v nom bola, takze bude na prikrmy a neskor na sedenie ako mala stolicka pre nu 🙂

mamaveronika
22. sep 2012

no ja mám skúsenosť že ho aj tak používaš tak do pol roka....potom to už deti nebavý, začínaju loziť,maju skor radi pavučika....kresielko som už potom nepoužívala v 6mesiacoch maju deti okolo 9kg...a to rovno kresielko vymeníš za pavuka(chodítko) 😀 moja skúsenosť...

lienockaa
22. sep 2012

Mali sme od chicca,do 9kil,obe deti v tom boli cca do pol roka,tolko ani jedno vtedy nevazilo,keby som ich chcela priputat neskor,ked uz lozili,tak by asi vyskocili z koze..mali sme kreslo jednoduche,bez melodii a kadejakych vibracii,len s takou hrazdickou s hrackami a uplne nam postacovalo..

potvorka88
22. sep 2012

My mame FP do 18 kg a maly (2 r.) ho pouziva dodnes. Potrebovala by som ho niekedy pre dcerku, ale nepozicia mi ho potvora mala 😀 lebo kuka z neho telku a pije v nom mliecko. Takze ja odporucam do 18 kg, aj ked urcity cas bude nevyuzite (ked bude dietatko lozit a nauci sa chodit, bude ho to bavit viac ako kresielko), ale neskor sa urcite vyuzije 🙂

inffinity
22. sep 2012

my sme meli obyčejnou do 9kg.. vibrační je podle mě blbost 😉 a jinak v té naší malá si hraje na miminko a leží tam, minule ji objevila ve skrini a chtela si hrat takže využivame stale 😀 😀 😀