Mile maminy, poradte neviem sa rozhodnut medzi zn. wanda a protetika.....potrebujeme topanocky na prve krociky...ake mate skusenosti, ktore by ste vybrali vy? dakujem
ani jedny 😀 odporucam skupinu na MK Bosé nôžky: zdravé obúvanie našich detí
My sme mali aj jedny aj druhe a obe su super 🙂
Protetika sú strašne tvrdé, syna z nich nohy boleli. ..
Ani jedna značka. Uprednostňujem mäkké podrážky. Skús pozrieť skupinu, ktorú ti tu radili. Na prvé krôčky určite čo najpohodlnejšie a najohybnejšie topánočky. A nie len na prvé krôčky.
Ani jedny... Minimálne prve 2mesiace naboso chôdza (alebo capacky s kozenou podrazkou), spevňuje sa tým nozka a nie umelo drzí v nejakej tvrdej "orteze".
My mame Protetika - veľká spokojnosť!
Za mňa protetika nie, 2. spomenutú značku nepoznám. Odporúčam ako prvé topánočky na doma Liliputi, či Pediped, na von Elephanten či Superfit. Topánočka má byť ľahučká, vzdušná s ohybnou podrážkou. Synček na týchto značkách vyrástol a nemá plochu nohu. To len slovenskí ortopédi odporúčajú, aby bola pevná päta, v zahraničí nič také človek nenájde. Podľa mňa tie topánky z protetiky sú skutočne "ťažké", mohutné, skutočne ako "ortéza". Pre zdravú detskú nôžku nepotrebné.
Nepišeš ako maš staré dieťa ,makké odrážky alebo nožičky na boso nie je dobré na rovných tvrdých podlahách vo všeobecnosti .....inak fičime na protetike...
Pre mna ani jedny.na stránke prezuvky.sk sú Rak
na prvé kroky na von sme mali Wandu, potom už len Protetiku a to doteraz. Ale doma chodí len v protišmykových ponožkách 🙂
Ja som tiez za protetiku.ja ich synovi kupujem a nemal este problem,to skor superfit mu nesedeli....
my mame tiez protetiku stale aj cizmy aj sandalky, prave dnes sme jedny kupili
@sojaso
protetiku nie, cizmy stade aj starsiemu dietatku urobili skarede odtlaky na pätach ... takze aj ked som im velmi fandila, viac uz od nich nekupim
takze idealne naboso alebo kozene capacky, pripadne elefanten ci teraz rak ma aj take s vyslovene mäkkou podrazkou od najmensich cisiel (pozor, maju aj take tie klasicke s tvrdou, tie neodporucam)
ked som uvazovala ktory z nazorov je spravny - tvrde pevne topanky vs. bosa noha ... dospela som k zaveru ze pevne topanky od prvych krokov je zalezitost poslednych 50-100 rokov, bosa noha zalezitost od kedy je ludstvo ... a bolest chrbta je zalezitostou skor modernej doby ... takze vyhrala bosa noha alebo aspon mäkka podrazka 😉
My sme mali wandu a super
ziadna Protetika, Raky, ale mäkke capacky, ohybne topanocky s kozennou podrazkou napr. Little Blue Lamb
my sme mali prve elefanten a boli zle začal codit na špičkach,a na odporucanie neurologicky sme dali topanky s pevnou podražkou a bolo vporiadku,pri druhom prve topanočky boli zn RAK,Wanda su podobne,teraz po dlhom case som objavila sante su super
My sme mali ako prvé na doma little blue lamb a ponožky.. Prvé topánočky na von boli z protetiky a vôbec neľutujem. Nemám pocit, že by boli nejaké tvrdé a neohybné. Aj ďalšie sme zvolili z protetiky a ecca. Keď sme skúšali BF, tak syn čaptal ako kačička 😃
Zdravé obúvnie našich detí
Protetika kupujem stále,,a som spokojná