Ešte je len august, ale radšej skôr ako neskoro. 🙂 Rozmýšľam čo kúpiť drobčekovi na zimu, aby som, keď príde čas, mala v tom jasno. Čo je lepšie na zimu bundička a otepľovačky alebo overál? Aké máte skúsenosti? Ďakujem 😉
Ak ma teraz len 5 mesiacov, tak ti v zime behat nebude, tak to ti staci overal.
my sme mali bundicku a nohavice minulu zimu a to mal nieco cez pol roka, ale lezal v kociku vo fusaku. teraz nam uz chodi, takze chcem overal, aby mu nefukalo na chrbat, a nemal vsade sneh, ked niekde spadne. ale budeme mat aj oteplovacky a bundu, na vymenu, ked bude mat jedno mokre. 🙂
ja som to riešila overalom
Vela zavis aj od telesnej stavby dietatka, ja mojej overaly ani dupacky nedavam lebo asi ma dlhe nohy, inak to neviem popisat 😀 , co jeje je dobre na nohy je jej velke na telicko a zasa jej velkost ma rozkrok tak niekde pri kolenach. Takze my v zime bude mat 9-12m budeme musiet mat oteplovacky + bundu. lebo overal by musel byt odstrihnuty na nohach a to jej tam vojde sneh. No uvidime co bude, poriesim az nasnezi 😀
Tak ja riesim tiez presne tuto otazku....mame kupene dve bundicky a hrubsie nohavice, to iba ak pojdeme napr.ku doktorke alebo autom...ale na bezne nosenie von do kocika urcite overal...a fusak...+nánožnik, tak nejak si to predstavujem ja🙂
..keď nosí ešte plienku,tak overal..ak sa odúča/čo si myslím,že tvoj prípad to asi ešte nie je/ tak oteplovačky a bunda zvlášť,lebo nikdy nevieš,kedy sa mu vonku bude "chcieť"
pre nas bol napr. overal strasne neprakticky....a stale je.......mala som 1, kt. mal maly raz a viac som ho nedala.....ja uprednsotnujem bundu + oteplovacky 😉 mozes kombinovat bundy a ak by bola zima, tak este sup fusak do kocika.....ale je na kazdom, co komu vyhovuje...
pre mna jednoznacne bunda a oteplovacky. bundy su dost dlhe a oteplovacky maju velmi vysoke pasy. cize neprefukne a nenasnezi ani keby neviem co bolo. skor ma este teplejsie na chrbte a aj z predu. ako keby 2 vrstvy. a bundy maju aj gumy pri pase, cize dost dobre drzia
My sme mali overal aj bundu s oteplovackami. Ak bolo velmi zima, tak sme dali overal (alebo ked bolo vela snehu) a inak sme nosili bundicku.
Ale tvoje babatko je este velmi male a v zime bude v kociku. Takze podla mna staci bundicka. A mozno ani oteplovacky nebudes potrebovat. Ked bude sediet v kociku, tak bude mat bundicku, aby mu bolo teplo a nozicky bude mat vo fusaku, pekne v teplucku 🙂
overal
my sme mali aj overal /no použili sme ho max. 4 krát/,a otepľovačky s vetrovkou-to sme používali častejšie.aj do kočíka,aj na sánkovačku.neviem prečo,no mne to bolo praktickejšie.a samozrejme ešte fusak,takže bolo jedno,či má overal,či otepľovačky s bundou,keďže vo fusaku bolo teplúčko 🙂
my mame 14 mesiacov, a ked sa zacnu predavat,tak urcite kombinezu zase kupim, posledny rok sa nam osvedcila velmi, malemu boolo teplucko , nemusela som sa bat,ze ked sa zohne, tak mu bude tahat na chrbat, ..
dobrá otázka 🙂 minulú zimu sme mali overal vcelku, ale to mal maly 4m a to bolo super. Nas bude mat rok a premyslam, co by som mu v zime v takom veku dala, lebo este nam sam nechodi. Na zimu sme dostali overal, uvidime ci mu bude 🙂 Na chodenie po vonku je podla mna dobry overal, ale ked este bude v kociku a nebude chodit, tak oteplovaky su zbytocne... tak zateplene nohavice, pancuchy a sup do fusaku. A hore vetrovku zimnu. Ta sa rychlo zoblecie, aby nebolo horuco vo vnutri a pod.
my sme mali overal len ked bol uplne malicky.. ked mal rok, tak uz mal oteplovacky a bundu, jednak nam uz bezkal a zasa si myslim ze by som musela aj tak kupit aj bundu, lebo niekedy nebola taka kosa, zeby potreboval aj na nohy vytelpene a stacila bundicka, to iste na jar
My sme mali presne rok v zime a mala som aj overal, aj bundu+oteplovacky ale jednoznačne vyhral overal. Mala uz začínala chodiť za ruky a kedže v bunde ked dala hore ruky mala odhaleny chrbát, aj ked sme mali body, oteplovacky na traky a rolak tak vždy bola rozgajdana a každú chvilu som ju musela napravat. Overal je spolahlivejsi.
overal jednoznačne! do 4 rokov bol len overal, neskor uz rozne kombinacie inych veci
pokial je dietatko na plienkach jednoznacne overal, ked je bez nich-praktickejsia je bunda a oteplovaky.. aspon mne sa to tak osvedcilo..
este je malicky tak v zime mu postaci overal
my sme mali prvú zimu (to mala okolo pol roka) aj jedno aj druhé. ale vtedy mi bol praktickejší overal. nevyhŕňalo sa jej to ako bunda v kočíku, ke´d sedela. druhú zimu sme mali len bundy a oteplováky. a bolo to super. to už málokedy sedela v kočíku.
ked boli taketo malicke mali len overaliky, ale dalsie zimy sme to uz vzdy riesili jednou sadou oteplovacky a bunda a druhou variantou bola kombineza. takze sme mali oboje.
Taktiež odporúčam overal, ktorý malé detičky nikde netlačí, sú celé v teple a v suchu. Dvojdielnu súpravu by som dala, keď sa pýta na záchod, vtedy je praktickejšia.
Nasa uz rocna chodila,ale praktickejsia bola 2 dielna suprava.Ked si zamacala nohavice,bundicka sa dala este pouzit.Ideal je mat aj aj,ale to je dost drahy spas.
jednoznačne overal, bábätku je v tom teplúčko a nedostane sa mu pod neho ani gram snehu 🙂