Je hniezdo v detskej postieľke potrebné? Akú funkciu plní to hniezdo?Mozem dat novorodenca v perinke(zavinovacke) iba na matracik v postieľke? Nebude mu tam nieco chýbať? ZN:prvorodicka 🙂
hniezdo v postieľke vôbec byť nemusí, lepšie je keď má bábätko okolo seba voľný priestor
Moj syn nemal rad perinku uz v nemocnici sa mu v nej nepacilo.Hned ako sme boli dom spal na volbi v hniezde a to polozene v postielke,lepsie sa mi tam polohoval ako v posteli a ked som bola v inej izbe a chcela ho mat pri sebe preniesla som len hniezdo.
Vobec sa mi v noci nebudil na ruciciky(reflex)ked bol na volno🙂za mna super vec
ahoj mne kamoska pediatricka akurat vcera sme sa o tom bavili ked videla ze obzeram hniezda ze do postielky na denne uzivanie totalne nevhodne - maloktore ma pevny spodok, vysoky mantinel, zla cirkulacia vzduchu + k tomu hrube
ozdobne mantinely ze cele zle. Mna to nikdy nenapadlo takto sa na to pozriet priznam sa, cosi na tom bude. Kedze budem mat aprilove babatko , pred letom, asi od toho upustim aj ked sa mi to zdalo “must have”. Ze do postielky dobry matrac a dieta v zavinovacke / vaku. Z bezpecnostneho hladiska cim menej.. a no kedze bude leto asi ozeliem hniezdo na posteli ci gauci..
Aj ked vacsina mamiek si to velmi chvali no , ale tak ako pri vsetko, uz komu ako pasuje 🙂)
Nie je potrebné. My sme ho mali v obývačke na sedačke na prízemí domu aby aj tam mohlo bábo cez deň spávať a ležiavať, aby som ho mala po ruke, neskôr bola sedačka roztiahnutá. V postieľke nič.
Super, vďaka za príspevky 🙂 aj som si myslela ze kedze to v minulosti vôbec nebolo asi to nebude úplne nutná výbava. Len ma zneistili fotky postielok prepchatých všelijakými “fancy” vecami-hniezda, hračky, vankúše, dokonca volake vrkoce
pri tých fotkách stále dúfam, že to je len kvôli fotke a reálne do tak prepchatej postieľky žiadna matka dieťa nedá
realne ano som matka, ktora do "prepchatej" postielky dieta davala (mame tam az hniezdocko) - prinos hniezda je v tom a mne to napr. moja pediatricka potvrdila, ze dieta je zvyknute na obmedzeny priestor v brusku a citilo sa tak v bezpeci a hniezdo plni tu istu funkciu, maly sa narodil v july, v zavinovacke byt nechcel, lebo aj v neviem akej termoregulacnej mu bolo teplo a bol cely spoteny, takze spaval a este stale spava v hniezdocku a spi pekne, nepoznam veci typu, hodinu som uspavala a pod. - co netvrdim, ze je vdaka hniezdocku 🤷♀️ ale takto to mame my...a fancy mantinely a vrkoce su na to, aby ti po par mesiacoch dieta nestrcilo ruky a nohy kam nema a nedopadne to dobre, uz moja mama ma obkladala vankusmi, tak sa zasa netvarme, ze niektore veci su vydobytky modernej doby a pre matky co sa potrebuju ukazat, co rozhodne nie je napr. moj pripad ;)
a beriem to hniezdo napr. tam, kde nema postielku a nemusim trepat cestovnu a spi medzi nami, bez hniezda my napr. nevieme zaspat, lebo manzel sa boji, ze maleho prilahne ale tak to sme my, evidentne ti cudni, sudiac podla tejto diskusie 😁
Pre mna by bol prinos len v tom, ze by som nehladala cumle po zemi
Ja by som urcite nedavala, raz som citala taky clanok o tychto hniezdach a ze sa moze dietatko udusit.
Ja som používala hniezdo iba v prípade, keď dieťa spalo pri mne na posteli, a to z dôvodu ochrany, aby som ho náhodou nepriľahla.
Prežili obe deti bez hniezda, takže až také potrebné nebude 😉
Nie. Blbosť na ťahanie peňazí z naivných mamičiek=marketingový ťah.
Nie, nie je potrebné. Nemala som ani pri jednom z 3 detí. Všetky 3 od malinka prespia celú noc, takže nejaký extra prínos hniezda nevidím. Len to, že je to pekné.
ahoj, ach take neprijemne citanie akoby dokazovanie, ze co je spravne a ze ostatne matky, co urobili inak, tak su horsie...kazdej vyhovuje nieco ine, mne hniezdo vyhovovalo, marketingovy tah to pre mna nebol, maly mi tam spinka sam uz v 7 mesiacoch, ze ho iba polozim a nemusim s nim nic nacvicovat. bojim sa, ze ked mu ho zoberiem, ze co budem robit 😀 lebo nezaspi. ma rad obmedzeny priestor, ze sa hlavkou dotyka o okraje, vankusik mu tam nechcem dat... mudre reci ostatnych ako to je blbost a ohrozujeme dieta beriem jednym uchom dnu a druhym von, ja dieta neohrozujem, vyhovuje mi to a pomaha pri maleho spanku. kto to nema, by to nemal hodnotit lebo ma iba negativny nazor, ze preco si to nekupil. kto to kupil, pouzil a nevyhovuje mu to, tak od neho by som radsej citala nazor. ak niekto tu taky pisal, tak sa ospravedlnujem, ale prebehla som iba prispevky. nie je to blbost, vyuzitie to ma, namiesto perinky napr. a na nu nikto nehovori, ze je to marketingovy tah. zeny mier, viac vrucnosti a nie taketo pasivno agresivne spravy, pekne vianocne sviatky
Ja namiesto hniezda odporúčam do kuchyne alebo obývačky, teda tam kde ste väčšinu dňa kolísku. Dieťa máte na očiach.
Najlepsia vec pre mna ... Moje nechcelo byt zavinovacke a polohovat v hniezde pre mna bolo super, v postielke a cez den na gauci. Pouzivali sme do 8 mesiaca ... Ale nie nie je to smerodajne, ze to musis mat. Ja som si nechala usit a spodok som mala riadne vystuzeny a ani ma velmi draho nevysiel 🙂 teraz pri druhom znova idem vytiahnut
My sme hniezdo pouzivali, dobre sa mi v nom polohovala dcerka a ked sme chceli aby bola pri nas na gauci, tak tiez v tom lezala, a nebali sme sa ze sa skotula, samozrejme do isteho veku. Ked uz bola ako sidlo, uz hniezdo stratilo funkciu. Cakame braceka, a tiez ho planujem pouzit.
Mme maly nechcel.soavay v zavinovacke (tyzden na JIS) ho proste naucil volnosti a v hniezde SA Dal pekne polohovat. Plus bolo super, ak sme sli dakam na navstevu, ze spinkal co svojom hniezde, takze spinkal spokojne aj na normalnej posteli. Ale zase, on Mal oneskoreny motoricky vyvin, takze SA neskoro pretacal a podobne, preto sme.hniezdo vyuzili do jejo polroka. Ak si deti velmi pohybli,love, tak by to mohlo byt nebezpecne. A postielku nemal prepchatu, Mal v nej Len hniezdo a dudulky😂
Úplne zbytočné. Hniezdocko som nekupovala ani pri prvom dieťati ani teraz aktuálne pri druhom. Podľa mňa úplne zbytočné, mala som klasickú zavinovačku keď sa narodila, teraz ma skoro 3mes a spi aj tak s nami v posteli 🤪
A za ďalšie, viem ze ma iný ma odsudia, ale obe deti spávali ako bábätka na brušku 🙂
Ziadne hniezdo
Ano, hniezdo do postielky je potrebne - dobre to totiz vyzera na fotkach na socialnych sietach. A vyborne sa to perie! 👍
v postielke ma byt len dieta a nic ine, koli bezpecnosti
..hniezda a ine modne veci su len pre potesenie matky