Je dobré, aby bábätko malo monitor dychu?

5. feb 2023

Kazde babatko ktore sa narodi je dobre aby malo monitor dychu ?

kacena4
5. feb 2023

nie, ten je potrebny hlavne pre rizikove skupiny, na napr. predcasniatka, deti narodene so zdravot. problemom. pri zdravych v termine som ho nikdy nepouzila

jj298
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
majus2667
5. feb 2023

Pri prvej som nemala a raz sa nám stalo ze prestala dcérka dychat, keby niet pomoci naokolo tak si ani nechcem predstaviť co by bolo... Teraz pri druhom, si ho určite zaobstaram! podotýkam, narodila sa v termíne a zdravá... Čiže nikdy nevieš

surama
5. feb 2023

Za mna ano na 100%. Je to uzasna pomocka a bola som ovela pokojnejsia, ked som vedela, ze je vsetko ok. Kamoske zomrelo rocne babo na SNU, takze ja som ani nevahala ci ho kupit.

autor
5. feb 2023

@majus2667 ak prestane dychat babatko a zacne pipsat monitor dychu cize babatku dat hned prvu pomoc aby zacalo dychat

domak2
5. feb 2023

Z toho co som sa dočítala tak to nie je prevencia sids, nakoľko pri tom je zástava dychu až dôsledok a zas môže mať veľa falošných spustení pri bežnom apnoe plus musi byt spravne pouzity. Ale zas ak máš byť pokojnejsia tak si ho zaobstaraj. Moje deti spali od narodenia pri mne, takže by som ho nevedela využiť.

anavixy
5. feb 2023

Deti s nejakou chorobou/postihnutim/predcasne narodene ho musia mat, deti zdrave narodene v termine by ho mali mat. Syndrom nahleho umrtia si nevybera ci je dieta zdrave ci chore, takze je to jedno, monitor je velmi dobra vec, ak je dieta samo v postielke a monitor je dobre ulozeny. Ano, urcite niekolokrat vystrasi rodicov zbytocne, ked zacne “zbytocne” pipat, ale co na tom, radsej zbytocne. A ano, prave o to ide, ze ked dieta prestane dychat, monitor pipa a ty vies okamzite zasiahnut a dieta zachranit. Samozrejme existuje matersky instinkt, ja som napriklad monitor nepouzivala nikdy, hoci som novorodenecka sestra a v praci ho pouzivame stale, ale moje dieta nikdy nespalo samo v postielke.

jj298
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
simonkazga
5. feb 2023

Ja bohužiaľ poznám taký prípad 😔 takže "zdravé, narodené v termíne" nie je garanciou. Používala som pri všetkých deťoch, keď spali v postielke.

nikasmile
5. feb 2023

Za mňa áno. Človek nikdy nevie...

hederamonstera
5. feb 2023

Nepouzivala som.

petamich
5. feb 2023

za mna urcite ano, kludnejsie som spavala, za cely cas pouzivania sme nemali jeden falosny poplach (teda jedine, ked som v noci maleho vybrala na kojenie a zabudla ho vypnut 😃)

123el123
5. feb 2023

Urcite ano !

bluemoon24
5. feb 2023

Monitor dechu je dobry, ale absolvovat dobry kurz prvni pomoci je k nezaplaceni. Monitor dechu neni prevence SIDS! tam je nejdulezitejsi zachovat pokud mozno co nejvetsi klid a vedet co delat. Super kurzy ma MK life - prvni pomoc detem, www.comamdelat.com

marianarem
5. feb 2023

Zda sa (na zaklade studii), ze prevencia SIDS to naozaj asi nie je. Mohlo by to pomoct asi v pripade, ak by dychaniu branilo nieco ine. My sme ho mali, asi hlavne pre nas klud. Proste ked to nepipalo, tak som vedela, ze maly normalne dycha a nic sa nedeje a mohla som vypnut ostrazitost. Raz sa nam ale stalo,, ze to zacalo pipat a maleho sme nevedeli tak 30 sekund prebrat. Neviem doteraz, ci nedychal, alebo dychal velmi slabucko a bolo to nieco standardne u novorodenca.

martinusik91
5. feb 2023

Mala som predcasniatko a mali sme ho. Falošný poplach bol len raz keď mal syn nádchu a veľmi plytko dýchal. Skoro sme skolabovali ale bez monitoru by som kľudne nespávala. Určite je to dobrá vec. Veď sa dá aj požičať z nemocnice a podľa mňa to za ten kľud stojí.

jankalukasova
5. feb 2023

Pri všetkých veciach, ktoré sa kypujú pre deti/novorodencov, koľko peňazí sa investuje do štýlových doplnok a oblečenia, mi príde nekúpiť/nepožičať monitor dychu ako totálna hlúposť. Tých 80€ mi za to stálo aj keby som ho mala mať zbytočne, je to smiešna suma oproti životu doeťaťa. Rovnako poriadna autosedačka... len ani monitor ani autosedačka nie sú dostatočne vidieť. Teraz nemenujem nikoho konkrétne, ani Teba autorka, ale je zarážajúce vidieť dieťa v kočíku za 1500€+ a počuť mamičku ako tvrdí, že nebude investovať do takých blbostí ako je monitor dychu.

anavixy
5. feb 2023

@bluemoon24 no prevencia sids mozno nie, ale urcite je to prevencia smrti sposobenej sids 🤷🏻‍♀️ Vsak prave o to ide, ze vieme vcas zareagovat na zaklade alarmu a nenajdeme dieta az o dve hodiny mrtve, nie?
A suhlasim, kurz prvej pomoci od MK life som si kupila aj ja-zdravotnik 👌

bluemoon24
5. feb 2023

@anavixy ano ja vim, ale mnoho rodicu skonci u toho, ze si koupi monitor dechu a kdyz pak zacne pipat, tak vubec nevi, co maji delat, na to jsem chtela poukazat 🙂

marlent
5. feb 2023

Synovi zachránil život takže isto áno za mna6

horensky
5. feb 2023

Za mna jednoznacne Ano,
Vyuzila som ho pri dcerke do cca 5-6 mesiaca, z porodnice sme si ho pozicali na dobu 6 mesiacov za 30€

Bola som kludna a spokojna hlavne vo vecernych hodinach a nemusela som byt neustale v strehu ci je dcerka v poriadku.

Cca od 4 mesiaca sa nam v noci stalo, ze monitor dychu pustil alarm, ale to len preto, ze dcerka sa uz pretacala a zrejme monitor nezachytil tep. Bola som za monitor dychu vdacna, za nas uzastna pomocka.

zorkahorka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zorkahorka
6. feb 2023

Pre pokoj v dusi ano. Ale tych pripadov nahlych umrti je ovela menej ako planych poplachov,kedy zacne pipat z roznych dôvodov... ak sa rozhodnes, tak ti staci na pol roka. Nekupuj,pozicaj z nemocky
Pri druhom som nepouzivsla takmer vobec,hoci sme ho mali.syn spal pri mne v posteli, nie v postielke

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
maminkadeticiek
6. feb 2023

Ano