Inhalátor Laica MD6026P

legna30
27. dec 2022

Ahojte, chcela by som sa opýtať na skúsenosti s týmto inhalatorom. Na odporúčanie sme ho pred pár dňami kúpili, pretože sme chceli tichý pre malú.

Chcem sa opýtať, čo okrem Vincentky sa tymto inhalatorom da inhalovat - ktoré liečivá vhodné na chorobu nie sú na olejovej báze?

Zároveň by som sa chcela opýtať, či môže s inhalovanim súvisieť väčšia bolesť hrdla, dva dni po sebe po inhalovani sa bolesť v krku rapídne zhoršila.

Ďakujem.

mirka438
27. dec 2022

Ambrobene detom davam do toho.

slamocka
27. dec 2022

@legna30 my sme ho mali a davala som iba vincentku. Potom sa nam pokazil, takze odporucam dat velky pozor na prevratenie. A takisto dokladne vylievanie vody a susenie. Bolest hrdla s tym nema suvis.

anicka176
27. dec 2022

@legna30 fyziologický roztok, minerálne vody ako píšete Vincentku, látky s mukolytickým účinkom (napr. Mucosolvan, Bromhexin, Ambrobene vo forme pre inhalaciu, väčšina mukolytík sa riedi fyziologickým roztokom (NaCl 0,9%), niektoré liečivá na predpis...
Na olejovej báze je napr. Yabro, ktoré je voľne predajné. V každom prípade by som sa ešte uistila v lekárni, či je roztok vhodný do daného inhalatora

qetka
27. dec 2022

@anicka176 no praveze vyslovene k yabro pisu, ze nienje vhodny do ultrazvukovych inhaltorov