Hygiena 2 ročného dievčatka. Čím umývať dole?

zuzufek
23. feb 2010

Ahojte,chcem poprosiť o radu,mám 2ročnú dcérku,doteraz používam pri kúpaní i sprchovaní pediatrický Saforelle gél i na intímné partie,ale neviem či to stačí,lebo včera sa mi zdalo,že to má dole začervenané 😒vďaka za každú radu...

knobloska
23. feb 2010

Zuzufek má jí omývám zvenku jádrovým mýdlem a ten mázek jen vodou a plenou. Já myslím, že nedostatečnou hygienou to určitě nebude, spíš bych zkusila jen vodu než to přejde. Nebo heřmánek, jestli to má hodně 😉

zuzufek
autor
23. feb 2010

Nie je to také strašné,ale myslím,že to také nemala...ja ju teraz v zime kúpem 2krát za týždeň, v iné dni ju dole umývam väčšinou čistou vodou ako píšeš,ale asi skúsim ten harmanček,tým nič nepokazím 😉

jankapiknova
23. feb 2010

sice nemam dievcatko ale nam sa na vsetko zatial osvedcil repik, vyluhovat a len jemne pretierat pravidelne po umyti alebo prilozit v tom namoceny ten vatovy tampon. A určite by som kazdy vecer pred spanim umyla a potom tym repikom. 😉

jankapiknova
23. feb 2010

zuzufek vidim ze sme z jedneho mesta 🙂 😉

zuzufek
autor
23. feb 2010

vďaka,možno aj ten repík použijem,dnes sa stavím v lekárni 🙂 no ja som žochárka,narodila a vyrastala som v To,teraz bývam v okolí To 😉

nanku
23. feb 2010

zuzufek, dievcatka su na udrzbu narocnejsie ako chlapci.
ja mojej malej umyvam "kukuricku" skoro kazdy den a ak ju nahodou neumyjeme tak sa jej stalo ze jej tiez zopar krat trosku zacervanala, ale hned po umyti sa to ukludnilo.

kobyliacik
25. feb 2010

No my sa sprchujeme každý deň, keď už nie, tak šušku určite. Umývam malú gélom na umývanie od Nivei, dolné partie umývam len vo vode a kontrolujem každý deň. Avšak, keď nám teraz nesadli ATB a malá hnačkovala - mala to strašne podráždené a venovala som tomu viac starostlivosti, aby sa to dalo doporiadku, tak som používala intímne mydlo Lactacyd. Myslím, že pokiaľ je dole nejaký nález, napr. zaparenie alebo vyrážky, tak intímne mydlo je vhodné, určite sa aspoň nebojím žeby som umytím narušila mikroflóru, alebo jej to bolo nepríjemné (napr. pálivé a pod.) lebo ho sama používam a viem, že je jemný.

Inak na podráždenie a vlastne čokoľvek nám zabral vynikajúco Sudocrem - je antiseptický a k tomu upokojuje a hojí, môže sa používať na všetky podráždenia dokonca poškodenia jemného charakteru, či jemné popáleniny.
Keď bola menšia osvedčil sa aj harmanček, najmä v lete, keď sa deti potia sme sa v ňom kúpali priam prevenčne.

bubinka
2. mar 2010

Zuzufek ak je to este aktualne. Neviem ci to ma Tvoja dcerka zacervenane zvnutra alebo okolo. Moja dcerka ma tiez takmer 2, nedavno sme riesili nieco podobne, ale u nej to vzniklo z plienok kamilkovych - akoreakcia na to. Preto pozor s bylinkami!!! Mala to na kozicke okolo genitalii. Nam poradila kozna umyvat v tej ruzovej vodicke ( ani za svet si teraz neviem spomenut ako sa to vola ) a natierat ichtiolovou mastou. To jej krasne zabralo. Ak je to zvuntra, tak neviem. Ale moja dcerka to ma casto zacervenane, umyvam ju kazdy den vodou cistou a po stolici detskym mydlom. Nepouzivame ani vlhcene lebo ma problemy s kozickou. Boli sme teraz 2x za sebou v nemocnici ( s inymi problemami ). Tam jej to lekari vzdy pozreli, skonstatovali ze to ma zacervenane ale ze to nic nie je a neriesili to. Napr. moja dcerka si tam rada dava prsteky kedykolvek ju uvolnim z plienky. Neviem ci ju to svrbi alebo je to len zlozvyk a zvedavost.

zuzufek
autor
3. mar 2010

Je pravda,že aj my používame kamilkové pampersky...Mala to zvonka,začala som ju viac umývať,teraz si to aj sama vyžiada a je to lepšie,dievčatka si jednoducho vyžadujú viac čo sa týka hygieny...bubinka ak si spomenieš ako sa volá tá ružová vodička,daj sem vedieť 😉

maruskab
3. mar 2010

bubinka asi myslela slaboruzovy roztok hypermanganu /ozaj len slabunkoruzovy, silnejsi moze prilis vysusovat a drazdit/.
inak suhlasim s kobyliacikom. my nasu dievcinku dolu umyvame kazdy vecer pred spanim. stane sa, ze raz za cas je miniproblemik, vtedy natriem trosku sudocremom ci inou mastickou, co pouzivam na ritku u maleho. po vlhcenych utierkach bola u nas katastrofa 😒 , takze tie ozaj iba v nudzi.

zuzufek
autor
3. mar 2010

my sme síce stále na plienkach,ale tiež používam vlhčené obrúsky len minimálne,lebo sa mi potom dole vyhádzala a museli sme to viackrát preliečovať imazolom,inak používam osvedčenú rybaciu masť... malú tiež umývam každý večer pred spaním,tak ako sa umývam aj ja,navyše keď vidí umývať mňa,vyžaduje si okamžite umyť aj ju,takže som rada,že ju k tomu nemusím nútiť...zatiaľ však väčšinou čistou vodou,do ktorej prilejem toho Saforelle gél(pediatrický)...no neviem sa stále rozhodnúť či by som nemala kúpiť nejaké to detské mydlo alebo niečo iné,lebo sa bojím,že mydlo bude vysušovať...

lencika
12. máj 2013

ahoj dcerka nosi este na spanie plienky tak ma niekedy zacervenanu tak vtedy pouzivam bepanthen, na umyvanie cista voda a mydlo sudocrem a v pripade velkej potreby pouzivam vlhcene obrusky

dada97
6. jún 2013

mam k dispozicii umyvaciu emulziu, priamo z nemecka, ktora bola vytvorena do nemeckych nemocnic pre babatka, neobsahuje mydlo, preto nevysusa a nedrazdi pokozku a obsahuje az 38% aloe a mandlovy extrakt, je skvela aj na intimnu hygienu alebo na sprchovanie