Hojdacie kreslo "FP" 🙂 ako dlho Ste tam nechávali deti a či Ste využili až do veku 3 rokov?
Hracia deka 🙂 neviem či mám kúpiť, či využijeme ked máme kresielko, dokedy Ste využili hraciu deku?
Kolotoč na postieľku 🙂 neviem či kúpiť... v postielke bude bábo iba spinkať....
Vopred ďakujem za Vaše rady a názory 🙂
@danielle37 záleží od dieťaťa - napr. môj malý - hracia deka využitá na maximum, vedel v nej vydržať aj hodinu a sledovať hračky visiace nad ním a hrať sa s nimi, kresielko sme našťastie mali iba požičané, pretože absolútne žiaden úspech to pre neho nebol - nechcel mi v ňom ani len chvíľku pobudnúť. Naopak malú hracia deka absolútne nezaujíma, kresielko som si kúpila na bazári, pretože najradšej by sa iba nosila a ja mám iba jedny kríže a jedny nervy - takže som si zaobstarala to vibrujúce a zatiaľ nám funguje - vydrží v ňom cca pol hodku a hrá sa aj s hračkami čo tam visia.
Kolotoč som mala aj pri malom a mám ho i teraz a je to dobré, pretože keď zaspáva, tak sleduje hračky na ňom a napr. malá sa na hračky nad ňou občas aj usmieva.
Takže je to iba o tom, aké to dieťa je/bude. Nedá sa to takto povedať, čo je blbosť a čo nie. Ja som ako tvrdila, že napr. to kresielko je stupidita, no teraz som taká rada, že ho mám, že aspoň na 30 minúť mám trocha kľudu 😀 😀 😀
@danielle37 kresielko sme nemali, ale čo viem od susied, tak max. do 9 mesiacov - 1 roka. Ja som mala takú hraciu deku - 3v1, kde mohol malý ležkať a pozerať nad sebou hračky a neskôr ich aj chytať, potom sa tam dal na bruško a hračky boli upevnené na spodu deky a nakoniec sa tá deka dala navliecť na oblúky a bola z toho preliezka, ktorú rád podliezal, keď štvornožkoval - ale tiež som ju okolo roka schovala pre druhé. A kolotoč bola fajn vec, keď len ležkal v postieľke a potrebovala som si povešať bielizeň pod. a večer rád pri tej hudbe a zdieratkách zaspával. Ale tiež sme to maximálne do 7-8 mes. používali. Potom už ho to skôr zabávalo ako uspávalo.
nam hojdacie kreslo vobec nebolo treba,ale hracia deka je super vec
@danielle37 my sme miesto kresielka pouzivali autosedacku 🙂 hraciu deku sme tiez nemali, ale mali sme hrazdu a tu sme teda vyuzili dost. pri starsej sme ju nemali, dostali sme ju na moju ziadost 🙂 az pri mladsej.
jaj a odporucam hrazdu / hraciu deku, ked sa daju menit hracky, aby sa neokukali 🙂
hracia deka využita cca4 mesiace u nas, kolotoč maly rozbil ked mal pol roka 😀 , takže odporučam pre menšie ja som ho tam neachala pridlho a neprežil to, kresielko sme nemali ale mame hopsadlo na zarubne ,prvemu synčekovi sa tam pačilo ,menši ma 7 mesiacov a zatial tam moc nechce byt.On nema rad ked je obmedzeny v pohybe ,radšej sa bude šuchtat po zemi ako niekde sediet,či ležat. To strašne zaleži od dietatka ake je aku ma povahu.
My sme nemali hojdacie kreslo, na hojdanie sme používali jedálensku stoličku Peg-perego Tatamia, hraciu deku Bright Stars sme využívali dlho cca do 1 roka určite, potom sa tam už nudil 🙂 Čo sa týka kolotoča nad postieľku - využívame dodnes - chiccco - my first dream - ale už bez postavičiek - tie sme odložili, keď sa vedel v postieľke posadiť - teraz používame pred spaním ako projektor hviezdičiek na strop. Je to veľmi milé. Toť naše osobné skúsenosti.
u nás pri prvej-hracia deka nevyužitá,kresielko do 4 mes.využité,kolotoč nezáujem....druhé dieťa-deka nevyužitá,kresielko do 5mes. kolotoč nezáujem
ahoj mali sme hojdcie kreslo PF do 18 kg teda este stale mame , maly ma 2 roky a vyuziva ho na sedenie, je to super vec urcite u nas je vyuzite na 100 % od narodeni.a kolotoc nad postielkou nezaujal a zavadzal tak som ho rychlo dala prec
kresielko vyuzivaju aj teraz na 2,5 a 3,5 roka, sadnu si a pozeraju rozpravky, alebo ked mame detske navvstey , je to stolicka navyse.
zase hracia deka , nemali sme, ale na ziadnej navsteve u inych rodin s detickami nam tam nikdy nevydrzali
p.s. kolotoc nad postielkou sme vyuzili pri zaspavani, alebo len tak, ale dostali uuplne obycajne, najlacnejsie, casom sme ho rozobrali a mali z toho hracky.
@danielle37 my sme v kresielku vzdy max.15 minut, pohra sa s hrackami nad nim a uz chce ist von, ale aspon sa stiham najest atd. Hracia deka, tu sme nekupovai, rozlozila som malemu penove puzzle a na nom su rozne hracky, aby sa skusal pretacat na brusko a pod. A kolotoc nad postielku mame, ale zbytocne, presne ako ty pises, v poatielke iba spi a ten kolotoc ho nezaujima velmi. Podla mna fakt do toho 3/4 roka dietata vsetko, max.rok.
dečka pomenej ale kresielko máme hojdacie s vibrovaním a neviem si vynachváliť. zaspávalo v tom, sedelo a pozeralo, ...
p.s. miesto hracej deky mali uuuplne obycajnu hrazdicku, ktora sa dava nad deticky, s tym sa akotak vyhrali, a dost sme ju aj popoziciavali po rodine, nakolko tato najobycajnejsia deti zaujala najviac 🙂 kamoska mali hraciu deku, a deti jej tam nechceli byt, takze vyuzili nasu obycajnu hrazdicku :D :D
@danielle37 : no my hojdacie kresielko zatiaľ využívame, máme 15 mesiacov, deku sme nevyužili vôbec, malú vôbec nezaujímala, presne tak ako aj kolotoč.... 🙂
@hameeda nasla som len tu, asi sa uz robia novsie modely, cez dierky v operadle sa daju poprukhy presunut dozadu, takze nevadia neskor https://www.modrykonik.sk/market/lehatka-kresie...
my sme mali vibračné kresielko FP so svietiacou zvukovou hrazdičkou pri synčekovi- super vec, niekedy v ňom aj zaspal🙂 ale využili sme tak do 9 mesiacov...hracia deka s hrazdičkou - tú mali obe deti - bola maximálne využitá tiež tak do cca 8 mesiacov...mali tam rôzne "zaujímavé" zóny...tak aj keď už štvornožkovali, neutiekli ...ale "bádali" ...obzerali sa v zrkadielku, pískali si, stláčali atď. ... mali sme aj skladaciu hrazdičku pri dcérke Smoby?, ale tá ju bavila, len kým ležala na chrbátiku...
kolotoč nad postieľkou Ofrat - úplne obyčajný s mechanickým naťahovaním a postavičkami plyšáčikov- macíkov - pri dcérke a šaškov-pri synčekovi, tie plyšáčiky sa dali dať dolu, tak sa s nimi hrali aj neskôr - cca do dvoch rokov 🙂
a pri synčekovi sme mali ešte hrazdičku chicco de luxe - tú sme využívali do 2 rokov a možo aj dlhšie ...bola veľmi variabilná...
@danielle37 Ahoj, takze hojdacie kreslo mame do 3r. Vyuzivame stale. Hlavne vecer, ked maleho posadim k rozpravocke. Tiez som ho tam krmila, ked este nevedel sediet. Ako uplne babatko v nom hned zaspal, cize my ho vyuzivame dost. Kolotoc nad postielkou sme tiez vyuzivali cca do 6. mesiacov. Teraz uz nie. Hracia deka bola aktualna od 3m dokym nezal stvornozkovat. 🙂
ahoj aj my mame hojdacie kreslo do 18kg,nasa mala ma cez 2roky a vyuzivame ho stale a denne,ked sa narodila druha,tak sme aj tej museli kupit lebo starsia ho ani nechcela pozicat na par minut tej mladsej :D ..a hraciu deku mame tu cervenu s lienkou a stale ju vyuzivame,teda zacali sme od cca 5mesiacov-az do teraz,tie hracie a svietiace motyliky som odpojila a dala nad postielku tej mladsej miesto kolotoca a je to 🙂
Moji maju 10 mesiacov a kresielka su nateraz tabu....maju ich ako preliezacky a to je dost nebezpecne 🙂 Mozno ich neskor zase vytiahnem 🙂 Ale ked boli mensi, bolo to fajn. Mohla som si ich dat kam som potrebovala a pozerali...napr. ako varim 🙂 Deka bola tiez fajn...staci vsak kupit uplne obycajnu....hracky tam mozes navesat aj ine...nielen original k deke 🙂 Kolotoc...tiez sme mali...tiez uplne obycajny...uplne stacil 🙂
kreslo sme nemali, ani deku iba hrazdicku...tak do 5m a kolotoc sme nemali, teraz mame take visiace somarinky a maly rad na to pozera.
Kocky a tie kresielka,ktore tu spominate, majuto hojdanie zabudovane(mozte volit' rychlosti), alebo obycko manualne pohupete a vibrovanie je automaticke? Neviem sa rozhodnutmci investovat a kupit 3 v 1, alebo postaci jednoduche kresielko s vibrovanim a ked tak,maleho pohupem sama..Jasneee totiz,ze v obchode vam povedia,ze nieje nad to "specialne" 🙂... diiiik za odpovede 🙂
@barbarelka tazko povedat, niektore deti neznasaju to hupanie v tomto kresielku (moje dieta napriklad) a ani vibrovanie. Len ked to pekne stalo 😀 Ale su deti, ktore to priam zboznuju... Asi som nepomohla. Treba byt pripravena teda aj na to, ze kupis zbytocnost, ktoru velmi rychlo predas/ posunies dalej.
@danielle37 to kreslo je tak do 11 kg... U nas sa vyuzilo do roka, potom s nim uz robil strasne veci 😀
deka je dobra, kym sa sa dieta pretaca, akonahle zacne lozit, tak ti ufujazdi prec, takze to mas tak na pol roka, mozno trochu viac, zavisi od sikovnosti dietata. Kolotoc neviem, nemali sme, ale mnohe mamy si ho chvalia.
Ale vsetkym tymto trom polozkam davam maximalne rok 😉