Hniezdo do postieľky

4. aug 2023

Ahojte ženy používate okrem matraca aj hniezdo ?? Či je to zbytočná vec ? Dorazila nám postieľka s matracom ale zdá sa mi to také prázdne

jaond19
4. aug 2023

Mala som kupene hniezdo, ale syn bol kojeny a vyse polroka spaval so mnou na posteli, tak mi sadal prach este aj na postielku.... keby som ho mala kupene pri druhom, ktory bol na UM a realne som postielku od prveho dna aj pouzivala, vyuzila by som... na tvojom mieste by som pockala s kupou

viestta
4. aug 2023

Nemali sme a nechybalo nam. Od malicka spaval v postielke

ropucha6
4. aug 2023

Ja som mala dve, obe vyuzite 🙂 jedno ma stale v postielke a to uz bude mat 9 mesiacov. Bez hniezda sa tam ovela viac mrvi.

patka06
4. aug 2023

Zbytočné a nebezpečné
Dieťatko má mať v postieľke voľný priestor a prúdenie vzduchu
žiadne hniezda, mantinely, vankúše a pod.

autor
4. aug 2023

@patka06 a nestratí sa v postieľke bábätko ? O pár dní príde na svet a ja okrem matraca v postieľke nič nemám takže naozaj netreba nič ? Len zavinovačku ? A keď nebude chcieť byť v zavinovacke

patka06
4. aug 2023

Kam by sa malo stratiť?
Ja som dávala na matrac látkovú plienku, na ktorej dcéra ležala, bez zavinovačky /tú neznášala/ oblečená podľa počasia nar. v septembri cez deň len body a ponožky, neskôr bavlený overal alebo body a dupačky.
Spokojne kopala nožičkami a mávala rukami - radosť pozerať.

lorin29
4. aug 2023

Ja som pri malej využila na 100%🙂do dákych 3-4mesiacov

mima172
4. aug 2023

Ja som mala dcéru v hniezde v postieľke, schválila mi to aj lekárka pri prepúšťaní z pôrodnice. Dcéra sa narodila o mesiac skôr, bola drobček, jediné načo ma doktorka upozornila bolo, že nevie, či ju bude monitor dostatočne snímať, kým bola taka drobná a ešte aj v hniezde. Spávala v ňom do 10m, kedy už jej nohy trčali, no rada objímala ten bok mantinelu. Žiadne somariny som do postieľky nedávala, len hniezdo a neskôr, keď šlo preč, tak poriadne upevnený mantinel. Inak, hniezdo som využila aj v obývačke na gauči, cestovali sme s ním všade, kde sme pre spávali, za mňa - jedna z najviac využitých veci pri malej.

anavixy
4. aug 2023

Hniezdo je super napr na gauc, na dennu dobu alebo do manzelskej postele aby malo dieta vymedzeny priestor. Do postielky nie. Postielka praveze podla zasad bezpecneho spanku ma byt prazdna. Ziadne mantinely, vankusiky, perinky, plysaky by v nej nemali byt.

autor
4. aug 2023

@anavixy a nemali by spať bábätká vyššie ? Čiže bude úplne stačiť ak ju tam položím len v bodynku keď nebude chcieť zavinovačku a bude spinkať ? Bože zdá sa mi to ako nonsens 😃 ale uvedomujem si že pre bezpečnosť len taká malinká proste v prázdnej postieľke

ariannazara
4. aug 2023

Kúp ten vrkoc toto je super ;)

keytinka136
4. aug 2023

A za mna poviem zas, ze si bez hniezda neviem predstavit fungovat. Mala som a aj mam pri oboch detoch. Dcera ma aj kolisku a tam ho vacsinou nema (ma uz skoro polroka) a lieta kade tade, kolkokrat nozicka sup medzi rebrinky. V postielke ma a a krasne spinkava, pekne ju opriem o bok a spi. Za mna bola toto jedna z najlepsich kup pri oboch. Okrem inych veci 🤷‍♀️ked som ho dala synovi prec, lietal hore dole po postielke. Mali sme aj mantinel, neskor vrkoc. Pri najmensom babatku urcite skor mantinel klasicky 🤷‍♀️kazda mama chce nieco ine a ine jej vyhovuje. Pre mna ano 😉

autor
4. aug 2023

@keytinka136 oki čiže zatiaľ mi stačí klasicky mantinel taká tá dečka dookola celej postieľky ? 😊

x_mery_x
4. aug 2023

Urcite nie, ved sa tam moze udusit, nic sme namali ani teraz nic nebudeme mat v postielke.

keytinka136
4. aug 2023

My mame mantinel a mame aj hniezdo. Kazda mamina ti tu povie a napise, poradi inak, podla toho, co sama mala. Mne deti v perinke spavali cca dva mesiace. Potom sme presli na spacie vaky. Ale vzdy ju mam v hniezde a mame aj monitor dychu 🤷‍♀️

dixitka
4. aug 2023

Ja som sa tiež nevedela rozhodnúť, či to kúpiť alebo je to zbytočnosť. nakoniec mi ho kamarátka požičala a je to super. Nemáme ho ale v postieľke, ale v obývačke na gauči - je to jeho miesto, ktoré má čisté a neskotúľa sa odtiaľ na zem. Zo začiatku tam aj cez deň spinkával 🙂

vkatush
4. aug 2023

Ja som ho mala prvé skoro 2 mesiace v perinke, potom sme prešli na spací vak a teraz v lete je len v pyžamku. Po lete pôjdeme znova do vaku.

Hniezdo sme použili len párkrát, keď som ho chcela mať v obývačke a nechcela som ho mať len čisto na gauči. U nás skoro vôbec nevyužité, premýšľam, že posuniem niekde nejakej maminke, čo si ho nemôže dovoliť alebo do tých azylovych domovov.

tamvtme
4. aug 2023

Ja som mala hniezdo a pouzivali sme, kym z neho mevurastla a nezacala.sa rozne mrvit a cestovat

andy37
4. aug 2023

Ja som mala hniezdo, v noci v postieľke, cez deň na gauči. Využívala som ho dovtedy kým sa mi nevedela sama prevalit z bruška na chrbát a späť.

nikasmile
4. aug 2023

Aj matrac aj hniezdo. Super vec. V hniezde som ich aj prekladala na gauč a super za nás.

hanaxxx
4. aug 2023

Ja by som pri druhom dietati uz rozmyslala nad koliskou, teda urcite nieco mensie ako postielka, kym dieta nepodrastie trochu a nie je uz v tej poatielke take stratene. Nas tam podla mna prave kvoli tomuto nechcel spavat. Cez den spal vo vanicke z kocika, tam sa mu pacilo, lebo tam mal mensi, utulnejsi priestor (moj nazor). Ja som aj rozmyslala, ako mu tu postielku zmensit, ale na nic bezpecne som neprisla. Hniezdo som nepovazovala za uplne bezpecne, ale mozno ak ho das do postielky a budes mat pod nim monitor dychu a monitor bude fungovat napriek hrubsej vrstve (matrac aj hniezdo), tak by to nemuselo byt zle. Ale podla mna idealne koliska alebo existuju aj mensie postielky, ale su asi dost drahe, mozno skus popozerat nieco v dobrom stave v bazari.

lilope
4. aug 2023

Hniezdo som používala aj so zavinovačkou, aby som ju mojhla v nej o hniezdo oprieť, aby spala na boku. Neviem akým spôsobom by sa mohla v hniezde udusiť, rada by som videla od niektorej, ktoré to tvrdia, že ako. Teraz má 4 mesiace a spí bez hniezda, no zase putuje po postieľke a rotuje v nej kadejako. Tým pádom si už viackrát udrela v noci hlavu o tyčky postieľky alebo zasekla ruku či nohu medzi tyčkami. Mantinel síce mám, ale len na polovici postieľky, takže z tohto dôvodu dokupujem na druhú polovicu. Za mňa aj mantinel, aj hniezdo, aj zavinovačka. Neviem si predstaviť dať novorodenca len tak bez zavinovačky alebo iného zavinutia do postieľky, potrebuje byť v niečom zavinuté a cítiť sa bezpečne ako v brušku aspoň prvé mesiace života. Inak teraz spí v spacom vaku v postieľke, ale aj tak stále putuje po postieľke a vždy ju nájdem o 180° otočenú ako som ju položila, prípadne s tou zakliesnenou nohou medzi tyčkami. 🤦‍♀️ Práve tam sa obávam, aby si neublížila. Samotný mantinel jej nemá ako ublížiť.

hanaxxx
4. aug 2023

@lilope s tym mantinelom na celu postielku uplne suhlasim z rovnakeho dovodu, my ho mame dokonca nie len v tej spodnej casti, ale po celej vyske postielky. Teraz sme boli na dovolenke a spal v poatielke bez mantinela a tiez ked som videla, ako ma vystrcenu pomedzi tycky von nohu alebo ruky, bala som sa aby si ju nedolamal. Tiez sa hockedy v spanku prudko obrati a doslova ho hodi o postielku, kebyze nema mantinel,tak je sama modrina.