Ahojte mamičky chcem sa spytat čo je lepšie pre bábätko na spanie rovný povrch čize iba matrac alebo hniezdo ?vsade citam nieco ine tak neviem
@annaannies hlavne ten vankusik nepouzivat. Ako ozdoba fajn, ale nie v postielke 🙂
My sme mali na matraci hniezdo, tam nie je vobec nerovny povrch pretoze ten spodok hniezda je uplne tenky. Mne sa zdalo byt babatko v tej velkej postielke take “stratene”, preto som dala hniezdo a navyse, ked treba babatko polohovat tak je to super. Hniezdo mu nemoze nijako ublizit. Nemali sme ziadne vankusiky ani nic podobne, spaval v spacom vaku.
Z postieľky von hniezdo aj mantinel.
Bábätko uložiť len na matrac
@annaannies žiadne vankúše - proste nič
@annaannies babatko sa môže vankúšikmi udusit takže nie
ja mám syna od narodenia v hniezde. ale ja mám obrovské xxl hniezdo a pod nim monitor dychu a klinový vankus. v hniezde nemám uz nic, ziadne hracky , vankuse, len bábo v spacom vaku. Ziadne paplóny ani deky.
@annaannies všetko čo sa dá kúpiť pre bábätká je lákavé lebo je to naozaj krásne, ja som ale pri druhom dieťati prišla na to, že sa bez toho zaobídeme, z deky som si urobila ruličku a preložila dekou druhou a tak som ho dala spať aby to mal okolo seba, popod nôžku som mu tú zrolovanú deku dala napríklad,alebo som mu dala ľavú ruku pod tú deku a pravú nohu na ňu a spinkal na boku a obopínal ju, najradšej mi aj tak spal na bruchu, takže som mala iba matrac a nič iné, ani vankúše ani plyšáky.nič. a doteraz to tak je. a môžem povedať, že je to všetko zbytočné vyhodenie peňazí, radšej som investovala do kvalitného kočíka, keďže som kočíkovala 3x denne, aby sme si nastavili spánky a spal mi pekne sám v postieľke potom bez uspávania...
Rovný povrch a co najmenej veci okolo babatka... Vankus kludne az kolo 2-3 r, aj neskor, ten fakt nepotrebuje skor..
a ohraniceny priestor na spanok zo zaciatku moze byt fajn, cize bud hniezdo alebo zavinovacka. Ale samozrejme moze byt, ze babo nebude spokojne ani v jednom, kazde dieta je ine, uvidis.. pri radach som ja pozerala tie od fyzio. Napr fyziomama ma fajn prispevky
https://www.facebook.com/1702501589962226/posts...
Az ma bolia oci z tych vzorov a farieb. Tam by sa mi veru dobre nespalo. Mala som hniezdo, drzalo babo ked som ho otocila na bok. Ked sa pretacal dala som prec. Mame aj mantinely, od steny ide chlad a nepadaju cumle stale
Nuz, dala si sa nalakat na x-kusove obrovske sady do postielky, ktore su ale uplne nevhodne..ziadne vankuse, ziadne prikryvky, na noc spaci vak (a ta kombinacia vzorov je fakt sialena, chaos neskutocny)
Môj sa dával do "luku", čiže pre neho bolo najlepšie mať niečo okolo seba, ideálna bola (po konzultácii aj s fyzio) zavinovačka (klasická), ale na rovný povrch. Mal mantinel z IKEI, taký nižší, čo sa dáva pod matrac a následne sa ešte priviaže (biely, sivé hviezdičky, možno sa ešte predáva), pod ideálny, lebo sme dovideli na malého, zároveň sa neskôr neobúchal a nepadali cumle. Čo sa mi pozdáva sú tie páperové "deky"? čo sú aj zavinovačky pre bábätká na štýl Kiedroňovej, chvália aj fyzioterapeutky (syn sa narodil v zime).
Všetko preč, bábätko nepotrebuje žiadny vankúš. Všetko je to len zbytočné zdravotné riziko.
@sisa_s nastastie sme to vzali zadarmo cize peniaze nato nesli😀pred kupou som citala ze to mamicky chvalia pouzivaju teraz zase ked som tesne pred porodom citam ze to aztake dobre pre babo nieje
@annaannies Našťastie si na to prišla včas a nestálo ťa to ani peniaze.
To to všetko odlož alebo daruj ďalej.
@snazilka_bio_mamka Ahoj, prosím ťa aké xxl hniezdo máš? Kde ste ho kúpili?
Iba matrac, prípadne pod matrac dať klinový vankúš kvôli vyvýšenej polohe 👍
@annaannies pri prvej som mala iba matrac a pri druhom aj hniezdo,ale bez vankusika. Samozrejme monitor dychu
@annaannies z fotky co si dala daj všetko preč. Okrem matraca. Bezpečný spánok dieťaťa vyzerá tak, že máš postieľku, matrac - pod ním monitor dychu alebo owlet (ale to je na bábätku), plachtu, dieťa vo vaku. Nič viac.