Funguje mi Babysense II správne?

michi200
1. máj 2014

ahojte, mám v postielke Ikea, Gulliver, matrac - vyssa skont vysoko pružná polyuretánová (studená) pena s hustotou 30 kg/m3., hrúbka 9 cm, na tom ešte Ikea chránič matracu, taký tenší, bavlna+polyest.duté vlákno asi 0,5-1 cm. Mám mesačnú dcérku a od začiatku máme monitor dychu Babysense II. Kedže bola ešte malinká a na začiatku mala len 3 kg (teraz má 4,5 kg) monitor som nedala pod matrac, ale dala som ho na matrac, na to deku a v zavinovačke dcérku na to všetko. Radili mi tak v nemocnici, kým bude menšia.. Babysense fungoval, teda keď som ju vybrala von z postielky a zabudla som ho vypnúť, spustil sa alarm. Dnes som chcela ale vyskúšať, že tú dosku z Babysense skúsim už dať pod matrac, veď malinká je už väčšia. Dala som teda Babysense pod matrac na rošt (latky roštu sú vzdialené od seba 17cm, hrúbka ca 3 cm, výška 2cm, celý rošt je ešte zabalený v takej umelej sietke), malú som položila potom na matrac a zelené svetielko blikalo, tak som si myslela že je to ok. Keď ju ale vyberiem z postielky von, alarm sa nespustí, bliká zelené svetielko ďalej?! Inak ak aj dcérku nedám na matrac, monitor bliká zeleným svetielkom, že je všetko ok (monitor je pod matracom a na matraci nič ). Nerozumiem tomu. Potom som dala tú doštičku naspať na matrac hore a skúsila som tam položiť len obyčajnú veľkú knihu, váha ca 3 kg. Zapla som monitor a on si bliká zeleným svetielkom, že je všetko ok. Prosím pekne, kto má doma Babysense vedel by odskúšať, či ten monitor reaguje aj na obyčajnú knihu, poprípade inú záťaž asi 3 kg ? Nerozumiem tomu celému, tento monitor by mal snímať dych a mne to teraz príde, že reaguje na váhu. Poprosím o radu, kto má skúsenosti s Babysense II, či mi funguje správne, lebo teraz sa bojím, či naozaj funguje ako má. Samozrejme zajtra budem kontaktovať obchod, kde sme ho kupovali...Ďakujem veľmi pekne Michaela

mirkava
1. máj 2014

Myslím si, že nefunguje, ak vyberieš malú z postielky tak by sa mal určite spustit alarm a na knihu by to reagovať nemalo, lebo by mal reagovať na dych dieťaťa a nie na jeho vahu. My máme Babysense 5, madrac máme v kolíske tenky, ale na tom hrubá deka a ešte aj vankúše keď dávame malého do zvýšenej polohy a reaguje na dych ak malého vyberieme tak sa alarm spustí.

michi200
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mirkava
3. máj 2014

@michi200 knihu by snímať nemal... nechapem

michi200
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
myshell1
12. sep 2017

@michi200
Ahoj prosím ťa mám zrejme rovnaký matrac, postielku aj monitor. Mala ma 4,2 kila dala som monitor pod matrac ale vôbec ju nezachytil. Raz bliklo zelené a potom sa zakaždým pustí alarm. Nevieš mi prosím poradiť?

michi200
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
casoso
14. sep 2017

@myshell1 Ahoj,hlavne musi byt ta doska od monitoru na pevnej podlozke.Najlepsie je medzi rost a tu dosku dat nieco rovne,drevo,alebo staci karton.Malo by to pomoct.Pekny den. 😀

lauraru
23. mar 2021

Ja mam ten isty problem. Podarilo sa vam to nakoniec vyriesit?