Ahojte malý ma 20🌙a v noci nepije mlieko ale sa zobudí na vodičku a spí ďalej, tak som rozmýšľala že by som mu dala do postieľky fľašku , či ste niektoré skúšali a akú by ste poradili.
U nás je bežné že je fľaška s vodou v postieľke.
5 ročná aj 2 ročný majú fľašu vody v posteli, najradšej obyčajnú so sosacikom od Rajca.
Od roka a pol fľaša v posteli, presne tá istá, ktorú sme používali cez deň.
Teraz v lete to považujem za nutnosť, pre dieťa aj dospelého.
Nenechavam, ak sa zobudi a pyta vodu tak vtedy dam - mam pod dohladom ze pije a je vsetko ok. Bala by som sa ze zabehne.
@lenkakravcova Mlieko si rozrobila a nechala tak celu noc?? Ved pri izbovej teplote vydrzi mozno 2 hodiny, potom sa nesmie podavat.
@nafka0483 od roka som dávala kravské 1,5% UHT.
Večer keď som ho naliala do fľašky, tak zvyčajne o 1nej v noci ho dieťa vypilo. Nestalo tam celú noc.
A ani UM ti za 2 hod neskysne keď máš sterilizované fľašky (vydrží 5-6 hodín bez zmeny, keď zakaždým fľašku vývaríš, alebo sterilizuješ v umývačke). Aj nesterilizujes, Tak áno, vtedy kysne, kvôli baktériám ktoré tam ostali.
@lenkakravcova fľašu od mlieka nechcem keď nepije mlieko
Môj mal obyčajnú z dmky na cucnutie vody v noci ..
Inú by som nedávala. Dieťa sa ti raz dva prídu si keď mu zabehne. V noci sú deti zaspate, je tam dosť veľká šanca, že sa mu to podarí.
Keď nechceš fľašku s cumlikom a mlou dierkou, tak už jedine len niečo ako jupikova fľaška, len s malým otvorom, alebo pohárik (čo ti ale v oboch prípadoch porozlieva po posteli, ak pije dosť).
@lenkakravcova Jaaj kravske, myslela som, ze umele.
Na obale od UM je jasne napisane ze aj pri vysterilizovanej flasi sa pri izbovej teplote nema nechavat, ze sa na vzdy pripravit cerstve.
Ahoj ja davam z dm. Stoju okolo 4-6€ a ked spadne, nevytecie. Povodne ma slamku, tu som dala prec. Za mna super. Ked som maleho prestala kojit, skusala som mu dat do mamm flasky vodu/ mlieko. Vobec to nechcel, kedze bol bacsinou kojeny. Flase mal len do roka, ked som bola obcas v praci
@nafka0483 Tak vieš, že to tam musia napísať. Tak ako píšu na jogurtov spotrbujte do (aby ich nikto nesúdil, ak by sa to pokazilo). Ale zo skúseností, tak ako vydrží dlhšie väčšinou jogurt aj par dni bez zmeny v chladničke po dobe spotreby, tak vydrží i UM vo vysterilizovanej flaske. Mne príde ze keď ochutnáme, tak po 3-4 hod chuti stále úplne rovnako. Aj po 6tich ešte. Po 7-8 začína kysnúť (pri 20C - pri vyššej teplote v izbe to ide exponencialne rýchlo nadol).
Take velke kludne s tym netecucim koncom z potravin.
Vodu mám pri posteli a keď sa zobudia a pýtajú, dám. Nenechávame v posteli.
Ja som dávala fľašku Avent s mliekom, a druhu s vodou.
Ráno boli prázdne. Ale aj lienka plná. V 2r som to stopla a dieťa sa odplienkovalo aj na noc.