Ahojte, uvažujem nad kúpou fixačnej podložky, ktorá má za úlohu držať dieťa v prirodzenej, pohodlnej a bezpečnej polohe. Je to vraj prevencia proti prevracaniu sa dieťaťa v spánku, pričom necháva ruky i nohy voľné a pohyblivé. Čiže je to viacmenej alternatíva perinky, ktorá sa s babätkom ukladá raz na jeden, inokedy na druhý bok...poradila mi to známa, tak iba zbieram informácie..nikto iný z môjho bližšieho okolia to nepozná, resp. to nepoužíval..vopred vďaka za všetky infošky..kto by chcel pošlem link, kde som to našla..dakujem.
@kl733b zbytocnost. Novorodenec, uplne cerstvy sa Ti neprevracia a navyse s nim treba velmi casto manipulovat, chce papat aj kazdu hodinu, prebalit, odgrgnut, pripadne prezliect. Neskor ked sa otacat nauci, ked sa prirodzene bude chciet pretocit a ty ho budes fixovat, akurat ti koli tomu bude dobre plakat.
Treba dieta prirodzene nechat sa vyvijat, hybat, cvicit, otacat spevnovat svalstvo a motoriku, to je dolezite.
Je to od prirody vyvinute, ze dieta sa bude hybat ked je na to cas. Nietreba ho do nicoho zakliesnovat...
@briketa trochu ti budem odporovat. Moj dvojtyzdnovy sa v spanku zgulal na brusko - bol velmi pohyblivy, stale kopal rukami, nohami (perinkou sa nechcel dat skrotit ani za svet). Takze uplna zbytocnost to nie je. Ja som mala taku podlozku asi za 5 eur, takze skoro zadarmo a teda mala som ovela pokojnejsi spanok a on tiez.
@hradnapani to je vynimka. vzdy su vynimky. dieta sa v priemere zacne pretacat az okolo styroch mesiacov. moze si zrolovat uterak ak uz velmi potrebuje a peniaze pouzit rozumnejsie niekde inde. ale to je samozrejme na jej rozhodnuti
My sme namiesto nejakej fixacnej podlozky, ktora stoji niekde aj 20 eur a je to pritom obycajny molitan s luxusnym nazvom, pouzili zrolovanu deku. Ci uz v kociari alebo v posteli a posluzila rovnako.
My sme to pouzili 2x, ked sa nam mala zacala davat v noci stale na pravu stranu, no bol z toho iba plac a nepokojny spanok. Obe noci som jej to po chvili musela dat prec a skoncilo to v kosi.
dakujem maminy naozaj za každý názor - takej prvomamine ako mne každá rada dobrá 😉
@kl733 na prve tyzdne je to fajn pomocka. Ale dieta sa ti bude aj tak hybat, ale aspon sa neprevrati do nezelanej polohy, z ktorej sa nevie samo dostat naspat. Ale s perinkou by som to neporovnavala - ta ma zase inu funkciu podla mna. Ale mozes mat dieta aj v perinke, a aj v tejto podlozke.