Feng shui a umiestnenie postieľky

lusia222
5. nov 2013

Baby venujete sa niekto alebo viete co to o feng shui? Potrebovala by som poradit ako mam umiestnit malej postielku v spalni.

hradnapani
5. nov 2013

@lusia222 tak na to ti odpovie fundovane jedine odbornik, ktory to vypocita podla planu bytu ci domu - ak to chces mat v sulade s tymto ucenim. Musi poznat svetove strany a dalsie udaje. Ale vseobecne plati, ze postele (akekolvek) sa nemaju umiestnovat pod okno, tramy, pod sikme strechy a tam, kde hrozi prievan. A este nie do geopatogennych zon,ale to by mal dotycny tiez vediet odhalit, ci tam nejake su.

lucinddas
5. nov 2013

Hlava by mala byt na sever a nohy na juh + ma byt dobry vyhlad na dvere.

lusia222
autor
5. nov 2013

@hradnapani hmm,tak na to bude treba asi fakt odbornika. Dufala som ze tu na nejakeho narazim. 😉

mery333
5. nov 2013

@lusia222
Ahoj, ja sa venujem dosť intenzívne Feng shui. 🙂 Posielam info. 🙂

SPRÁVNE UMIESTNENIE POSTELE PODĽA PRINCÍPU FENG ŠUEJ
*SEVEROVÝCHOD – podľa princípov FŠ by nemala nikdy hlava smerovať práve na tento smer. Pričom to môže byť príčinou nočných mor.
*SEVER – táto poloha postele prináša pokoj do duše.
*VÝCHOD – zvlášť mladým ľuďom, ktorí sa orientujú v každodennom živote na kariéru, úspech, odborníci odporúčajú smerovať posteľ práve na východ. Tvrdia, že energia, ktorá pôsobí v spánku, môže v praktickom živote zohrávať veľmi dôležitú úlohu.
*S hlavou na JUH je organizmus vystavený veľkej sile energie, ktorá môže viesť až k podráždeniu, nervozite a človek sa tak rýchlo dostáva do konfliktných situácií.
*SEVEROZÁPAD – posteľ orientovaná týmto smerom má prinášať hlboký spánok
*ZÁPAD – taktiež môže prinášať pohodový, hlboký spánok, dokonca tak výdatný, že by človek chcel zostať celý deň v posteli.

Veľmi dobrým INDIKÁTOROM, ako tvrdia znalci geopatogénnych zón, je najlepší priateľ človeka – PES. Má výborne vyvinutý sluch, presne vníma podprahové dráždenie, riadi sa vegetatívnymi nervami. Pričom je dôležité aj smer, kde hlava psíka smeruje. On vie úplne presne, kde si má ľahnúť a na ktorom mieste za žiadnu cenu nezostať.

https://www.facebook.com/pages/Feng-šuej-feng-s...

ivanakal
5. nov 2013

no co ja viem, tak nemala by byt medzi oknom a dverami, co najdalej od nich, vobec nie hlavou k dveram. taktiez nie pod sikmou strechou, ak tam je, tak nad postielkou by mal byt baldachyn,

lusia222
autor
5. nov 2013

@mery333 asi to bude troska komplikovanejsie ale pokusim sa toho drzat 🙂

maca_p
5. nov 2013

@lusia222 ak byvas v anelaku, tak tam urcite nenajdes ziadne take feng suej friendly miesto. bud mas postel pri okne,alebo pri dverach 😉

lusia222
autor
5. nov 2013

@maca_p byvam na byte a pistel mame oproti oknu v strede izby tak to by sa dalo. A postielku umiestnim este dalej ako je pistel,to bude na druhom konci od dveri a pri skrini takze ani okno by nemalo vadit. Mame velku spalnu. 😀

maca_p
5. nov 2013

@lusia222 nam raz dal vypovd z byu najomnik, ze byt nie je FS.... dovtedy mu to vobec nevadilo, az raz ked sa namotal na odbornicku na FS 😝 . my sme tam s mm stravili naj roky nasho milostneho zivota 😀 😎

lusia222
autor
5. nov 2013

@maca_p kazdy sme nejaky 😀 inac sa tym ani ja neriadim ale s tou pistielkou som uz.zufala tak sa chytam vsetkeho.

hradnapani
5. nov 2013

@mery333 a nevies ako je to s JV a JZ smerom? tie tam chybaju

marisk
6. nov 2013

@lusia222 Najlepsie najst odbornika, ale FS treba studovat dlhe roky 🙂 Tiez v nom existuje niekolko smerov. Mne sa celkom paci umiestnenie postele podla osobneho cisla ("kua"). Ak si das do guglu "kua calculator", mozes vyratat osobne cislo babatka podla datumu narodenia a ku kazdemu cislu su priradene priaznive a nepriaznive smery. Mne sa este pacia aj letiace hviezdy, to je ale uz riadne komplikovane, pouziva sa svetova strana byvania, rok postavenia stavby a kua cisla obyvatelov.

erika07
24. apr 2014

Výpočet KUA som našla aj tu: http://blog.fengshui-byvanie.sk/clanok-1-laska/ plus aj všelijaké zaujímavé články

tina2014konik
4. okt 2014

zaklad je, aby nohy neboli nasmerovane na dvere tj nohami napred!!! top nikdy!!! najlepsia poloha je vpravo za dverami ....a aby aspon z jednej strany mal clovek pocit bezpecia... tj stenaza hlavou atd. aaby z postielky videlo na mamu 🙂 .. pocit bezpecia