Baby venujete sa niekto alebo viete co to o feng shui? Potrebovala by som poradit ako mam umiestnit malej postielku v spalni.
Hlava by mala byt na sever a nohy na juh + ma byt dobry vyhlad na dvere.
@hradnapani hmm,tak na to bude treba asi fakt odbornika. Dufala som ze tu na nejakeho narazim. 😉
@lusia222
Ahoj, ja sa venujem dosť intenzívne Feng shui. 🙂 Posielam info. 🙂
SPRÁVNE UMIESTNENIE POSTELE PODĽA PRINCÍPU FENG ŠUEJ
*SEVEROVÝCHOD – podľa princípov FŠ by nemala nikdy hlava smerovať práve na tento smer. Pričom to môže byť príčinou nočných mor.
*SEVER – táto poloha postele prináša pokoj do duše.
*VÝCHOD – zvlášť mladým ľuďom, ktorí sa orientujú v každodennom živote na kariéru, úspech, odborníci odporúčajú smerovať posteľ práve na východ. Tvrdia, že energia, ktorá pôsobí v spánku, môže v praktickom živote zohrávať veľmi dôležitú úlohu.
*S hlavou na JUH je organizmus vystavený veľkej sile energie, ktorá môže viesť až k podráždeniu, nervozite a človek sa tak rýchlo dostáva do konfliktných situácií.
*SEVEROZÁPAD – posteľ orientovaná týmto smerom má prinášať hlboký spánok
*ZÁPAD – taktiež môže prinášať pohodový, hlboký spánok, dokonca tak výdatný, že by človek chcel zostať celý deň v posteli.
Veľmi dobrým INDIKÁTOROM, ako tvrdia znalci geopatogénnych zón, je najlepší priateľ človeka – PES. Má výborne vyvinutý sluch, presne vníma podprahové dráždenie, riadi sa vegetatívnymi nervami. Pričom je dôležité aj smer, kde hlava psíka smeruje. On vie úplne presne, kde si má ľahnúť a na ktorom mieste za žiadnu cenu nezostať.
no co ja viem, tak nemala by byt medzi oknom a dverami, co najdalej od nich, vobec nie hlavou k dveram. taktiez nie pod sikmou strechou, ak tam je, tak nad postielkou by mal byt baldachyn,
@mery333 a nevies ako je to s JV a JZ smerom? tie tam chybaju
@lusia222 Najlepsie najst odbornika, ale FS treba studovat dlhe roky 🙂 Tiez v nom existuje niekolko smerov. Mne sa celkom paci umiestnenie postele podla osobneho cisla ("kua"). Ak si das do guglu "kua calculator", mozes vyratat osobne cislo babatka podla datumu narodenia a ku kazdemu cislu su priradene priaznive a nepriaznive smery. Mne sa este pacia aj letiace hviezdy, to je ale uz riadne komplikovane, pouziva sa svetova strana byvania, rok postavenia stavby a kua cisla obyvatelov.
Výpočet KUA som našla aj tu: http://blog.fengshui-byvanie.sk/clanok-1-laska/ plus aj všelijaké zaujímavé články
zaklad je, aby nohy neboli nasmerovane na dvere tj nohami napred!!! top nikdy!!! najlepsia poloha je vpravo za dverami ....a aby aspon z jednej strany mal clovek pocit bezpecia... tj stenaza hlavou atd. aaby z postielky videlo na mamu 🙂 .. pocit bezpecia
@lusia222 tak na to ti odpovie fundovane jedine odbornik, ktory to vypocita podla planu bytu ci domu - ak to chces mat v sulade s tymto ucenim. Musi poznat svetove strany a dalsie udaje. Ale vseobecne plati, ze postele (akekolvek) sa nemaju umiestnovat pod okno, tramy, pod sikme strechy a tam, kde hrozi prievan. A este nie do geopatogennych zon,ale to by mal dotycny tiez vediet odhalit, ci tam nejake su.