Aké máte skúsenosti s elektrickým odvlhčovačom vzduchu? Bývam v byte, už som kúpila aj sušičku, ale keďže bytovka je postavená z novších materiálov, slále máme vlhké steny, resp. len v rohu pri oknách. Plesne už nemáme.....
Vopred ďakujem za rady, postrehy....
Daniela
@danielle37 Najprv zisti, aku mate doma vlhkost. Na Slovensku by to nemal byt problem, pri spravnom vetrani a kureni v zime odvlhcovat vacsinou vobec netreba. Ja ho ma, zn.Fagor, ale byvam pri mori a teraz v zime mam niekedy v spalni nad 80% vlhkost, s odvlhcovacom to za takych 8 hodin dokazem stahnut pod 60%, takze funguje dobre.....
Ahoj, my používame DeLonghi Des16EW, mali sme vlhkosť v byte 70-80% keďže nám od susednej zle postavenej novostavby zateká do jednej miestnosti a riešenie dosiahneme zrejme až súdnou cestou. Funguje fantasticky. Vlhkosť úplne sťahuje a teraz máme všade 45-50%. Zapnutý je tak vždy pol dňa, podľa toho ako si spomeniem že treba vyliať nádobu. Taktiež keď suším prádlo dám na mód sušenia a to je do rána zväčša suché. Môžem každému len odporúčať. Ja na neho nedám dopustiť. Zmizlo rosenie okien, vzduch je čistý (má aj filter) a vlhkosť úplne vymizla napriek stavebnému problému 🙂 ak máš akýkoľvek problém alebo podozrenie určite neváhaj, tých pár eur za komfort stojí a keď ho už nebudeš potrebovať poľahky predáš 🙂 držím palce !!
@minuslienka a skús napísať čo to asi tak stojí
@danielle37 ja vynikajucu, pouzivame ho v pivnici, kde je obrovska vlhost az boli plesnive steny, teraz v pohode, ale to je taky dost silny polo-primyselny. ale velmi pomaha
@bonaqa2013 my sme kupovali v hej predčasom, tam teraz stojí 180€, ale naozaj za tú cenu stojí 🙂
my mame tiez jeden uz roky. je to velmi dobry pomocnik. vytiahne ti vsetku nadbytocnu vlhkost z bytu. a tym padom mas menej moznosti na vznik plesne
a máš zmeranú vlhkosť v byte? možno stačí viacej vetrať,tie okná zarosené máme aj my a pritom vlhkosť v norme,suchý vzduch tiež nie je dobrý