Mamičky, ake mate skusenosti s elektricky i odsavackami soplikov. Mam doma trojmesacne babo a soplime uz tyzden. Mame nastavec na vysavac ale uz ma z neho strach, resp mam pocit ze vzdy jej vtiahnem skor to masko okolov nose ako poriadne sople.
Sopliky este nie su intenzivne ale dost funi a chrci. Poradte ci to mam kupit alebo ostat pri nadstavci na vysavac. V noci ked sa mi budi kazde dve hodiny by to bolo pohodlnejsie, nie? Ako vytahovat vysavac, zbytocne ju budit stresovat.
Dakujem
ja mám úplne novú nepoužitú, kúpila som pre istotu ak by sme niekde cestovali, ale tá sa s vysavačom nedá porovnať - soplíky vytiahne neporovnateľne lepšie
@margarittaa ja určite odporúčam vysávačovú, máme obe, ale tu elektrickú som použila raz a o ničom. Dobre je najprv streknúť mar plus a až po chvíli odsávať a kľudne naplno, odsávačka má v sebe obmedzovač a smerovať nadol v nošteku.
@liana03 hlavne v noci som myslela. Dnes sa mi zobudila na sople a boli sme hore od 3 do 4
@wheelsonthebus ano streknem a potom odsavam. Cez den v poho v noci horsie.asi skor kupim novy tichy vysavac ☺
@liana03 no len strasne sa hadze a bojim sa ze jej vysajem a vysusim sliznicu ked netrafim ten spravny uhol
@margarittaa neboj, nevysajes. My sme na nej fungovali velmi dlho a raz som to skusila aj na sebe a nic to nie je. Vysavacovavu nam odporucila doktorka, ked Biba mals 3 tyzdne a strasne sople.
@margarittaa neboj s odsavackou na vysavac urcite neublizis. Ona taha iba trochu ale zase dostatocne taha sopliky. Inak by nebola urcena aj pre novorodencov 😊 my sme mali tu co taham s ustami predtym a s tu sme co to malemu v noci vysali a potom sme kupili tu na vysavac. Nestacilo by s tou obycajnou v noci aby si malinke nerusila v noci hlukom vysavaca?
Mali sme prvu a boli dme spokojny neskor len tu klasicku co vytahujes ustami...na vysavac sme nemsli boji sa ho ako cert krizs
@margarittaa s vysavacovou odsavackou treba vysavac nastavit na najmensi vykon a prikladat max 1-2 milimetre od koze. Nie uplne na dotyk. A uz vobec nie narazit tak, aby to vcuclo maso.. to sa mne teda nestalo ani s jednym dietatom a tiez sme odsavali od 2-3 mesiacov. Ani sa necudujem, ze to malej vadi, musi to byt vrcholne neprijemne.
Elektricku sme skusali volaku pred 4 rokmi a akurat co v tom po tyzdni dosla baterka, nevysalo to vobec nic. Mozno to bol zrovna nejaky smejd, ja neviem.
@margarittaa No u nas sme ficali len na tej vysavacovej. Strach, nestrach, najmensi vykon a smerovat do dierky, nie na sliznicu. A pred pouzitim som strekla Sterimar. Pouzivali sme to pri oboch dcerach, mladsia dostala sople tyzden po prichode z porodnice. 🙂
A isto, ze sa hadzali, obidve, aj ked boli vacsie. Pokojne som im len vzdy povedala, ze to jednoducho musi byt, priklakla som im ruky a vysala som sople co najrychlejsie a bolo. Aj v noci aj cez den. Neskor pochopili, ze to naozaj musi byt a ze je jednoduchsie a menej neprijemne spolupracovat. Ked boli este vacsie, vysavali si aj same.
O tej elektrickej som este nepocula, ze by niekomu vyhovovala, s tou na vysavac sa to vraj neda porovnat. Ja neviem, my sme tu eletricku ani nemali.
@margarittaa samozrejme je to pre nich neprijemne a je jedno aky je vysavac, ja som si na malu vzdy ako keby klakla, ruky jej mojimi nohami drzala pri tele a musela vydrzat. V noci to bolo jednoduchsie lebo manzel pomohol. Teraz si sama lahne a drzi lebo uz jej doslo, ze je jej lepsie, sama pride ukaze na nos a povie sope akoze sople. Proste neda sa inak, lepsie ako keby im to zatekalo na priedusky. Ale teda ja davam skoro plny vykon, mam odsavacku s dmky a ta ma v sebe obmedzovac, keby som dala slaby vykon, nic neodsajem😕.
Ja s elektrickou skusenosti nemam, ale mozem sa podelit o moj vylepsovak. Najprv sme mali klasicku na vysavac, ale presne ako ty, nic som neodsala. Potom som kupila obycajnu odsavacku na odsavanie ustami za 1€ a ta ma uzku hadicku, ktora sa dostane hlbsie do nosteka. Ta sa da sikovne nadpojit na ten nadstavec do vysavaca z vysavacovej odsavacky, vysavac dam na najslabsi vykon a sople idu von jedna radost. Pridavam aj foto pre predstavu 🙂 aj teraz mame nadchu a krasne sa nam vycisti nostek a ked nechcem dceru v noci budit tak jej odsajem iba ustami. Zamechli sa a spinka dalej 🙂
@vieruska25 dobry vynalez 🙂
@margarittaa my mame elektricku a zatial som spokojna, na vysavac som ani neskusala. Ale viem, ze vacsina maminiek odporuca na vysavac. Mals robila zo zaciatku cirkus aj pri elektrickej, ale zvykla si a teraz to berie ako samozrejmost a uz berie odsavacku sama do ruky, ked to vytiahnem 😉