Ekologické a zdraviu neškodné pranie

meluela
13. okt 2014

Ahojte, privítala by som akékoľvek skúsenosti s ekologickým praním v rôznych formách. Ja som zvykla prať v Lovele a hľadám niečo iné, keďže sa mi nepáčia výsledky prania a zrejme nebude úplne neškodná i keď stále lepšie ne persily a ariely. Kúpila som štartovací balíček mydlových orechov a perkarbonat sodny, ale rozmyslam aj nad mydlovym slizom. Čo sa vám najviac osvedčilo, aké máte zaužívané postupy, používate aj sodu bicarbonu, ocot, etericke oleje? Ako to vychadza cenovo? Alebo pouzivate hotove eko-prostriedky? Kde kupujete mydlo na mydlovy sliz (v Dmku som videla len Lanzu a ta vraj nie je dobra)? Ake mate vysledky prania, je pradlo pekne ciste, biele, farebne ostane farebne, vonave? Ďakujem za akékoľvek postrehy 🙂

kengurica
13. okt 2014

Orechy som pouzivala , ale nebolo to bohvieco. Teraz pouzivam persil gel , alebo z DM praci gel Wash&Feel eco. (maju aj avivaz, tuto zn.mam rada), ale miesto avivaze pouzivam ocot a par kvapiek eterickeho olejceka (mandarinka, limetka, citr.trava...). Na flaky zase stare zname zlcove mydlo, ale to tiez nevyperie vsetko....Na flaky z ovocia a od travy - funguje citron. K bielemu pradlu zas pridavam perkarbonat sodny. Zakladom je preprat flaky v studenej vode co najskor. Lebo ked sa uz zaperu, a nebodaj zazehlia , to je horsie.

marusht
13. okt 2014

My pouzivame mydlovy sliz a namiesto avivaze ocot
Nejake brut skvrny to nevyperie, ale na bezne pranie uplne staci🙂 aj cena je super🙂

anatalia77
13. okt 2014

@meluela mydlovy sliz,ocot. A ako bolo uz napisane,na starsie flaky je to uz malo. Tam to uz neriesim.

haska11
2. apr 2017

Ja v ňom periem už pol roka,tak jemné prádlo mi nespravila žiadna aviváž.Len sa mi vytvoril na bubna zvonku taký šedý povlak. Stalo sa to už tu niekomu ?

bubu62
2. jan 2018

ja periem v ekologickych prostriedkoch z ciech.

lusyc
2. jan 2018

Ja periem v doma urobenom pracom geli z mydla na pranie a sody na pranie. 40 davok vyjde asi na 2 € a s vysledkom som spokojná.