Do kedy ste používali perinku či zavinovačku?

alenka0
12. apr 2014

Neviem či ju musím používať, lebo to dosť obťažuje. Krúti sa mi v nej a tak..

nicolle21
12. apr 2014

ja som nepouzivala vobec, muz asi tyzden, kym nabral maleho brat na ruky len tak

lubina
12. apr 2014

vobec, iba v porodnici boli v perinke a koniec

ivikuska28
12. apr 2014

iba v pôrodnici som používala doma už nie.

svetlusska
12. apr 2014

do 3 mesiacov, mne sa lepsie manuplovalo s malym, kojilo a netrebalo ho moc obliekat a pokojnesie mi tam spinkal ako ked bol na volno.je to ale na kazdej matke ako sa rozhodne.

mirka_st
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
dada7701
12. apr 2014

..moja je júnová....tak možno mesiac a potom prišli teplá, tak som si nevedela predstaviť, že sa parí v tej perinke, aj ked sme mali tenšiu....dúfam,že som neurobila zle.....názory sú rôzne....

dobromila1111
12. apr 2014

Asi 2 týždne, už v pôrodnici musel mať z nej drobec ruky von🙂

safranka
12. apr 2014

Moje deti v nej nechceli byť, tak len do kočíka , lebo pri malej už snežilo. Asi 6 týždňov. Aj pri kojení zavadzala. Už moja mama ma vychovala bez perinky, niektoré deti vraj lepšie spia, ak sú zavité, moje neboli tie typy. Voľakedy nebolo dupačiek, v domoch bola zima, maminy nemali ny výber, len dať dieťa do perinky. Ale dnes...

kkubekova
12. apr 2014

Obidve moje dcery sa narodili v letnych mesiacoch, takze v perinke sa velmi potili a nechceli v nej byt - prva dcera vydrzala cca mesiac a druha tyzden po prichode z porodnice, takze dlho nie - vsetko zalezi na spokojnosti miminka, su take, ktore su v perinke spokojne a ine nie. Riad sa podla spravania svojho dietatka 😉

lucinka2811
12. apr 2014

hoci mne doma radili mat aspon 3mes perinku ja som malicku do nej davala asi len 1,5mes.... aj to len ked sme sli na prechadzku alebo do poradne 🙂 doma sa pekne vyvalovala bez perinky v postielke 🙂)

freyjanr
12. apr 2014

Nepamätám sa uz dokedy ale co najdlhsie kým sa z nej nezačal vykopávat

monicm
12. apr 2014

ak vám nevyhovuje,tak ju nepoužívajte,je to na každom,ako sa rozhodne,moje deti ju milovali,iné deti ju nenávidia 🙂

m_ij_ka
12. apr 2014

ja som ju používala len prvý mesiac, potom už nie, malá v nej nechcela vôbec byť

sednaja
12. apr 2014

Ja som ju používala asi mesiac, aj to len ako podložku, malá nechcela byť prikrytá; dodnes spáva bez prikrývky a to má už rok. Dokonca aj ortopéd mi povedal, že deti sa väčšinou rodia s nožičkami v poriadku, ale to MY im ich perinkami deformujeme (samozrejme problém nemusí byť len z perinky a nie každé perinkované bábo musí mať tento problém). Inde vo svete ortopedické nohavičky ani nepoužívajú/nepoznajú, tento problém riešia až keď nastane pri kontrole. Pred 50-timi rokmi sme to nepoznali ani my, to len istý pán Poštolka si chcel asi zarobiť....ale to je na inú tému.
V prvé týždne, kým človek príde na manipuláciu s bábätkom je perinka však pohodlná. Asi tak - všetko s mierou. Ak však tvoje bábo perinku chce, dopraj mu, ak naopak nie, tak mu ju nenúť 😉

mirkava
12. apr 2014

V utorok máme mesiac a stále pouzivame perinku a kým z nej nevyrastie tak budeme. Je to pohodklnejsie a malemu nie je zimka a staci obliest body bez noziciek 🙂

sophia85
12. apr 2014

moja malá bola v zavinovačke z pôrodnice do auta a v prvej poradni,potom už nie,ale je pravda,že bolo horúce leto a uvarila by sa mi v nej

nasta197
12. apr 2014

ja som používala do 5 mes. po tom 3,5 mesiaci len na spanie inak mi nechcel spat iba v perinke este nieco deti ktore su v perinke sa lepsie ,, držia,, 🙂 aj ked snej už vyrastu tak su pevnejsie myslim v držaní tela

mimik79
12. apr 2014

cca do 3 mesiacov, ale ruky von museli byt, lepsie sa nosil a drzkal pri papani, sem tam rozbalit, uvolnit, maly tam bol spokojny

kazunomiya
12. apr 2014

Iba v pôrodnici a aj vtedy si z nej vyhrabával ručičky, takže som ho nebalila tak pevne. Doma som skúsila perinku zo začiatku párkrát, ale bez úspechu, bolo mu vždy lepšie bez nej. Podľa mňa perinku treba používať len vtedy, ak dieťatku robí dobre, že je pevne zavinuté.

lubica7
12. apr 2014

Ked vam nevyhovuje je nepotrebna.My sme pouzivali len ako podlozku a ked bolo vonku chladno tak som jemne zaviazala a aj po kupkani aby neprechladlo brusko.

prasiatko30
12. apr 2014

Nikdy

zita19
12. apr 2014

Kedze toto je otezka a neda sa reagovat aj tak odpoviem @sednaja takto
Pred 50 ani pred 30 rokmi sa nepouzival na diagnostiku bedrovych klbov ultrazvuk ale deti sa rontgenovali v 4 mesiacoch. Do tych 4 mesiacov detom s nespravne vyvinutymu bedrovimi klbmi sa bez balenia na siroko stav len zhorsil (perinka tomu este pomahala viac). Viem o com pisem, lebo ked som sa narodila ja, tak postolky sa nepouzivali a ja som nakoniec skoncila vysadrovana do 9 mesiacov. Pred 30 rokmi sa postolky pouzivali, takze aj deti s nevyvinutimi klbmi boli polohovane tak, aby sa ich stav zlepsoval, tym zo zdravymi klbmi to nijak neublizilo. Moja dcera po tych 4 mesiacoch na RTG vykazovala stav, ked sa vrodena luxacia kompenzovala a po dalsich par tyzdnoch sme uz postolky pouzivat nemuseli. Takze pan profesor Postolka nechcel zarobit. Pan Postolka navrhol nohavicky, ktore boli urcene na prevenciu zhorsovania stavu tych deti, ktore luxaciu koxov mali ale nemohla byt za danych diagnostickych moznosti vcas podchytena. Pouzivanie postoliek zdravym detom neublizilo ale do RTG v 4. mesiaci malokto vedel diagnostikovat lahke poskodenia, ktore postolky pomahali riesit. Tazke poskodenia sa vedeli diagnostikovat hned a tam sa pristupovalo k inej liecbe ako k prevencii postolkami.

andruska80
12. apr 2014

to záleží aj od dieťatka, môj syn spával najlepšie v perinke, aj ruky sme mu museli zaviazať do nej, inak sa stále budil, takže dlho, asi až do 5 mesiacov, už z nej celý trčal 😀 a dcérka v nej vôbec nechcela byť, tak krátko po príchode z pôrodnice sme ju odložili....

bianca
12. apr 2014

v perinke bola myslim presne 2x.Na prvej prechadzke vonku a potom pri krste.Inak sme ju museli balit do tetra osusky na pevno aby sa skludnila a na noc este do zavinovacky,neskor do spacieho vahu.Moje dieta tak ako ja neznasa teplo a v perinke vrestala jak najata

nelly912
12. apr 2014

Naše slečny asi do dvoch mesiacov, krásne mi v nich spinkali, a keď že obe sa narodili do zimy tak splnili aj funkciu prikrývky ....a nepripadali mi tak "pokrútené" keď sa s nimi malnipulovalo, tak pevnejšie sa mi zdalo že majú chrbátik ako keď ich naťahovali ľudkovia hore dole po rukách.
Niekedy si vyslovene akoby pýtali aby sme ich zabalili a potom sa upkojili.....ale boli spokojné aj keď sme ich rozviazali a pokopkali si poriadne nôžkami....ale mne sa osvedčila....niektoré detičky však nechcú byť v perinke vôbec..... je to na každej mamine a na vôli bábätka...čo sa im páči. 🙂

petuska2110
13. apr 2014

náš bol v perinke tiež len krátko hned sme prešli na spací vak tam mu bolo lepšie a nevykope sa mi s neho. 🙂

mirinka9
13. apr 2014

nasa bola prvych 6 tyzdnov. potom som ju na noc cavala do spacieho vaku.

tanity
22. apr 2014

nas mal perinku velmi rad, aj zavinovacku a pouzivali sme ju asi 6mesiacov, hlavne na spinkanie...aj ked mu uz nohy z nej trcali, aj tak chcel takto spavat, normalne zabaleny, a cez nozky prehodena decka 🙂 podla mna to zavisi od babatka, ale aj od mamy. Mala som ozaj pocit, ako to tu uz ktosi spominal, ze si to doslova vyzadoval, byt zabaleny v perinke...cez den to ale bolo o inom, vela kopkania, rozbaleny, bez perinky..len na spanie ta perinka a zavinovacka.

alexandra1104
22. apr 2014

moja ma rok a ete ju uspavam na rukach v zavinovacke